Με άρωμα «βαθύ ΠΑΣΟΚ» η «πλατιά απεύθυνση» Τσίπρα - Οργή στην Κεντροαριστερά Με άρωμα «βαθύ ΠΑΣΟΚ» η «πλατιά απεύθυνση» Τσίπρα - Οργή στην Κεντροαριστερά | Epirusblog.gr | Ιωάννινα Ήπειρος Ελλάδα

Με άρωμα «βαθύ ΠΑΣΟΚ» η «πλατιά απεύθυνση» Τσίπρα - Οργή στην Κεντροαριστερά

Με άρωμα «βαθύ ΠΑΣΟΚ» η «πλατιά απεύθυνση» Τσίπρα - Οργή στην Κεντροαριστερά

Πόλεμος έχει ξεσπάσει στην Κεντροαριστερά, μετά και την νέα προσπάθεια επέλασης του χώρου από τον πρωθυπουργό και πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξη Τσίπρα.

Αυτή τη φορά με αφορμή τη φιέστα που πραγματοποίησε το κυβερνών κόμμα στο Γαλάτσι το βράδυ του Σαββάτου, ο Αλέξης Τσίπρας παρουσίασε... τα νέα του αποκτήματα. 

Μπορεί να μην κατάφερε, ούτε αυτή την φορά σπουδαία πράγματα και να περιορίστηκε στους Θανάση Θεοχαρόπουλο και Στέφανο Τζουμάκα, ωστόσο κατάφερε να βάλει φωτιά στη «Δημοκρατική Αριστερά».

Προκειμένου να είναι συνεπής ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ στο ραντεβού στο Γαλάτσι, συγκάλεσε το Σάββατο την Κεντρική Επιτροπή του κόμματος, -αφού πρώτα διέγραψε 30 μέλη- και αποφάσισε την συμπόρευση με τον ΣΥΡΙΖΑ. Η κίνηση αυτή, που από πολλούς θεωρείται αντικαταστατική, προκάλεσε τη διάσπαση του κόμματος με παραιτήσεις στελεχών και σοβαρές αιχμές κατά του Θανάση Θεοχαρόπουλου. 

«Πρόκειται για μία ιταμή επιλογή επιστροφής- προσχώρησης της ΔΗΜΑΡ στο ΣΥΡΙΖΑ. Η ΔΗΜΑΡ τέσσερα χρόνια άσκησε αντιπολίτευση για τις οικονομικές πολιτικές, για το μεταναστευτικό, για το κράτος δικαίου και εντελώς ξαφνικά, με πρόσχημα τη συμφωνία των Πρεσπών, διέγραψε όλη αυτή τη στάση. 

Αποδείχθηκε ότι η υπόθεση της Συμφωνίας των Πρεσπών ήταν μία πρόφαση γιατί αποδείχθηκε ότι ο βασικός στόχος ήταν η προσχώρηση στο ΣΥΡΙΖΑ», δήλωσε στο «ΘΕΜΑ 104,6» το μέλος της εκτελεστικής γραμματείας του ΚΙΝΑΛ και μέλος της εκτελεστικής επιτροπής της ΔΗΜΑΡ, Θεόδωρος Μαργαρίτης. «Είναι θλιβερό ότι όλες αυτές οι ενέργειες που έγιναν χθες ξεπερνούν τα στοιχειώδη σοβαρότητας και θυσιάζονται στο βωμό μίας σφραγίδας. Μία περιορισμένη ηγετική ομάδα με προσωπικές στρατηγικές αποφάσισε όχι μόνο να διαγραφούν όσοι εξελέγησαν στη νέα εκτελεστική γραμματεία στο ΚΙΝΑΛ αλλά και για όσους υπήρξε η υποψία ότι υπάρχει συμπάθεια προς το ΚΙΝΑΛ με στόχο να υπάρχει απαρτία και τεχνητή πλειοψηφία για να τους βγουν τα κουκιά», πρόσθεσε ο κ. Μαργαρίτης.

Σχολιάζοντας την εκδήλωση το Γαλάτσι ο κ. Μαργαρίτης, ανέφερε ότι «από τον ΣΥΡΙΖΑ επιχειρείται μία πολιτική μεταγραφών είτε με πρώην στελέχη του ΠΑΣΟΚ είτε με στελέχη της ΔΗΜΑΡ, τα οποία βρίσκονταν μέσα στο ΚΙΝΑΛ προκειμένου να δημιουργηθεί μία αίσθηση προοδευτικής συμμαχίας».

