Καραμανλής στον «Ε.Τ.»: Πρωτοφανές και επικίνδυνο μία κυβέρνηση να διχάζει τον λαό της Καραμανλής στον «Ε.Τ.»: Πρωτοφανές και επικίνδυνο μία κυβέρνηση να διχάζει τον λαό της | Epirusblog.gr | Ιωάννινα Ήπειρος Ελλάδα

Καραμανλής στον «Ε.Τ.»: Πρωτοφανές και επικίνδυνο μία κυβέρνηση να διχάζει τον λαό της

Καραμανλής στον «Ε.Τ.»: Πρωτοφανές και επικίνδυνο μία κυβέρνηση να διχάζει τον λαό της
«Οι ευρωεκλογές θα στείλουν ηχηρό πολιτικό μήνυμα», τονίζει ο τομεάρχης Μεταφορών και Υποδομών της Ν.Δ., Κώστας Καραμανλής, σε συνέντευξή του στον Ελεύθερο Τύπο της Κυριακής. Υπογραμμίζει ότι «ο ΣΥΡΙΖΑ κάνει μια βουτιά στο κακό πολιτικό παρελθόν της Ελλάδας» και τονίζει ότι «η ταύτιση αποδεικνύει ότι ο κ. Τσίπρας κρύβει έναν Πολάκη μέσα του».
Ποιο είναι, κατά τη γνώμη σας, το διακύβευμα των εκλογών της 26ης Μαΐου για την Ευρώπη και για την Ελλάδα; Και ποιο το βασικό δίλημμα για τους ψηφοφόρους;
Στο εσωτερικό, η εικόνα είναι ξεκάθαρη: Οι ευρωεκλογές θα στείλουν ηχηρό πολιτικό μήνυμα, αφού αποτελούν και μια μεγάλη ευκαιρία για τις Ελληνίδες και τους Ελληνες να δείξουν ότι θέλουν πολιτική αλλαγή, όπως υποστηρίζει η Νέα Δημοκρατία, και να αποδοκιμάσουν την κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ. 
Μία κυβέρνηση που μείωσε περαιτέρω τα εισοδήματά μας, γύρισε την πλάτη στη μεσαία τάξη, αλλά και σε όσους έχουν μεγαλύτερη ανάγκη και, επιπλέον, έκανε μια εθνικά επικίνδυνη συμφωνία για τη Μακεδονία μας.
Βέβαια, πρέπει να δούμε και την ευρύτερη εικόνα, σε ευρωπαϊκό επίπεδο: Οι εκλογές αυτές συμπυκνώνουν το πολιτικό δίλημμα ανάμεσα στον ανεύθυνο λαϊκισμό και τον υγιή φιλελευθερισμό.
Κι η αλήθεια είναι πως θεωρείται πιθανό οι δυνάμεις του ανορθολογισμού και των άκρων να βγουν συνολικά ενισχυμένες. 
Αυτό πρέπει να προβληματίσει τις ιστορικές πολιτικές δυνάμεις της Ευρώπης, που βρίσκονται υπό μεγάλη πίεση.
Διότι σε μια Ευρώπη που αυξάνονται οι ανισότητες και η ανασφάλεια, είναι ανάγκη οι υγιείς πολιτικές δυνάμεις να προτείνουν μέτρα που θα δώσουν πνοή στη μεσαία τάξη. Αυτό κάνει άλλωστε η Ν.Δ. στην Ελλάδα. 
Προτείνει συγκεκριμένα μέτρα για την ανόρθωση της μεσαίας τάξης και της μικρομεσαίας επιχειρηματικότητας, όπως μείωση φορολογίας και δίκαιο μοίρασμα των πόρων του κράτους σε αυτούς που πραγματικά έχουν ανάγκη.
Πού βρίσκεται σήμερα η διαχωριστική γραμμή μεταξύ προόδου και συντήρησης; Ο κ. Τσίπρας διεκδικεί για παράδειγμα σε αυτές τις εκλογές να αποτελέσει ο ΣΥΡΙΖΑ τον βασικό πυλώνα μίας «προοδευτικής συμμαχίας» απέναντι στις «συντηρητικές δυνάμεις».
Τι το προοδευτικό μπορεί να δει κανείς στον ΣΥΡΙΖΑ σήμερα; Είναι πρόοδος να υπερφορολογείς τους πάντες και να μοιράζεις ψίχουλα στους φτωχοποιημένους Ελληνες; 
Είναι πρόοδος να μπλοκάρεις εμβληματικές επενδύσεις, όπως του Ελληνικού και της Cosco; Είναι πρόοδος να αγνοείς προκλητικά τη βούληση του ελληνικού λαού σε μείζονα εθνικά θέματα, όπως το Σκοπιανό; 
Είναι πρόοδος να επιτίθεσαι σε συμπολίτες μας με αναπηρία; Ή μήπως είναι πρόοδος να βγάζεις από το «χρονοντούλαπο της Ιστορίας» εκπροσώπους και λογικές του παλαιού ΠΑΣΟΚ; Δυστυχώς, ο ΣΥΡΙΖΑ κάνει μια βουτιά στο κακό πολιτικό παρελθόν της Ελλάδας.
Σας ανησυχούν αυτή η ένταση της πολιτικής αντιπαράθεσης και οι αλληλοκατηγορίες για «σκάνδαλα»; Μπορεί μέσα σε τέτοιο κλίμα να ακουστεί ο θετικός πολιτικός λόγος;
Είχαμε κι άλλες φορές οξύ πολιτικό κλίμα στη χώρα. Είναι όμως ίσως η πρώτη φορά που αυτό ξεκινά από την κυβέρνηση. Η πρώτη φορά που η κυβέρνηση, αντί να κυβερνά, λασπολογεί και επιτίθεται στην αντιπολίτευση.
Προφανώς επειδή δεν έχει να επιδείξει έργο και επειδή αποφεύγει να απαντήσει στα κρίσιμα ερωτήματα που απασχολούν τους πολίτες. Είναι πρωτοφανές και επικίνδυνο μια κυβέρνηση να διχάζει τον ίδιο το λαό της. 
Πρέπει να κατανοήσουμε, συνολικά ως πολιτικό σύστημα όμως, ότι η σκανδαλολογία και η λασπολογία τελικά ευνοούν τα άκρα και οδηγούν στην απαξίωση της πολιτικής.
Η Ν.Δ. ως κυβέρνηση θα ξεμπλοκάρει, λέτε, άμεσα τις εμβληματικές επενδύσεις. Ποιο είναι το «κλειδί» για να γίνει κάτι τέτοιο; Και πότε θα δουν οι πολίτες στην πράξη να ξεκινά, π.χ., το Ελληνικό;
Εμείς παρουσιάσαμε συγκεκριμένες προτάσεις για να ξεμπλοκάρουν οι εμβληματικές επενδύσεις, όπως αυτή της Cosco στο λιμάνι του Πειραιά. 
Το κλειδί είναι να μην έχεις ιδεοληψίες και να είσαι έτοιμος για θεσμικές αλλαγές -όπως αυτές που προτείναμε στο πρόγραμμα για τις Υποδομές-, ώστε να ξεμπλοκαριστούν τα μεγάλα projects.
Κι εμείς αυτά δεν τα λέμε στα λόγια, αλλά τα έχουμε κάνει πράξη – σας θυμίζω: ιδιωτικοποίηση Ολυμπιακής, ΟΤΕ, Cosco, Fraport, Ελληνικό. Ενώ, αντιθέτως, δεν μπορεί να φέρει επενδύσεις αυτός που έχει μάθει να τις μισεί.
Ο ΣΥΡΙΖΑ διεκδικεί για τον εαυτό του… προβάδισμα στην κοινωνική πολιτική και καταλογίζει στη Ν.Δ. ότι έχει ατζέντα «για τους λίγους». Τι απαντάτε;
Σημασία έχει τι απαντά η ίδια η πραγματικότητα: Οτι το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων πετσοκόβεται, 1 στους 4 Ελληνες αμείβεται με λιγότερο από 500 ευρώ και στον Προϋπολογισμό του 2019 κόβονται 1,3 δισ. κοινωνικές παροχές… 
Ενώ στη Ν.Δ. βασική αρχή μας είναι ότι φιλεργατική και κοινωνική πολιτική είναι αυτή που δημιουργεί νέες δουλειές και εξασφαλίζει διαρκώς καλύτερες αμοιβές για τους εργαζόμενους. Και αυτό ακριβώς θέλουμε να κάνουμε. 
Να αυξήσουμε την πίτα για όλους και όχι να μοιράζουμε φιλοδωρήματα στους εξασθενημένους συμπολίτες μας. Αλλωστε και ιστορικά, ποτέ η Ν.Δ. δεν υπήρξε η παράταξη των «λίγων».

