Γιάννενα: Αυτή Η Διαδρομή ...Στην Παμβώτιδα Είχε Να Γίνει ...Μισό Αιώνα![Βίντεο-Φωτό]

Γιάννενα: Αυτή Η Διαδρομή ...Στην Παμβώτιδα Είχε Να Γίνει ...Μισό Αιώνα![Βίντεο-Φωτό]

Μια διαδρομή   με το καραβάκι που είχε περίπου μισό αιώνα να γίνει στη λίμνη Παμβώτιδα, αναβίωσε σήμερα το πρωί ,μετά από πρωτοβουλία του Πολιτιστικού Συλλόγου  Καστρίτσας, της  περιοχής που με την Ακρόπολή της και την Ιερά Μονή αποτελεί σημείο ιστορικής αναφοράς για τον Δήμο Ιωαννιτών.

Ο "Καπετάν  Μένης" το καινούργιο οικολογικό καραβάκι που εδώ  και λίγο καιρό κάνει τις  διαδρομές στα νερά της λίμνης  των Ιωαννίνων διέσχισε μετά από 50 ολόκληρα  χρόνια τη λίμνη από τη μια  άκρη της στην άλλη ,φτάνοντας σε απόσταση αναπνοής από το φυσικό λιμάνι της Καστρίτσας την περιοχή του Αλιμούτσιου, όπως την αποκαλούσαν τα παλιά χρόνια .

Ο πρόεδρος του Πολιτιστικού Συλλόγου κ.Νίκος Πανταζής  κάνοντας μια ιστορική αναδρομή με φόντο την εκπληκτική διαδρομή, σημείωσε μεταξύ άλλων ότι το εν λόγω λιμάνι στα μέσα του περασμένου αιώνα αποτελούσε   δίοδο για την οικονομική και εμπορική συναλλαγή των κατοίκων της Καστρίτσας με τη λαϊκή αγορά των Ιωαννίνων.


Τα παλιά χρόνια   η μετακίνηση από το λιμάνι της Καστρίτσας στο τότε  λιμανάκι της Σκάλας στα Ιωάννινα  δεν ήταν  καθόλου εύκολη υπόθεση ,αφού απαιτούνταν να τραβούν κουπί με τις βάρκες τους ακόμη και για 1 ώρα ,ανέφερε   ο κ.Πανταζής  δίνοντας μια  λεπτομερή εικόνα για το πως ακριβώς εκτελούνταν τότε τα δρομολόγια.

Η σημερινή διαδρομή για  όσους συμμετείχαν σε αυτό το πρωτότυπο δρομολόγιο ήταν γεμάτη από μοναδικές και πρωτόγνωρες εικόνες  της  λίμνης ,αφού τα καραβάκια  εδώ και πολλά χρόνια εκτελούν μόνο τη διαδρομή από το λιμανάκι της Κυρά Φροσύνης στο μώλο, μέχρι το Νησί.

Ο συγκεκριμένος Πολιτιστικός Σύλλογος  προχώρησε στη σημερινή πρωτοβουλία στοχεύοντας  στην αξιοποίηση   του λιμανιού της Καστρίτσας  αλλά και των υπολοίπων φυσικών λιμανιών της περιοχής, όπως εκείνο του Περάματος  και  των Λογγάδων. 


Ο κ.Πανταζής υπογράμμισε ότι η κατασκευή και η λειτουργία  του λιμανιού έστω και μετά από τόσα χρόνια δεν απαιτεί πολλά χρήματα και σε περίπτωση που το λιμάνι της Καστρίτσας  αποκτήσει και πάλι ζωή, αυτό θα αποτελέσει σημαντική  ώθηση για τον τουρισμό, αφού  οι επισκέπτες θα έχουν την δυνατότητα εκτός από το Νησάκι να μεταβαίνουν μέσω της Παμβώτιδας  και στην Καστρίτσα και να ξεναγούνται στη βυζαντινή  Μονή  του Αγίου Ιωάννη του Προδρόμου και στην  Αρχαία Ακρόπολη της περιοχής .

"Στόχος μας είναι η αξιοποίηση  αλλά και η αποκέντρωση του τουρισμού , η αξιοποίηση της λίμνης διευκολύνοντας τη δίοδο  των επισκεπτών προς τα σημαντικά μνημεία της Καστρίτσας" κατέληξε ο Πρόεδρος του Πολιτιστικού Συλλόγου .

Αυτό που μένει πλέον  είναι το πέρασμα από την ιδέα ,στην πράξη ....

epirusblog.gr
5 of 5
Γιάννενα: Αυτή Η Διαδρομή ...Στην Παμβώτιδα Είχε Να Γίνει ...Μισό Αιώνα![Βίντεο-Φωτό]
epirusblog.gr
5 of 5
Ιωάννινα 7401333653002180
item