Γιάννενα: Ανακυκλώθηκαν 7,7 τόνοι από μαθητές Δημοτικών Σχολείων

Γιάννενα: Ανακυκλώθηκαν 7,7 τόνοι από μαθητές Δημοτικών Σχολείων
Τα δημοτικά σχολεία των Ιωαννίνων ανακύκλωσαν φέτος 7,7 τόνους υλικών (χαρτί, αλουμίνιο, μπαταρίες). 
Πρόκειται για ένα εντυπωσιακό αποτέλεσμα που δείχνει και τη δυναμική της ανακύκλωσης όταν γίνεται με οργανωμένο τρόπο και μέσα από καμπάνιες ευαισθητοποίησης της κοινής γνώμης.
Τριάντα δημοτικά σχολεία συμμετείχαν στη δράση του Δήμου Ιωαννιτών που περιελάμβανε και ένα σχολικό πρωτάθλημα. 
Τα σχολεία που συμμετείχαν ήταν τα εξής:
1ο Δημ. Σχολείο Μαρμάρων, 1ο Πειραματικό Δημ. Σχολείο, 2ο Πειραματικό Δημ. Σχολείο, 1ο Δημ. Σχολείο, 2ο Δημ. Σχολείο, 3ο Δημ. Σχολείο Μαρμάρων, 4ο Δημ. Σχολείο, 5ο Δημ. Σχολείο, 6ο Δημ. Σχολείο, 7ο Δημ. Σχολείο, 8ο Δημ. Σχολείο, 9ο Διαπολιτισμικό Δημ. Σχολείο, 10ο Δημ. Σχολείο, 16ο Δημ. Σχολείο, 18ο Δημ. Σχολείο, 19ο Δημ. Σχολείο, 20ο Δημ. Σχολείο, 21ο Δημ. Σχολείο, 26ο Δημ. Σχολείο, 3ο Δημ. Σχολείο Ανατολής, 2/Θ Δημ. Σχολείο Ασβεστοχωρίου, Δημ. Σχολείο Δροσοχωρίου, Δημ. Σχολείο Κρανούλας, Δημ. Σχολείο Λογγάδων, Δημ. Σχολείο Μπάφρας, Δημ. Σχολείο Πεδινής, 1ο Δημ. Σχολείο Περάματος, Δημ. Σχολείο Σταυρακίου, Αρσάκειο Δημ. Σχολείο, Εκπαιδευτήρια Γένεσις.
Το πρωί της Πέμπτης μαθητές και καθηγητές παρέλαβαν τα βραβεία για τη συμμετοχή τους σε μία εκδήλωση που ξεκίνησε στον πολυχώρο Δ. Χατζής με υπαίθριες δραστηριότητες περιβαλλοντικού περιεχομένου για τα παιδιά και ολοκληρώθηκε με την απονομή των βραβείων και των δώρων.
Στον χαιρετισμό του ο Δήμαρχος Ιωαννίνων, Θωμάς Μπέγκας, σημείωσε πως οι στόχοι για επαναχρησιμοποίηση και ανακύκλωση των απορριμμάτων γίνονται ολοένα και υψηλότεροι και οι δήμοι όλης της χώρας αναζητούν αποτελεσματικούς τρόπους για συστηματική ενημέρωση και ευαισθητοποίηση της τοπικής κοινωνίας.
Στο πλαίσιο αυτό – εξήγησε ο Δήμαρχος- ο Δήμος Ιωαννιτών ξεκίνησε ένα καινοτόμο πρόγραμμα περιβαλλοντικής ευαισθητοποίησης, το Followgreen, το οποίο επιβραβεύει τους πολίτες για την ανακύκλωση. 
Το followgreen βασίζεται σε μια διαδικτυακή πλατφόρμα που ενώνει πολίτες, τοπικές επιχειρήσεις και σχολεία με κοινό στόχο την ανακύκλωση και την προστασία του περιβάλλοντος.
Οι κάτοικοι του Δήμου μας μπορούν να εγγραφούν δωρεάν στην ιστοσελίδα www.followgreen.gr/ioannina και να επιβραβεύονται με πόντους τους οποίους μετά μπορούν να εξαργυρώσουν άμεσα σε ειδικές εκπτώσεις και άλλες παροχές σε τοπικά καταστήματα του Δήμου Ιωαννιτών.
Η πρωτοβουλία κατάφερε σε διάστημα ενός έτους, να ξεπεράσει τα 1.000 και πλέον ενεργά μέλη, ενώ και οι τοπικές επιχειρήσεις ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα. Αυτή τη στιγμή συμμετέχουν στο πρόγραμμα 85 επιχειρήσεις, ενώ έχουν πραγματοποιηθεί περισσότερες από 200 αγορές με εξαργύρωση πόντων επιβράβευσης της πλατφόρμας. 
Νέες δράσεις
Από την πλευρά του ο αρμόδιος αντιδήμαρχος, Δημήτρης Κατηρτσίδης, εξήγησε, ότι ο Δήμος Ιωαννιτών σταδιακά εκπληρώνει τους στόχους του Τοπικού Σχεδίου Διαχείρισης Απορριμμάτων αναφέροντας ενδεικτικά τα εξής:
–  Ενσωματώνεται η χωριστή συλλογή των βιοαποβλήτων, αρχικά στις επιχειρήσεις και σε δεύτερη φάση στις γειτονιές. 
–  Ξεκινά η χωριστή συλλογή επιμέρους ρευμάτων ανακυκλώσιμων υλικών όπως γυαλί, χαρτί, πλαστικό, μέταλλο, μέσω της δημιουργίας πράσινων σημείων. 
– Μεταφορά με ίδια μέσα του συνόλου των απορριμμάτων στη μονάδα επεξεργασίας.
–  Συνεχίζονται οι δράσεις ευαισθητοποίησης στα σχολεία.
ele.gr
epirusblog.gr
5 of 5
Γιάννενα: Ανακυκλώθηκαν 7,7 τόνοι από μαθητές Δημοτικών Σχολείων
epirusblog.gr
5 of 5
Ιωάννινα 8231738311336650049
item