Γιάννενα: ΚΑΚΟΥΡΓΟΔΙΚΕΙΟ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ - Στη φυλακή οδηγήθηκε, 46χρονος παιδεραστής Γιάννενα: ΚΑΚΟΥΡΓΟΔΙΚΕΙΟ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ - Στη φυλακή οδηγήθηκε, 46χρονος παιδεραστής | Epirusblog.gr | Ιωάννινα Ήπειρος Ελλάδα

Γιάννενα: ΚΑΚΟΥΡΓΟΔΙΚΕΙΟ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ - Στη φυλακή οδηγήθηκε, 46χρονος παιδεραστής

Γιάννενα: ΚΑΚΟΥΡΓΟΔΙΚΕΙΟ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ - Στη φυλακή οδηγήθηκε, 46χρονος παιδεραστής
Σε ποινή κάθειρξης 13 ετών, κατά συγχώνευση, καταδικάστηκε χθες, από το Μικτό Ορκωτό Κακουργοδικείο Ιωαννίνων, ένας 46χρονος που κατηγορούνταν για για ασέλγεια σε βάρος δύο ανήλικων κοριτσιών, ηλικίας 6 και 8 ετών τον Αύγουστο του 2012 σε χωριό του Ζαγορίου.
Σύμφωνα με χθεσινό ρεπορτάζ του Ioannina TV, η υπόθεση έφτασε στο Κακουργοδικείο όπου εξετάστηκε η έφεση του κατηγορουμένου επί της πρωτόδικης ποινής που είχε επιβάλλει το Μικτό Ορκωτό Άρτας πριν από δύο χρόνια. 
Τότε, ο 46χρονος σήμερα είχε τιμωρηθεί με κάθειρξη 16 ετών, με αναστολή μέχρι την εκδίκαση της έφεσης η οποία συζητήθηκε χθες στο ακροατήριο, στο Δικαστικό Μέγαρο Ιωαννίνων.
Όπως αναφέρθηκε χθες στο ρεπορτάζ του ITV, η υπόθεση είχε λάβει δραματικές διαστάσεις στο ακροατήριο στο Δικαστικό Μέγαρο Άρτας, όταν είχαν αναδειχθεί οι πλευρές της ασέλγειας σε βάρος των δύο ανήλικων κοριτσιών, με συγκλονιστικές λεπτομέρειες από τις καταθέσεις των παιδιών, αλλά και τις εκθέσεις των παιδοψυχιάτρων.
Τα δύο κορίτσια είναι ανίψια του κατηγορούμενου και καταδικασθέντος από χθες, ενώ όπως προέκυψε κατά τη χθεσινή ακροαματική διαδικασία, ένα μήνα μετά το περιστατικό, τον Σεπτέμβριο του 2012, το ίδιο πρόσωπο είχε κατηγορηθεί για ασέλγεια σε βάρος ενός ανήλικου αγοριού, επίσης με το οποίο υπήρχε συγγενική σχέση.
Μάλιστα, για την υπόθεση εκείνη υπάρχει αμετάκλητη δικαστική απόφαση φυλάκισης δύο ετών.
Μετά την ακροαματική διαδικασία και την ανακοίνωση της απόφασης καταδίκης και φυλάκισης του κατηγορουμένου, ο συνήγορος πολιτικής αγωγής Ν. Γκόντας έκανε λόγο για δικαίωση της οικογένειας, παράλληλα όμως και για ένα συγκλονιστικό περιστατικό παιδεραστίας, που θα πρέπει να αφυπνίσει την κοινωνία.
«Η δικαιοσύνη έκανε το χρέος της και η απόφαση του Μικτού Ορκωτού ήταν ομόφωνη. Ζήτησα από το δικαστήριο να δοθεί η φωτογραφία του δράστη στη δημοσιότητα, γιατί θα πρέπει η κοινωνία να προστατευθεί», ανέφερε μεταξύ άλλων σε δήλωσή του στο ITV ο κ. Γκόντας.
Σε βάρος του κατηγορουμένου από την πρώτη δίκη τον Απρίλιο του 2012 είχε απαγγελθεί κατηγορία για βιασμό κατά συρροή και κατ’ εξακολούθηση με τη μορφή του εξαναγκασμού σε ασέλγεια και την ανοχή ασελγών πράξεων, καθώς επίσης για την αποπλάνηση ανηλίκου νεώτερου των 12 ετών επίσης κατά συρροή και κατ’ εξακολούθηση.
   anex.gr
  epirusblog.gr
  5 of 5
  Γιάννενα: ΚΑΚΟΥΡΓΟΔΙΚΕΙΟ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ - Στη φυλακή οδηγήθηκε, 46χρονος παιδεραστής
  epirusblog.gr
  5 of 5
  Ιωάννινα 6967576475616991249
  Σχόλια
  item