Τούρκοι ψαράδες βρέθηκαν 300 μέτρα από την Ψέριμο – Καταγγελίες από Καλύμνιους αλιείς

Τούρκοι ψαράδες βρέθηκαν 300 μέτρα από την Ψέριμο – Καταγγελίες από Καλύμνιους αλιείς

Μόλις 300 μέτρα από τις ακτές της Ψερίμου ψαρεύουν Τούρκοι αλιείς, που συνεχίζουν την προκλητική τους συμπεριφορά στο Αιγαίο. 

Σύμφωνα με βίντεο που δημοσίευσε το newpost.gr, οι Τούρκοι έφτασαν μια «ανάσα» από το νησί. Κι ενώ οι Έλληνες ψαράδες τους ζήτησαν να φύγουν από τα Ελληνικά χωρικά ύδατα το λιμενικό, σύμφωνα με τους ψαράδες, δεν πλησίασε το σημείο παρά τις εκκλήσεις τους. 

Το βίντεο τραβήχτηκε το απόγευμα της 24ης Μαρτίου. Τότε, δυο Τούρκικες μηχανότρατες 
εντοπίστηκαν από Έλληνες ψαράδες να ψαρεύουν μόλις ένα μίλι μέτρα από τις ακτές τις Ψερίμου με ρότα προς την Αμμόγλωσα της Κω. 

Οι Έλληνες ψαράδες κινήθηκαν προς το μέρος τους και τους ζήτησαν να απομακρυνθούν, με τους Τούρκους ψαράδες να τους παρακολουθούν ατάραχοι και να τους φωτογραφίζουν προκλητικά! 

« Ρε παιδιά τι κάνετε εδώ, τι κάνετε εδώ, εδώ είναι Ελλάδα, πηγαίντε μέσα να δουλέψετε, εδώ δεν είναι Τουρκία», τους είπε ο κ. Σαρούκος που πλάγιασε με το δικό του σκάφος τα ψαράδικα των Τούρκων. 



Καθημερινό φαινόμενο οι παραβιάσεις

Σύμφωνα με όσα είπε ο κ. Σαρούκος, το φαινόμενο είναι πλέον καθημερινό. «Αυτά δεν συμβαίνουν μόνο στην Ψέριμο αλλά και στο Φαρμακονήσι, Αγαθονήσι, το Πυθαγόρειο και την Σαμιοπούλα στη Σάμο. 

Τουλάχιστον στην Σάμο τα πλωτά του λιμενικού πηγαίνουν και τους διώχνουν, άσχετα αν οι Τούρκοι ξαναμπαίνουν στα νερά μας», ανέφερε στο Newpost. 

Καταγγέλλει το λιμενικό για αδράνεια 

Την ίδια ώρα, ο κ. Σαρούκος καταγγέλλει το λιμενικό για αδράνεια, καθώς όπως λέει, χρειάστηκε να μιλήσει με τα κεντρικά για να υπάρξει αντίδραση. Παρά το ότι καλούσε τα λιμεναρχεία Κω και Καλύμνου, δεν γινόταν τίποτα. 

«Κάλεσα το λιμεναρχείο Καλύμνου και τους είπα για τα δυο Τούρκικα αλιευτικά, πως είναι ντροπή και αμαρτία από το θεό να έρχονται μέσα στο σπίτι μας και να μας κλέβουν τα αλιεύματα. 

Μου είπα πως τα ραντάρ βλέπουν τα σκάφη πέντε μίλια μακριά, τους απάντησα είναι δυνατόν να μην με πιστεύετε εμένα που είμαι εδώ; 

Μετά μου ανέφεραν πως θα πρέπει να πάρουμε για να κάνουμε οποιαδήποτε κίνηση και τελικά, ενώ είχε μόλις 3 μποφόρ, μου είπα πως δεν είναι καλές οι καιρικές συνθήκες για να προσεγγίσουν. 


Στην συνέχεια κάλεσα το λιμεναρχείο της Κω που τους ζήτησα να στείλουν σκάφος, τους έστειλα τα ονόματα των σκαφών μας και βίντεο από το σημείο. 


Μου είπα πως είναι αρμοδιότητα του λιμεναρχείου Καλύμνου, αλλά θα βγάλουν σκάφος, κάτι που δεν έκαναν. Τελικά κάλεσα στο αρχηγείο του λιμενικού και τους ανέφερα τι συμβαίνει», ανέφερε.


epirusblog.gr
5 of 5
Τούρκοι ψαράδες βρέθηκαν 300 μέτρα από την Ψέριμο – Καταγγελίες από Καλύμνιους αλιείς
epirusblog.gr
5 of 5
κοινωνία 8128395254920357449
item