Ο κ. Τσίπρας κρύβει έναν Πολάκη μέσα του

Πώς σχολιάζετε την στάση του κ. Τσίπρα μετά την προαναγγελία της Ν.Δ. ότι θα καταθέσει πρόταση μομφής κατά του κ. Πολάκη, την οποία ο ίδιος προτίθεται να μετατρέψει σε ψήφο εμπιστοσύνης για την κυβέρνηση;
Είναι λυπηρή. Προφανώς προσπαθεί να συσπειρώσει την Κοινοβουλευτική του Ομάδα, την ώρα που κορυφαίοι βουλευτές όπως ο κ. Φίλης τον έχουν αδειάσει. Ομως αυτή η ταύτιση αποδεικνύει ότι ο κ. Τσίπρας κρύβει έναν Πολάκη μέσα του. Αλλιώς, γιατί τον στηρίζει; Κι αλήθεια, Αριστερά χωρίς ευαισθησία σε ανθρώπους με αναπηρίες υπάρχει;
Το ενδεχόμενο «χαλαρής» ψήφου στις ευρωεκλογές έχει ευνοήσει, όπως φαίνεται, τη δημιουργία και νέων πολιτικών σχηματισμών, ακόμη και από κάποια στελέχη που προέρχονται από τη Ν.Δ. Ποια η άποψή σας γι’ αυτά τα σχήματα;
Η αλήθεια είναι ότι παραδοσιακά οι ευρωεκλογές ευνοούν την εμφάνιση ευκαιριακών σχηματισμών, χωρίς σοβαρό πολιτικό και κοινωνικό αντίκρισμα. Ομως αυτή τη φορά η πολιτική συγκυρία δεν επιτρέπει χαλαρότητα στις ευρωεκλογές. Οι πολίτες θα τιμωρήσουν την κυβέρνηση και θα δώσουν μεγάλη νίκη στη Ν.Δ.
epirusblog.gr
5 of 5
Καραμανλής στον «Ε.Τ.»: Πρωτοφανές και επικίνδυνο μία κυβέρνηση να διχάζει τον λαό της
epirusblog.gr
5 of 5
πολιτική 814129791240740145
Σχόλια
item