Ο πρώην βουλευτής της ΔΗΜΑΡ, Νίκος Τσούκαλης, μιλώντας στον «Θέμα 104,6», εξήγησε ότι «η αποχώρησή μας ήταν με σαφή δήλωση ότι εμείς οι πέντε δεν μπορούμε να υπηρετήσουμε αυτό το σχέδιο. Βρίσκεται στον αντίποδα όσον αφορά στη στάση μας απέναντι στην κυβέρνηση. 


Μέσα σε αυτή την ατμόσφαιρα του ''πάρε -δώσε'' και του αλισβερισιού και της κομματικής τακτοποίησης, δικαίως θα αντιμετωπιζόταν από τους πολίτες ως μια προσπάθεια να υπάρχουν ανταλλάγματα. 

Το κλίμα που επικρατεί δικαίως θα δώσει την αφορμή στους πολίτες ότι και εμείς έχουμε εμπλακεί στην διαδικασία του δούναι και λαβείν. Αυτή την ανακολουθία που ακολούθησε η χθεσινή απόφαση είναι κάτι που θεωρούσαμε ότι δεν μπορούσαμε να υπηρετήσουμε και πλήττει την αξιοπρέπειά μας για αυτό παραιτηθήκαμε».

Την ίδια ώρα σήμερα έδωσε στην δημοσιότητα η Δημοκρατική Αριστερά την προγραμματική διακήρυξη που συμφώνησαν χθες Σάββατο, Θανάσης Θεοχαρόπουλος και Αλέξης Τσίρπας. 

Είκοσι οκτώ πρώην μέλη της Κεντρικής Επιτροπής της ΔΗΜΑΡ, που διαφωνούν με την απόφαση της ηγεσίας να συμμετάσχει στην «Προοδευτική Συμμαχία» και να συνεργαστεί με τον ΣΥΡΙΖΑ, υπέγραψαν κοινή δήλωση με την οποία τοποθετήθηκαν στις εξελίξεις των τελευταίων ημερών.

Στην κοινή δήλωση μεταξύ άλλων αναφέρεται ότι «οι ανησυχίες μας και οι προειδοποιήσεις μας για τη διολίσθηση της ΔΗΜΑΡ προς τον ΣΥΡΙΖΑ επιβεβαιώνονται. Χθες συγκλήθηκε αιφνιδίως η ΚΕ της ΔΗΜΑΡ στην οποία επικυρώθηκε η πορεία προς τον ΣΥΡΙΖΑ. 


Η συνεδρίαση αυτή έγινε με αντι-καταστατικούς όρους, οι οποίοι και δεν έχουν σχέση με την κουλτούρα της Ανανεωτικής Αριστεράς.

Συγκεκριμένα μια περιορισμένη ηγετική ομάδα με προσωπικές στρατηγικές από τα 81 μέλη της Κ.Ε διέγραψε όσους όχι μόνο εξελέγησαν στην νέα Κ.Ε του ΚΙΝΑΛ αλλά και όσους υπήρχαν «υποψίες» για συμπάθεια προς το ΚΙΝΑΛ, μειώνοντας τον αριθμό της Κ.Ε στους 51. Στόχος ήταν να υπάρχει απαρτία και δημιουργία τεχνητής πλειοψηφίας».

Και προστίθεται: «οι επιλογές του Θανάση Θεοχαρόπουλου βρίσκονται στον αντίποδα των διαθέσεων ευρύτερων στρωμάτων της ελληνικής κοινωνίας που καθημερινά διαπιστώνουν τα αδιέξοδα της κυβερνητικής πολιτικής, που δεν μπορούν να καλύψουν επικοινωνιακές φιέστες, όπως αυτή χθες στο Γαλάτσι.

Γνωρίζαμε και γνωρίζουμε ότι η ΔΗΜΑΡ ήταν ένα πολύ μικρό κόμμα. Είναι όμως θλιβερό γεγονός το ό,τι όλες αυτές οι ενέργειες ξεπερνούν και τα στοιχειώδη όρια σοβαρότητας. Δυστυχώς οι αξίες θυσιάζονται στο βωμό μιας σφραγίδας και προσωπικών επιδιώξεων».

