Αυτά είναι τα 10 μουσεία με τη μεγαλύτερη επισκεψιμότητα Αυτά είναι τα 10 μουσεία με τη μεγαλύτερη επισκεψιμότητα | Epirusblog.gr | Ιωάννινα Ήπειρος Ελλάδα

Αυτά είναι τα 10 μουσεία με τη μεγαλύτερη επισκεψιμότητα

Αυτά είναι τα 10 μουσεία με τη μεγαλύτερη επισκεψιμότητα
Ένα ταξίδι δεν μπορεί να θεωρηθεί ολοκληρωμένο, αν δεν επισκεφτούμε στη διάρκειά του τουλάχιστον ένα μουσείο. 
Ο λόγος πολύ απλά είναι ότι, ειδικά αν μιλάμε για μουσεία τέχνης, αυτός είναι ένας μοναδικός τρόπος να κατανοήσει κανείς τη φιλοσοφία, την κουλτούρα, τον πολιτισμό, την ιστορία ενός μέρους. Και αν δεν τον ενδιαφέρουν αυτά, τότε γιατί να κάνει το ταξίδι εξαρχής;
Φυσικά, μουσείο με μουσείο διαφέρει, γι’ αυτό κάποια είναι πιο γνωστά από άλλα και γι’ αυτό κάποιοι δεν έχουμε μόνο bucket list με ταξιδιωτικούς προορισμούς αλλά και με μουσεία που θέλουμε κάποια στιγμή στη ζωή μας να επισκεφτούμε. 
Πώς μπορούμε να κρίνουμε ποια θα μπουν σε αυτή τη λίστα, ώστε να κάνουμε βάσιμες και δικαιολογημένες επιλογές; 
Ένας τρόπος είναι να ακολουθήσουμε τους αριθμούς, και μάλιστα τους αριθμούς των ετήσιων επισκεπτών τους, μια που δεν γίνεται εκατομμύρια άνθρωποι να τα επιλέγουν χωρίς λόγο...
Αυτά, λοιπόν, είναι τα 10 μουσεία τέχνης με τη μεγαλύτερη επισκεψιμότητα παγκοσμίως:
10. Ερμιτάζ, Αγία Πετρούπολη (4.220.000 επισκέπτες)
Είναι ένα από τα μεγαλύτερα και παλαιότερα μουσεία στον κόσμο, αφού ιδρύθηκε το 1764 από την Μεγάλη Αικατερίνη. 
Σε αυτό εκτίθενται περισσότερα από 3 εκατομμύρια αντικείμενα, ανάμεσα τους αντίκες, διακοσμητικά αντικείμενα και πίνακες ζωγραφικής, ενώ είναι γνωστό και για την ιδιαίτερη αρχιτεκτονική του, η οποία συνδυάζει διάφορα στυλ, όπως την ελληνική αναβίωση, τον νεοκλασικισμό και το ελισαβετιανό μπαρόκ.
9. Μουσείο Εθνικών Ανακτόρων, Ταϊπέι (4.435.000 επισκέπτες)
Τα πάνω από 700.000 εκθέματα της αυτοκρατορικής εποχής καλύπτουν περισσότερα από 8.000 χρόνια από την ιστορία της Κίνας. 
Ανάμεσα τους βρίσκονται κεραμικά και μεταλλικά έργα τέχνης, γλυπτά και καλλιγραφήματα. 
8. Εθνική Πινακοθήκη, Λονδίνο (5.229.190 επισκέπτες)
Είναι ένα από τα μουσεία της Αγγλίας με την μεγαλύτερη επισκεψιμότητα και όχι τυχαία. 
Η είσοδος είναι δωρεάν, ενώ σε αυτό συναντάμε περισσότερους από 2.300 πίνακες, οι περισσότεροι από τους πιο διάσημους. 
Χαρακτηριστικό είναι ότι εκεί βρίσκονται έργα του Sandro Botticelli, του Leonardo Da Vinci και του Vincent van Gogh.
7. Εθνική Πινακοθήκη Τέχνης, Ουάσινγκτον (5.232.000 επισκέπτες)
Βρίσκεται στο Εθνικό Πάρκο της Ουάσινγκτον και αποτελείται από τρεις διαφορετικές πτέρυγες. 
