5 αγαπησιάρικες πόλεις της Ευρώπης για να ξεφύγετε από τα… κλασικά!

5 αγαπησιάρικες πόλεις της Ευρώπης για να ξεφύγετε από τα… κλασικά!
Αν έχετε τη διάθεση να ξεφύγετε από τα στερεότυπα του Παρισιού και της Ρώμης, δείτε πού αλλού μπορείτε να περπατήσετε χέρι-χέρι με το ταίρι σας και να ζήσετε τον έρωτά σας στο έπακρο.
Επίσης, αν είστε από αυτούς που μετράνε αντίστροφα για ταξίδια και τους αρέσει να κάνουν… υπερπαραγωγές κάθε χρόνο, οργανώστε ένα ταξίδι στις παρακάτω πόλεις της Ευρώπης, που ξεφεύγουν από τα καθιερωμένα.

Βιέννη, ΑυστρίαΒιέννη ταξίδι για ζευγάρι

Η Αυστρία, σαν χώρα, μπορεί να μας κάνει λίγο αυστηρή, η πρωτεύουσά της, όμως, η Βιέννη, έχει πολλές ρομαντικές γωνιές: μια βόλτα στην παλιά πόλη, βαρκάδα στον Δούναβη, μια βραδιά σε heuriger (αυστριακές ταβέρνες για κρασί από ντόπιους οινοπαραγωγούς) είναι μερικές μόνο από τις επιλογές σας.
Σημειώστε ότι για τη βαρκάδα, υπάρχουν εστιατόρια που σας φτιάχνουν καλάθι πικ νικ, ενώ αν ο καιρός και οι θερμοκρασίες το επιτρέπουν, υπάρχουν διάφορα μέρη για πικ νικ, όπου μπορείτε να δειπνήσετε με τον καλό/καλή σας, με θέα ολόκληρη τη Βιέννη.

Ζυρίχη, ΕλβετίαΖυρίχη, ταξίδι για ζευγάρι

Αποτελεί μια από τις πιο αγαπητές πόλεις της Ελβετίας, ενώ πολλοί τη θεωρούν πρωτεύουσά της, παραμερίζοντας τη Βέρνη. 
Όπως και να’χει, υπάρχουν πολλά ρομαντικά πράγματα που μπορείτε να κάνετε στη Ζυρίχη, όπως να βολτάρετε στη γραφική παλιά της πόλη, να περπατήσετε χέρι-χέρι στα πλακόστρωτα δρομάκια γύρω από τον ποταμό Limmat και να επισκεφτείτε τα ατμοσφαιρικά jazz bar και τα μικρά café της ή να κάνετε βαρκάδα στη Λίμνη της Ζυρίχης.
Πιείτε ελβετικό κρασί, μοιραστείτε fondue και φυσικά προμηθευτείτε μπόλικη ελβετική σοκολάτα. Ρομάντζο χωρίς σοκολάτα, δεν γίνεται.

Klevan, ΟυκρανίαKlevan, Ουκρανία

Ένα ταξίδι στο Klevan της Ουκρανίας, ίσως απογοήτευε το έτερον ήμισυ, καθώς δεν θα έβρισκε τίποτα ιδιαίτερα ρομαντικό στην κωμόπολη της δυτικής Ουκρανίας. 
Εκεί, όμως, βρίσκεται ένα πανέμορφο τούνελ, ονόματι «Το τούνελ της Αγάπης», το οποίο ενώ ουσιαστικά αποτελεί τμήμα ενός σιδηροδρομικού σταθμού, έχει μετατραπεί σε ένα από τα πιο ρομαντικά σημεία της γης.
Ο λόγος είναι ότι τα τρένα και η φύση γύρω από τις ράγες έχουν πάρει το σχήμα του τρένου που περνούσε και συνέβαλε στη διαμόρφωσή τους, δημιουργώντας σήμερα ένα κλειστό, πράσινο τούνελ, ιδιαίτερα δημοφιλές ανάμεσα στους ερωτευμένους. 
Λέγεται, μάλιστα, πως αν δυο ερωτευμένοι αγαπιούνται πραγματικά και το περάσουν χέρι-χέρι, οι ευχές τους θα πραγματοποιηθούν. Συνιστάται για τους αθεράπευτα ρομαντικούς.

Μπριζ, ΒέλγιοΜπριζ, ταξίδι για ζευγάρι

Από τις λίγες πόλεις που πραγματικά μπορούν να «μεθύσουν» ένα ερωτευμένο ζευγάρι και να το βγάλουν από κάθε ίχνος ρεαλισμού. Καταρχάς, είναι βολικά μικρή, που σημαίνει ότι δεν θα ξοδέψετε πολύ χρόνο κυνηγώντας τα αξιοθέατα.
Πέραν αυτού, η Μπριζ θεωρείται η πιο καλοδιατηρημένη μεσαιωνική πόλη στην Ευρώπη, κάτι που σημαίνει εγγύηση για να ζήσετε το love story σας, κυνηγώντας ο ένας τον άλλον σε λιθόστρωτα δρομάκια, πανέμορφα κανάλια, πέτρινα γεφυράκια κ.ο.κ. 
Η σοκολάτα δεν λείπει κι εδώ, αφού το Βέλγιο είναι αδιαμφισβήτητα το σπίτι της γκουρμέ σοκολάτας κι από φαγητό… το καλύτερο. Σκεφτείτε ότι η Μπριζ διαθέτει 16 εστιατόρια βραβευμένα με αστέρι Michelin. Καλή όρεξη, λοιπόν!

Λιουμπλιάνα, ΣλοβενίαΛιουμπλιάνα, ταξίδι για ζευγάρι

Η πρωτεύουσα της Σλοβενίας είναι πράγματι ρομαντική κι όσο όλοι οι υπόλοιποι κλείνουν εισιτήρια για Παρίσι, εσείς πρωτοτυπήστε και κατευθυνθείτε προς αυτήν. Αυτό που λέμε “love is in the air” είναι επιβεβαιωμένο στη Λιουμπλιάνα, με τα open-air café, το κάστρο, τους ιστορικούς της δρόμους και τη νεανική της ενέργεια.
Η ρομαντική ψυχή της πόλης, όμως, είναι ο ποταμός της, Ljubjlanica, ο οποίος διαπερνά την πόλη με υπέροχα γεφυράκια (ψάξτε για τογεφυράκι της αγάπης, με τις κλειδαριές αγάπης και τα πολλά ζευγάρια), ό,τι πρέπει για ρομαντικές φωτογραφίες.
Στον ποταμό μπορείτε να κάνετε και βαρκάδα, προκειμένου να δείτε την πόλη από άλλη γωνία, ενώ άλλο πανέμορφο και ρομαντικό σημείο είναι και η κεντρική πλατεία με το άγαλμα του ποιητή France Prešeren, ενός από τους μεγάλους Ρομαντικούς της Ευρώπης.
epirusblog.gr
5 of 5
5 αγαπησιάρικες πόλεις της Ευρώπης για να ξεφύγετε από τα… κλασικά!
epirusblog.gr
5 of 5
ενδιαφέροντα 5839987940952666931
item