Ξεκίνησε η δίκη του Πάσσαρη για τη δολοφονία των δύο αστυνομικών μέσα στο Νοσοκομείο Νίκαιας το 2001 Ξεκίνησε η δίκη του Πάσσαρη για τη δολοφονία των δύο αστυνομικών μέσα στο Νοσοκομείο Νίκαιας το 2001 | Epirusblog.gr | Ιωάννινα Ήπειρος Ελλάδα

Ξεκίνησε η δίκη του Πάσσαρη για τη δολοφονία των δύο αστυνομικών μέσα στο Νοσοκομείο Νίκαιας το 2001

Ξεκίνησε η δίκη του Πάσσαρη για τη δολοφονία των δύο αστυνομικών μέσα στο Νοσοκομείο Νίκαιας το 2001
Υπό τον ασφυκτικό κλοιό της παραγραφής των αδικημάτων, ξεκίνησε απόντος του Κώστα Πάσσαρη η δίκη ενώπιον του Μεικτού Ορκωτού Δικαστηρίου για την εν ψυχρώ δολοφονία δύο αστυνομικών και τον τραυματισμό σωφρονιστικού υπαλλήλου πριν από σχεδόν δεκαοκτώ χρόνια μέσα στο Γενικό Κρατικό Νοσοκομείο της Νίκαιας.
Η δίκη του θεωρούμενου ως σκληρού εγκληματία, που κρατείται στις φυλακές της Ρουμανίας, άρχισε σήμερα ενώπιον του Πρωτοβάθμιου Κακουργιοδικείου, μετά από τρεις αναβολές, με άδειο το εδώλιο αφού ο 44χρονος Κώστας Πάσσαρης «εξακολουθεί να παραμένει αντικείμενο αλληλογραφίας ανάμεσα σε Ρουμανία και Ελλάδα για τις διαδικασίες παράδοσης του στην ελληνική Δικαιοσύνη».
Ο Κώστας Πάσσαρης, από τα τέλη του 2001, κρατείται στη Ρουμανία, χώρα καταγωγής της μητέρας του, για ληστεία με διπλό φόνο που είχε διαπράξει στο Βουκουρέστι.
Σύμφωνα με τον συνήγορό του, ο Κώστας Πάσσαρης τους επόμενους μήνες θα έχει εκτίσει την ποινή του οπότε υποχρεωτικά θα μεταφερθεί στην Ελλάδα, κάτι που και ο ίδιος ο κατηγορούμενος επιθυμεί.

Κατηγορείται για την εν ψυχρώ δολοφονία δύο αστυνομικών

Ο Κώστας Πάσσαρης κατηγορείται για τη δολοφονία των αστυνομικών του Τμήματος Μεταγωγών, Αθανάσιου Δρακόπουλου και Διονύση Αλεβιζόπουλου, και τον τραυματισμό του σωφρονιστικού υπαλλήλου, Ανδρέα Φυσέκη, στις 7 Φεβρουαρίου 2001 μέσα στο Γενικό Κρατικό Νοσοκομείο Αθήνας όπου είχε μεταχθεί από τις φυλακές Κορυδαλλού για εξετάσεις.
Οπως αναφέρει το ΑΠΕ-ΜΠΕ ο 44χρονος ήταν κρατούμενος σχεδόν ένα χρόνο στον Κορυδαλλό για υποθέσεις ληστειών και με τρόπο που δεν έχει γίνει γνωστός, κατάφερε να προμηθευτεί και να μεταφέρει μαζί του από τις φυλακές το όπλο με το οποίο πυροβόλησε τους συνοδούς του στο νοσοκομείο καταφέρνοντας να αποδράσει.
epirusblog.gr
5 of 5
Ξεκίνησε η δίκη του Πάσσαρη για τη δολοφονία των δύο αστυνομικών μέσα στο Νοσοκομείο Νίκαιας το 2001
epirusblog.gr
5 of 5
κοινωνία 3219653505859899085
Σχόλια
item