Γιάννενα: «Ριγμένοι» οι στρατιωτικοί της Φρουράς Ιωαννίνων! Γιάννενα: «Ριγμένοι» οι στρατιωτικοί της Φρουράς Ιωαννίνων! | Epirusblog.gr | Ιωάννινα Ήπειρος Ελλάδα

Γιάννενα: «Ριγμένοι» οι στρατιωτικοί της Φρουράς Ιωαννίνων!

Γιάννενα: «Ριγμένοι» οι στρατιωτικοί της Φρουράς Ιωαννίνων!
Τι κι αν υπηρετούν στην παραμεθόριο και μάλιστα σε μία δύσκολη περιοχή όπως είναι τα Ελληνο – αλβανικά σύνορα. 
Οι στρατιωτικοί της Φρουράς Ιωαννίνων (Δήμοι Ιωαννιτών και Πωγωνίου) λαμβάνουν πολύ λιγότερα μόρια από τους συναδέλφους τους που υπηρετούν στην Καστοριά και τη Φλώρινα, δηλαδή σε παραμεθόριες περιοχές ίδιου χαρακτήρα με τη δική μας και υποπολλαπλάσια από εκείνους της… Χαλκίδας και της Αθήνας!
Την αδικία αυτή στη μοριοδότηση, η οποία κρίνει τις μεταθέσεις, φέρνει στο φως της δημοσιότητας η Ένωση Στρατιωτικών Περιφέρειας Ηπείρου ζητώντας αποκατάστασή της. Πρόκειται για ένα θέμα το οποίο έχει αναδείξει ξανά η Ε.Σ.ΠΕ.ΗΠ.
Μεγάλη αδικία…
Ενόψει των μεταθέσεων του 2019 επανέρχεται η Ε.Σ.ΠΕ.ΗΠ. στην αδικία που βιώνουν οι στρατιωτικοί οι οποίοι υπηρετούν στη Φρουρά Ιωαννίνων όσον αφορά στη μοριοδότησή τους. 
Όπως αναφέρει σε επιστολή της προς την Πανελλήνια Ομοσπονδία Ενώσεων Στρατιωτικών που κοινοποιείται και στους βουλευτές της Ηπείρου, «η αδικία αυτή γίνεται μεγαλύτερη όταν βλέπουμε την τελευταία τριετία να αυξάνονται τα μόρια σε πολλές περιοχές ακόμη και του εσωτερικού, σε αντίθεση με περιοχές της παραμεθορίου της Ηπείρου (του Δήμου Ιωαννίνων και του Δήμου Πωγωνίου) που παραμένουν μειωμένες».
Είναι δύο Νομοί!
Η Ένωση παραθέτει στοιχεία για την υφιστάμενη κατάσταση στη Φρουρά Ιωαννίνων, τα οποία, όπως επισημαίνει, δεν ελήφθησαν υπόψη στην απάντηση του υπουργείου Εθνικής Άμυνας το προηγούμενο έτος σε σχετική ερώτηση που κατατέθηκε στη Βουλή.
Συγκεκριμένα, αναφέρει ότι η Φρουρά Ιωαννίνων περιλαμβάνει τους Στρατιωτικούς που υπηρετούν όχι σε έναν όπως ανέφερε το ΥΠΕΘΑ, αλλά σε δύο Δήμους της Ηπείρου, τον Δήμο Ιωαννίνων και τον Δήμο Πωγωνίου, όπως αναγράφεται και στις υπεύθυνες δηλώσεις φρουράς προτίμησης έτους 2019 των Στελεχών, ο οποίος σε όσα χαρακτηριστικά αναφέρει το ΥΠΕΘΑ στην απάντησή του (κλιματολογικά, απόσταση από μεθόριο, υποδομές, μέσα μεταφοράς, πληθυσμός, τουρισμός) μειονεκτεί σημαντικά απέναντι στους Δήμους Φλώρινας και Καστοριάς, ενώ οι Στρατιωτικοί που υπηρετούν εκεί λαμβάνουν τα εξαπλάσια μόρια από τη Φρουρά των Ιωαννίνων!
Σε Αθήνα - Χαλκίδα
Συνεχίζοντας, η Ε.Σ.Π.Ε.ΗΠ. τονίζει πως «η αδικία αυτή λαμβάνει ακόμη μεγαλύτερες διαστάσεις αν λάβουμε υπόψη ότι οι Στρατιωτικοί που υπηρετούν στην Φρουρά Ιωαννίνων λαμβάνουν λιγότερα μόρια και από τους συναδέλφους τους που υπηρετούν στην Αθήνα (λαμβάνουν τα υπερδιπλάσια) αλλά και της Χαλκίδας (λαμβάνουν τα πενταπλάσια) κάτι που, ενώ αναφέραμε στην πρώτη μας επιστολή για το θέμα της μοριοδότησης, δεν δόθηκε καμιά απάντηση από το ΥΠΕΘΑ».
Από τα παραπάνω, σημειώνει η Ένωση, προκύπτει ανάγκη στο πνεύμα και της απάντησής του ΥΠΕΘΑ που αναφέρει «ότι το προσωπικό θα αισθανόταν τουλάχιστον αδικημένο με αποτέλεσμα να κλονιστεί η εμπιστοσύνη του στο θεσμό των μεταθέσεων με ότι αυτό συνεπάγεται για το περί δικαίου αίσθημα μεταξύ των στελεχών και το αποτύπωμα της αξιοκρατίας σε αυτά», ότι τα παραπάνω αφορούν τα στελέχη που υπηρετούν στη Φρουρά Ιωαννίνων.
Η ΕΣ.Π.Ε.Η.Π. καταλήγει τονίζοντας ότι πρέπει «να αποκατασταθεί η οφθαλμοφανέστατη αδικία για τα Στελέχη που υπηρετούν στη Φρουρά Ιωαννίνων» με το να συμπεριληφθεί αυτή στην αντίστοιχη τουλάχιστον κατηγορία που ανήκουν οι Φρουρές Καστοριάς και Φλώρινας.
proinoslogos.gr
epirusblog.gr
5 of 5
Γιάννενα: «Ριγμένοι» οι στρατιωτικοί της Φρουράς Ιωαννίνων!
epirusblog.gr
5 of 5
Ιωάννινα 3033493638061574885
Σχόλια
item