Γιάννενα: Ένα διήμερο αφιερωμένο στην οδική ασφάλεια από τον Δήμο Ιωαννιτών

Γιάννενα: Ένα διήμερο αφιερωμένο στην οδική ασφάλεια από τον Δήμο Ιωαννιτών
Με αφετηρία τις δράσεις που πραγματοποιήθηκαν στο πλαίσιο της Ευρωπαϊκής Εβδομάδας Κινητικότητας και συνεχίζοντας την προσπάθεια της Δημοτικής Αρχής για ενημέρωση και ευαισθητοποίηση των δημοτών και πρωτίστως της βιωματικής εκπαίδευσης των μαθητών ο Δήμος Ιωαννιτών πραγματοποίησε, σε συνεργασία με το Ινστιτούτο Οδικής Ασφάλειας «Πάνος Μυλωνάς» σειρά εκδηλώσεων για την οδική ασφάλεια. 

Το Ινστιτούτο Οδικής Ασφάλειας «Πάνος Μυλωνάς» υλοποιεί εκπαιδευτικά προγράμματα που αποτελούν πρωτοποριακό θεσμό Πανευρωπαϊκά και είναι εγκεκριμένα από το Υπουργείο Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων. 

Τα εκπαιδευτικά προγράμματα που επιλέχθηκαν από το Δήμο και απευθύνονται σε μαθητές Λυκείου ήταν δωρεάν, περιελάμβαναν θεωρητικό, εκπαιδευτικό μέρος και πρακτική - βιωματική εκπαίδευση με την χρήση προσομοιωτών του Ι.Ο.ΑΣ.

Συγκεκριμένα τις προηγούμενες ημέρες έγινε χρήση προσομοιωτή ανατροπής αυτοκινήτου, προσομοιωτή πρόσκρουσης, ζυγαριάς συσχέτισης βάρους – ταχύτητας και γυαλιών προσομοίωσης μέθης.

Τα προγράμματα που πραγματοποιήθηκαν στις εγκαταστάσεις του Α΄ Σταθμού της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Ιωαννίνων παρακολούθησαν 400 μαθητές, ενώ το απόγευμα της Πέμπτης πραγματοποιήθηκε ανοικτή εκδήλωση ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης οδικής ασφάλειας για ενήλικες οι οποίοι είχαν τη δυνατότητα να χρησιμοποιήσουν τους προσομοιωτές.

Να σημειωθεί ότι στο χώρο των εκδηλώσεων είχαν παρουσία η ΛΕΜΙ καθώς και η οργάνωση Save Lives.

Στον χώρο όπου έγιναν οι προσομοιώσεις βρέθηκε σήμερα ο Δήμαρχος Ιωαννίνων, Θωμάς Μπέγκας, ο οποίος δήλωσε τα εξής: «Ο Δήμος Ιωαννιτών διοργάνωσε δύο διαδρασιτικά γεγονότα αυτές τις μέρες. Ένα που αφορούσε την ανακύκλωση και ένα για την οδική ασφάλεια. 

Πιστεύουμε σε αυτό τον τρόπο επικοινωνίας με την νεολαία γιατί η διάδραση βοηθά στην καλύτερη διάχυση των μηνυμάτων που θέλουμε να περάσουμε. 

Απευθυνόμαστε στη νέα γενιά η οποία μπορεί να ενεργοποιήσει και εμάς τους μεγαλύτερους, γιατί σιγά - σιγά αντιλαμβάνεται καλύτερα κάποια πράγματα από τη δική μας. Θα συνεχίσουμε να επικοινωνούμε με αυτόν τον τρόπο γιατί η ανταπόκριση είναι σημαντική».

Από την πλευρά της η αντιδήμαρχος Ελένη Βασιλείου, η οποία ήταν υπεύθυνη για τη διοργάνωση των διήμερων εκδηλώσεων εκ μέρους του Δήμου τόνισε: «Δυστυχώς η Ελλάδα καταγράφει μια αρνητική πρωτιά σε τροχαία ατυχήματα και σοβαρούς τραυματισμούς σε όλη την Ευρώπη, ενώ είναι δεύτερη παγκοσμίως σε συχνότητα θανάτων. 

Για εμάς η ευαισθητοποίηση των οδηγών αλλά και των νέων σε θέματα οδικής ασφάλειας είναι επιβεβλημένη. Αυτό το διήμερο καλέσαμε τον κόσμο και τους μαθητές μας όχι για μιλήσουμε για το θάνατο αλλά για τη ζωή. Τη ζωή τη δική μας και των αγαπημένων μας ανθρώπων».

vimanews.gr
epirusblog.gr
5 of 5
Γιάννενα: Ένα διήμερο αφιερωμένο στην οδική ασφάλεια από τον Δήμο Ιωαννιτών
epirusblog.gr
5 of 5
Ιωάννινα 7874704997595702229
item