7 τροφές που δε μας αφήνουν να χάσουμε κιλά

7 τροφές που δε μας αφήνουν να χάσουμε κιλά
Είστε σίγουροι πως καταναλώνετε τις σωστές τροφές αν θέλετε να χάσετε βάρος; Αν προσπαθείτε τόσο πολύ να χάσετε κιλά και δεν το καταφέρνετε, μάλλον πρέπει να αλλάξετε τη στρατηγική σας.
Μελέτες έχουν δείξει ότι το βάρος σχετίζεται περισσότερο με την ποιότητα των τροφίμων που καταναλώνουμε, παρά με την ποσότητα. Αν λοιπόν προσπαθείτε τόσο πολύ να χάσετε κιλά και δεν το καταφέρνετε, μάλλον πρέπει να αλλάξετε τη στρατηγική σας.
Πολλές φορές νομίζουμε ότι επειδή καταναλώνουμε κάποιες τροφές σε μικρές ποσότητες, δε θα πάρουμε κιλά και μάλιστα θα χάσουμε το περιττό βάρος, αλλά αυτή η λογική είναι τελείως λάθος.
Αν καταναλώνετε κάποιο από τα παρακάτω επτά τρόφιμα ή κατηγορίες τροφίμων, θα το έχετε διαπιστώσει και μόνοι σας.
Πατατάκια
Σύμφωνα με έρευνες, το φαγητό που συνδέεται περισσότερο με την αύξηση του σωματικού βάρους, είναι τα πατατάκια. Οι πατάτες γενικά προκαλούν αύξηση του σωματικού βάρους αλλά τα πατατάκια είναι ακόμη χειρότερα και οι τηγανιτές πατάτες το ίδιο. 
Το ιδανικό αν αποφασίσετε να φάτε πατατάκια ή τηγανιτές πατάτες, είναι να τα φτιάξετε μόνοι σας. Το πρόβλημα ξεκινά όταν ανοίγετε μια σακούλα με αλατισμένα πατατάκια, των οποίων δεν γνωρίζετε τα συστατικά και τον τρόπο παρασκευής.
Ανθρακούχα αναψυκτικά διαίτης
Τα ανθρακούχα αναψυκτικά διαίτης δεν έχουν θερμίδες, αλλά από την άλλη είναι η πρώτη επιλογή των περισσότερων παχύσαρκων ανθρώπων. Ερευνητές έχουν αποδείξει ότι αυτά τα αναψυκτικά μας παχαίνουν και ότι όσα περισσότερα ανθρακούχα αναψυκτικά διαίτης καταναλώνουμε, τόσο περισσότερο παχαίνουμε.
Τρόφιμα που παρασκευάστηκαν με σιρόπι καλαμποκιού υψηλής φρουκτόζης
Ενώ οι διαφημίσεις ισχυρίζονται ότι το σιρόπι καλαμποκιού υψηλής φρουκτόζης δεν βλάπτει αν διατηρήσουμε το μέτρο, το πρόβλημα βρίσκεται στη φύση του τροφίμου, που δεν μας επιτρέπει το μέτρο. 
Το σιρόπι παρεμβαίνει στο μεταβολισμό του σώματος ώστε το άτομο να μην μπορεί να σταματήσει να τρώει. Είναι πραγματικά δύσκολο να ελέγξεις τη λαιμαργία αφού το σιρόπι επιβραδύνει την έκκριση της λεπτίνης στο σώμα. 
Η λεπτίνη είναι ζωτικής σημασίας ορμόνη που μας ενημερώνει ότι έχουμε χορτάσει και πρέπει να σταματήσουμε να τρώμε και για αυτό το σιρόπι είναι τόσο στενά συνδεδεμένο με την παχυσαρκία, λειτουργώντας σα ναρκωτικό.
Κόκκινο και επεξεργασμένο κρέας
Έρευνες έχουν αποδείξει ότι τόσο το κόκκινο, όσο και το επεξεργασμένο κρέας, μπορεί να προκαλέσουν αύξηση του σωματικού βάρους. 
Σε σχετική μελέτη βρέθηκε ότι η αύξηση του σωματικού βάρους, είναι στενά συνδεδεμένη με τις δύο αυτές ποικιλίες κρεάτων και αντιστρόφως ανάλογη προς την ποσότητα των λαχανικών που κατανάλωναν οι συμμετέχοντες.
Χαμηλό σε λιπαρά πρόχειρο/γρήγορο φαγητό
Το junk food είναι από μόνο του ένα πρόβλημα για το βάρος μας, αλλά όταν δέχεται επεξεργασία για να μετατραπεί σε τροφή χαμηλών λιπαρών, είναι ακόμη χειρότερο. Είναι ένα παιχνίδι του μυαλού που παίζουμε με τον εαυτό μας για να δικαιολογήσουμε κάτι επειδή είναι χαμηλό σε λιπαρά. 
Επιπρόσθετα, όταν τα τρόφιμα είναι χαμηλής περιεκτικότητας σε λιπαρά, οι κατασκευαστές πρέπει να συμπληρώσουν τη γεύση τους με άλλο τρόπο, και έτσι προσθέτουν περισσότερη ζάχαρη
Έτοιμα γεύματα διαίτης
Στο παιχνίδι της απώλειας βάρους, το καλό των έτοιμων γευμάτων είναι ότι διευκολύνουν τη ζωή μας καθώς μας απαλλάσσουν από τον κόπο να μαγειρεύουμε. Αυτό όμως είναι και το μοναδικό προτέρημά τους. 
Τα έτοιμα γεύματα έχουν χάσει ένα μεγάλο μέρος της θρεπτικής τους αξίας κατά τη διάρκεια της επεξεργασίας και οι κατασκευαστές προσθέτουν συχνά μεγάλες ποσότητες αλατιού, καθώς αφαιρούν λίπος. 
Αυτό μας προκαλεί φούσκωμα και συγκράτηση νερού. Αντ’ αυτών λοιπόν, ετοιμάστε ένα φρέσκο, σπιτικό γεύμα, αφού τα φρέσκα τρόφιμα είναι αυτά που μας κρατούν λεπτούς.
Αλκοόλ
Η καθαρή αλκοόλη περιέχει περίπου 7 θερμίδες ανά γραμμάριο, γεγονός που την καθιστά διπλάσια πιο παχυντική από τους υδατάνθρακες ή τις πρωτεΐνες (και τα δύο περιέχουν περίπου 4 θερμίδες ανά γραμμάριο). Αυτό σημαίνει ότι αν θέλετε να χάσετε βάρος και να μειώσετε το σωματικό λίπος, το αλκοόλ δεν είναι καλή επιλογή.
Το πολύ αλκοόλ μαλακώνει τις αναστολές μας και καταλήγουμε να καταναλώνουμε τροφές που θα έπρεπε κανονικά να αποφεύγουμε. Αυτό δε σημαίνει ότι δεν μπορείτε να πίνετε, αλλά όταν το κάνετε, περιοριστείτε στα δύο ποτά το πολύ.
epirusblog.gr
5 of 5
7 τροφές που δε μας αφήνουν να χάσουμε κιλά
epirusblog.gr
5 of 5
ενδιαφέροντα 8248034529426646994
item