Γιάννενα: Προτάσεις για να πάρει «ανάσα» ο Μώλος

Γιάννενα: Προτάσεις για να πάρει «ανάσα» ο Μώλος

Το θέμα του κυκλοφοριακού προβλήματος που προκαλείται στον Μώλο από αυτοκίνητα και τουριστικά λεωφορεία, κυριάρχησε στη συζήτηση της υποψήφιας δημάρχου Ιωαννίνων Τατιάνας Καλογιάννη και υποψηφίων δημοτικών και τοπικών συμβούλων της παράταξης «Ιωάννινα_2023» με επιχειρηματίες, που δραστηριοποιούνται στην περιοχή της πλατείας Μαβίλη.
Ανάμεσα στις προτάσεις, που τέθηκαν στο τραπέζι, ήταν η δημιουργία επαρκούς σε χωρητικότητα δημοτικού χώρου στάθμευσης αυτοκινήτων στην περιοχή του Μάτσικα και η μεταφορά των επισκεπτών στην περιοχή με μικρά ευέλικτα λεωφορεία, αστικής ή και δημοτικής συγκοινωνίας, με τους επιχειρηματίες να υπερθεματίζουν για τη μεταφορά της στάθμευσης των τουριστικών λεωφορείων σε άλλο σημείο.
Θέματα που τέθηκαν, επίσης, στην κ. Καλογιάννη, ήταν η εγκατάσταση επαρκούς αστικού και οδικού φωτισμού για την εμπέδωση του αισθήματος ασφάλειας στην περιοχή, ο συστηματικός καθαρισμός της λίμνης και η ανάδειξη της ως χώρος φιλοξενίας δραστηριοτήτων αθλητισμού, ψυχαγωγίας και διασκέδασης, καθώς και ο εξορθολογισμός των χρεώσεων για την εγκατάσταση και χρήση των τραπεζοκαθισμάτων.

Στο Αστυνομικό Μέγαρο

Το χθεσινό πρόγραμμα της Τ. Καλογιάννη περιελάμβανε και επίσκεψη στο Αστυνομικό Μέγαρο, όπου συναντήθηκε με τον Γενικό Περιφερειακό Αστυνομικό Διευθυντή Ηπείρου, υποστράτηγο Κωνσταντίνο Σκούμα, τον Αστυνομικό Διευθυντή Ιωαννίνων, ταξίαρχο Θεόδωρο Αθανασόπουλο, καθώς και με εκπρόσωπους της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Ιωαννίνων.
Συζητήθηκαν λεπτομερώς τα θέματα που αφορούν την ασφάλεια των πολιτών, τη διευθέτηση των μεταναστευτικών ροών, καθώς τη δραστηριότητα της Δημοτικής Αστυνομίας, που επισημάνθηκε πως πρέπει να οργανωθεί συστηματικά και να εντείνει την παρουσία και το ελεγκτικό της έργο, ώστε να επιτυγχάνεται, με καλύτερους ρυθμούς και επιδόσεις, η συνολική αστυνόμευση στον δήμο.
Η Τατιάνα Καλογιάννη, από την πλευρά της, ευχαρίστησε τα στελέχη της υπηρεσίας για την ενημέρωση και δήλωσε ότι η ανταλλαγή απόψεων καθίσταται ιδιαίτερα εποικοδομητική και απαραίτητη για την ανάπτυξη και εμπέδωση του κλίματος ασφάλειας στον δήμο Ιωαννιτών.

Σε Μπάφρα και Νεοκαισάρεια

Την Τετάρτη, η Τατιάνα Καλογιάννη επισκέφθηκε τη Μπάφρα και τη Νεοκαισάρεια, όπου έγινε αποδέκτης των πολλών προβλημάτων, που αντιμετωπίζουν οι κάτοικοι, αλλά και προτάσεων για την επίλυσή τους. 
Κυρίως οι κάτοικοι αναφέρθηκαν στην έλλειψη συστηματικής αποκομιδής των απορριμμάτων, στην ανεπάρκεια των οδικού και αστικού φωτισμού, στην ανάγκη να κατασκευαστούν κυκλικοί κόμβοι, στη δραστική βελτίωση των αθλητικών υποδομών, στον καθαρισμό και την αποκατάσταση της επαναλειτουργίας της καταβόθρας, που βρίσκεται εντός του οικισμού, και στη διευθέτηση της ομαλής απορροής των ομβρίων, ώστε να αποφεύγονται πλημμυρικά φαινόμενα στην περιοχή, στην κατασκευή κεντρικού αποχετευτικού δικτύου, στον καθαρισμό των δύο δασυλλίων της περιοχής και στην απόδοση των ανταποδοτικών τελών, που αναλογούν στις κοινότητες.
Η Τατιάνα Καλογιάννη κατέθεσε για όλα τα ζητήματα τις απόψεις της παράταξης, αλλά και τις δράσεις που αποτυπώνονται στο πρόγραμμα, οι οποίες αποσκοπούν στην άρση των ανισοτήτων μεταξύ των δημοτικών ενοτήτων και στην επίλυση των θεμάτων της καθημερινότητας που απασχολούν τους κατοίκους.
agon.gr
epirusblog.gr
5 of 5
Γιάννενα: Προτάσεις για να πάρει «ανάσα» ο Μώλος
epirusblog.gr
5 of 5
Ιωάννινα 3693336485767433261
item