ΔΗΜΑΡ: Το γαρ πολύ της θλίψεως γεννά παραφροσύνη

«Είναι θλιβερό και πρωτοφανές στην πολιτική ζωή της χώρας οργανωμένα μέλη και στελέχη άλλου κόμματος (ΚΙΝΑΛ) να επιχειρούν απροκάλυπτη παρέμβαση στις εσωτερικές δημοκρατικές διαδικασίες και τις πολιτικές επιλογές της ΔΗΜΑΡ», αναφέρεται σε απάντηση του γραφείου Τύπου της ΔΗΜΑΡ και σημειώνεται: «Τα ανυπόστατα επιχειρήματα τους μέσω διαρροών έχουν ήδη απαντηθεί. Επαναλαμβάνουμε: το γαρ πολύ της θλίψεως γεννά παραφροσύνη».

Με άρωμα από... βαθύ ΠΑΣΟΚ η Προοδευτική Συμμαχία του Τσίπρα 

Εκτός από τους Θανάση Θεοχαρόπουλο και Στέφανο Τζουμάκα, που ενέταξε χθες Σάββατο στην «Προοδευτική Συμμαχία» ο Αλέξης Τσίπρας, το «παρών» έδωσαν στο κλειστό Γαλατσίου, πολλά στελέχη από το ΠΑΣΟΚ. Εκεί ήταν ο Γιάννης Ραγκούσης η Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου, ο Θάνος Μωραΐτης, ο Άγγελος Τόλκας και ο Νίκος Μπίστης. 

«Ο κ. Τσίπρας τόσο με τις συμμαχίες του με τους ακροδεξιούς, όσο και με την αντιλαϊκή πολιτική του πήρε οριστικό διαζύγιο από την προοδευτική παράταξη» αναφέρει σε ανακοίνωσή του το Κίνημα Αλλαγής, σχετικά με την ομιλία του πρωθυπουργού το βράδυ του Σαββάτου στο Γαλάτσι.

«Είναι ο δημιουργός της παράταξης της νέας δεξιάς και ο πολιτικός χορηγός της Ακροδεξιάς. Τώρα ενώπιον της κρίσης των πολιτών, προσπαθεί να κρυφτεί πίσω από τον φερετζέ μιας δήθεν προοδευτικής συμμαχίας. Να ρίξει στάχτη στα μάτια», τονίζει η ανακοίνωση του ΚΙΝΑΛ.

Και συμπληρώνει: «Επιστρατεύει γυρολόγους, ακροδεξιούς και δεξιούς, νομίζοντας ότι μπορεί ακόμη να κοροϊδεύει τους πολίτες. Είναι σε πανικό και απελπισία. Πολύ αργά. Η αυλαία μιας αποτυχημένης προσπάθειας έπεσε. Οι εκλογές έρχονται. Τίποτα πια δεν μπορεί να τους σώσει».

Σήμερα σε ραδιοφωνική του συνέντευξη ο εκπρόσωπος Τύπου του Κινήματος Αλλαγής, Παύλος Χρηστίδης σχολίασε ότι «οι χθεσινές εικόνες στο Γαλάτσι είναι εικόνες απόγνωσης», 


Οι χθεσινές εικόνες στο Γαλάτσι είναι εικόνες απόγνωσης. Ανάμεσα σε πολλούς που προέρχονται από διαφορετικά κόμματα ήταν και η κα. Κουντουρά να φωτογραφίζεται περιχαρής με πάρα πολλούς υποψηφίους του ΣΥΡΙΖΑ: την κα. Νοτοπούλου, τον κ. Ηλιόπουλο, ο οποίος δίνει μια μάχη απέναντι στην ακροδεξιά. Να θυμηθούμε την πορεία της κα. Κουντουρά: ΝΔ,ΑΝ.ΕΛΛ,ΣΥΡΙΖΑ. 

Ποια μάχη προοδευτικών δυνάμεων μπορεί να εκπροσωπήσει η κα. Κουντουρά η οποία σήμερα κατεβαίνει υποψήφια με τον ΣΥΡΙΖΑ αποκλειστικά και μόνο σε μια ανταλλαγή η οποία έγινε έτσι ώστε ο ένας να κρατήσει την εξουσία και ο άλλος να κρατήσει την καρέκλα που δίνει η εξουσία;

Ο κόσμος αντιλαμβάνεται και δεν μπορεί κανείς να υποτιμά τη νοημοσύνη των πολιτών. Αυτός ο “αχταρμάς” ο πολιτικός που διαμορφώνει ο κ. Τσίπρας έχει συνέπειες στην πορεία της χώρας».
epirusblog.gr
5 of 5
Με άρωμα «βαθύ ΠΑΣΟΚ» η «πλατιά απεύθυνση» Τσίπρα - Οργή στην Κεντροαριστερά
epirusblog.gr
5 of 5
πολιτική 8333115969962756110
Σχόλια
item