Βρετανία: Ο «Νέος IRA» πίσω από τα τρία πακέτα βόμβες;

Βρετανία: Ο «Νέος IRA» πίσω από τα τρία πακέτα βόμβες;

Σε αντιφρονούντες του IRA στρέφεται η έρευνα της Αντιτρομοκρατικής της Βρετανίας για τα πακέτα με εκρηκτικά που τοποθετήθηκαν σε αεροδρόμια κι έναν σιδηροδρομικό σταθμό του Λονδίνου.

Ο εφιάλτης της τρομοκρατίας επιστρέφει στην βρετανική πρωτεύουσα την ώρα που πολιτικοί αναλυτές επισημαίνουν τη χρονική στιγμή που εντοπίστηκαν τα τρία πακέτα σε φακέλους Α4 με ιρλανδικό γραμματόσημο: δηλαδή, σε μία περίοδο αβεβαιότητας για το μέλλον των συνόρων μεταξύ Βόρειας Ιρλανδίας και Δημοκρατίας της Ιρλανδίας λόγω του Brexit. 

Η παραστρατιωτική οργάνωση «Νέος ΙRA» στην οποία στρέφονται οι έρευνες, είναι μία από τις λίγες οργανώσεις που έχουν αντιταχθεί στην ειρηνευτική συμφωνία του 1998 που έβαλε τέλος στην τριακονταετή εκστρατεία βίας στην Βόρεια Ιρλανδία. 

Σύμφωνα με πηγή που επικαλείται η βρετανική εφημερίδα «Daily Telegraph», «τουλάχιστον ένα από τα πακέτα είχε ταχυδρομική σφραγίδα του Δουβλίνου. Είναι σαφές ότι η πιθανότητα να έχουν αποσταλεί τα τρία πακέτα από μία ομάδα αντιφρονούντων,δεν μπορεί να αποκλειστεί».

Οι έρευνες συνεχίζονται με τις ιρλανδικές αρχές να συνεργάζονται με την Μητροπολιτική Αστυνομία του Λονδίνου και την Σκότλαντ Γιαρντ.
Στα αεροδρόμια του Χίθροου και του Λονδίνου όπως και στον σιδηροδρομικό σταθμό Γουότερλου, τα πακέτα ήταν βόμβες, όπως επιβεβαίωσαν χθες οι αστυνομικές αρχές.


heathrow
bomb
Ένα από τα πακέτα ανεφλέγη όταν ανοίχτηκε από υπάλληλο του αεροδρομίου Χίθροου, χωρίς ωστόσο να τραυματιστεί κανείς, αναφέρει ο βρετανικός Τύπος. 

Από την πλευρά της, η Σκότλαντ Γιάρντ δεν αποκλείει την ύπαρξη και άλλων τέτοιων εκρηκτικών μηχανισμών . Για το λόγο αυτό εξέδωσε ειδοποίηση στους σταθμούς σε όλο το Λονδίνο να βρίσκονται σε εγρήγορση και να αναφέρουν την ύπαρξη ύποπτων πακέτων στις αστυνομικές αρχές.

Οι περιοχές των τριών μεγάλων αεροδρομίων όπου εντοπίστηκαν τα εκρηκτικά πακέτα έχουν «σφραγιστεί», ωστόσο, οι επιπτώσεις στις πτήσεις και τα τρένα είναι περιορισμένες.
epirusblog.gr
5 of 5
Βρετανία: Ο «Νέος IRA» πίσω από τα τρία πακέτα βόμβες;
epirusblog.gr
5 of 5
κοσμος 6895032619618438212
item