Συγκεκριμένα, έχουμε το Δυτικό Κτήριο, όπου στεγάζεται ευρωπαϊκή τέχνη του Μεσαίωνα έως και του 19ου αιώνα, το Ανατολικό Κτήριο, όπου βρίσκεται η συλλογή μοντέρνας τέχνης, και ο Κήπος των Γλυπτών, όπου - όπως μαρτυρά και το όνομα του – βρίσκονται μοντέρνα και σύγχρονα αγάλματα.
6. Πινακοθήκη Μοντέρνας Τέχνης Τέιτ, Λονδίνο (5.656.000 επισκέπτες)
Οι εκθέσεις μοντέρνας και σύγχρονης τέχνης, που φιλοξενεί, στήνονται πάντα βάσει του εκάστοτε θέματος, ενώ το μουσείο είναι γνωστό για την πιο ωμή προσέγγιση της τέχνης που ακολουθεί. 
Ωστόσο, τις εντυπώσεις πιο πολύ από όλα καταλήγει συχνά να κλέβει η βιομηχανική αρχιτεκτονική του, αφού ο χώρος, όπου στεγάζεται, λειτουργούσε ως ηλεκτρικός σταθμός μέχρι και το 2000.
5. Βρετανικό Μουσείο, Λονδίνο (5.906.715 επισκέπτες)
Όταν ιδρύθηκε το 1753, σε αυτό εκτίθονταν μόνο αντίκες, νομίσματα, μετάλλια και κάποια δείγματα φυσικής ιστορίας. 
Σήμερα, εκεί βρίσκονται περισσότερα από 8 εκατομμύρια αντικείμενα διαφορετικών πολιτισμών και προελεύσεων, καλύπτοντας ένα χρονικό φάσμα από την προϊστορική εποχή έως και τον 20ο αιώνα.
4. Μουσεία Βατικανού, Βατικανό (6.427.280 επισκέπτες) 
Περιλαμβάνουν 54 γκαλερί, οι οποίες κοσμούνται από έργα που πάπες κατάφεραν να συγκεντρώσουν. 
Ο Πάπας Ιούλιος Β’ είναι εκείνος που έκανε το πρώτο βήμα για τη δημιουργία τους, με το «Σύμπλεγμα του Λαοκόοντος» το 1506, ενώ το πιο γνωστό τους έκθεμα μπορούμε να θεωρήσουμε ότι είναι η «Περσική Σίβυλλα» του Michelangelo στην Καπέλα Σιστίνα.
3. Μητροπολιτικό Μουσείο Τέχνης, Νέα Υόρκη (6.692.900 επισκέπτες)
Αποτελεί το δημοφιλέστερο μουσείο της Νέα Υόρκης και είναι σίγουρα ένα από τα πιο γνωστά στον κόσμο. 
Η συλλογή του περιλαμβάνει πίνακες, γλυπτά, κοστούμια, μουσικά όργανα και πολλά άλλα αντικείμενα από τους αρχαίους πολιτισμούς έως και την σύγχρονη εποχή.
2. Εθνικό Μουσείο της Κίνας, Πεκίνο (8.062.625 επισκέπτες)
Είναι το αποτέλεσμα της συγχώνευσης του Μουσείου της Κινεζικής Επανάστασης και του Εθνικού Μουσείου της Κινεζικής Ιστορίας, που έγινε το 2003. 
Θεωρείται ένα από τα μεγαλύτερα μουσεία στον κόσμο, αφού περιλαμβάνει 1.050.000 αντικείμενα που παρακολουθούν την πορεία της Κίνας ανά τα χρόνια.
1. Μουσείο του Λούβρου, Παρίσι (10.200.000 επισκέπτες)
Μπορεί ο αριθμός των εκθεμάτων του, 38.000, να μην είναι τόσο μεγάλος όσο των προηγούμενων μουσείων της λίστας, αλλά αυτό δεν αλλάζει το γεγονός ότι το κάποτε φρούριο και μετέπειτα παλάτι αποτελεί την πρώτη επιλογή του κόσμου, αλλά και το μεγαλύτερο μουσείο παγκοσμίως. 
Τα πιο γνωστά του εκθέματα είναι «Η Νίκη της Σαμοθράκης» η «Μόνα Λίζα», ενώ για το 2018 στην επισκεψιμότητα του σιγόνταρε και το video clip της Beyonce με τον Jay-Z, που γυρίστηκε σε αυτό.
epirusblog.gr
5 of 5
Αυτά είναι τα 10 μουσεία με τη μεγαλύτερη επισκεψιμότητα
epirusblog.gr
5 of 5
ενδιαφέροντα 297710370282762061
Σχόλια
item