Γιάννενα: 4ος Νυχτερινός Ημιμαραθώνιος Ιωαννίνων Γιάννενα: 4ος Νυχτερινός Ημιμαραθώνιος Ιωαννίνων | Epirusblog.gr | Ιωάννινα Ήπειρος Ελλάδα

Γιάννενα: 4ος Νυχτερινός Ημιμαραθώνιος Ιωαννίνων

Γιάννενα: 4ος Νυχτερινός Ημιμαραθώνιος Ιωαννίνων
Ο Σύλλογος Δρομέων Ιωαννίνων, η Εταιρεία Διοργάνωσης Αθλητικών Event «My Adventure» και ο ΕΑΣ ΣΕΓΑΣ ΗΠΕΙΡΟΥ συνδιοργανώνουν τον 4o Νυχτερινό Ημιμαραθώνιο Δρόμο (21km) «Ioannina 4th Night Half Marathon», καθώς και τον Νυχτερινό Αγώνα 5km (Entry Race), το Σάββατο 04 Μαΐου 2019.

Η αγαπημένη διαδρομή δίπλα από τη Λίμνη σας περιμένει για 4η συνεχή χρονιά στην ιστορική πόλη των Ιωαννίνων.

Οι αγώνες τελούν υπό την αιγίδα της Περιφέρειας Ηπείρου, του Δήμου Ιωαννιτών και της ΕΟΣΛΜΑ-Υ με τη στήριξη της Τροχαίας Ιωαννίνων.

H εμπειρία του αγώνα

Η ιστορία της διοργάνωσης ξεκινά το 2014, όταν πραγματοποιήθηκε για πρώτη φορά ο αγώνας των 10χλμ στον παραλίμνιο οικισμό των Ιωαννίνων. Ο ίδιος αγώνας συνεχίστηκε και το 2015 με μεγάλη επιτυχία που πρόσφερε στους αθλητές και στους κατοίκους όμορφες στιγμές και συγκινήσεις.

Το 2016 ο Σύλλογος Δρομέων Ιωαννίνων σε συνεργασία με τους τοπικούς φορείς και την Εταιρεία Διοργάνωσης Αθλητικών Events «My Adventure», η οποία εξειδικεύεται στην τεχνική υποστήριξη ορεινού και ασφάλτινου δρόμου, αποφάσισαν να ανεβάσουν το επίπεδο της διοργάνωσης. 

Έτσι τον Ιούνιο του 2016 πραγματοποιήθηκε ο 1ος Νυχτερινός Ημιμαραθώνιος Δρόμος στον παραλίμνιο οικισμό της πόλης. Το 2017 ο 2ος Νυχτερινός Ημιμαραθώνιος κέρδισε τις εντυπώσεις, με την τοπική κοινωνία να ενισχύει σημαντικά τη Διοργάνωση.

Οι συμμετοχές στον 3ο Νυχτερινό Ημιμαραθώνιο ξεπέρασαν κάθε προσδοκία. Αθλητές από όλα τα μέλη της Ελλάδα και Αθλητικοί Σύλλογοι ταξίδεψαν για να συμμετάσχουν σ’ έναν από τους πιο όμορφους και ψυχαγωγικούς μαραθωνίους δρόμους. 

Η φετινή Διοργάνωση 2019 υπόσχεται ακόμη καλύτερες στιγμές, έχοντας ως στόχο να διαμορφώσει τον αγώνα σε μια γιορτή για όλους τους αθλητές δίπλα στη λίμνη Παμβώτιδα.

Η διαδρομή του ημιμαραθώνιου διασχίζει το ιστορικό κέντρο της πόλης με τα πολλά διατηρητέα κτίρια, “αγκαλιάζει” το Κάστρο, τη μικρή αυτή καστροπολιτεία με τα πολλά μνημεία της οθωμανικής κυρίως περιόδου, περνάει κάτω από τα μεγάλα πλατάνια της παραλίμνιας περιοχής, με το Νησί της Παμβώτιδας να σας… κοιτά, και συνεχίζει, δίπλα πάντα στη λίμνη, σε έναν πεζόδρομο, μέσα στη φύση, με τους ήχους της πόλης να χάνονται σταδιακά.

Τη διοργάνωση συμπληρώνει ο αγώνας των 5km. Ένας μικρός αγώνας σε χιλιόμετρα, αλλά με τις απαιτήσεις και τις δυσκολίες που πάντα έχουν τέτοιου είδους αγώνες.
epirusblog.gr
5 of 5
Γιάννενα: 4ος Νυχτερινός Ημιμαραθώνιος Ιωαννίνων
epirusblog.gr
5 of 5
Ιωάννινα 3023114154466199729
Σχόλια
item