Για πρώτη φορά στην Ελλάδα έρχονται F-35 στον «Ηνίοχο 2019» στην Ανδραβίδα Για πρώτη φορά στην Ελλάδα έρχονται F-35 στον «Ηνίοχο 2019» στην Ανδραβίδα | Epirusblog.gr | Ιωάννινα Ήπειρος Ελλάδα

Για πρώτη φορά στην Ελλάδα έρχονται F-35 στον «Ηνίοχο 2019» στην Ανδραβίδα

Για πρώτη φορά στην Ελλάδα έρχονται F-35 στον «Ηνίοχο 2019» στην Ανδραβίδα
Για πρώτη φορά θα δούμε από κοντά στην Ελλάδα τα κορυφαία μαχητικά πολεμικά αεροσκάφη F-35 A Lightning II της Ιταλικής Πολεμικής Αεροπορίας (Aeronautica Militare) στο πλαίσιο της συμμετοχής της γείτονος χώρας στην πολυεθνική άσκηση «Ηνίοχος 2019» στην Ανδραβίδα.
Πλέον στην Πολεμική Αεροπορία και την Αεροπορική Βάση της Ανδραβίδας μετρούν αντίστροφα για την άσκηση που ξεκινά την 1η Απριλίου και αποτελεί την μεγαλύτερη της ελληνικής Πολεμικής Αεροπορία, που φιλοδοξεί να μετατραπεί στη μεγαλύτερη αεροπορική ασκηση στην Ευρώπη και τη Μεσόγειο!
Μια άσκηση αυτής της έκτασης και με την συμμετοχή πανίσχυρων διεθνών δυνάμεων δεν είναι καθόλου τυχαία και αποστέλλει ξεκάθαρα μηνύματα προς όσους έχουν διεκδικητικές βλέψεις για την περιοχή μας.
Μετά από την ανακάλυψη του τεράστιου κοιτάσματος στην κυπριακή ΑΟΖ και ενώ οι ενεργειακοί κολοσσοί περιμένουν το «πράσινο φως» από την κυβέρνηση για έρευνες νοτίως της Κρήτης, η συμμετοχή ΗΠΑ, Ισραήλ, Κύπρου και Ιταλίας στην άσκηση «ΗΝΙΟΧΟΣ» έχει μεγαλύτερη βαρύτητα.
Η Άγκυρα με κάθε τρόπο προσπαθεί να υφαρπάξει μέρος του ενεργειακού θησαυρού, ενώ συνεχώς αμφισβητεί περιοχές της ελληνικής υφαλοκρηπίδα, έχοντας το ένα «μάτι» μονίμως στις περιοχές νότια της Κρήτης και την υποτιθέμενη τουρκική ΑΟΖ.
H άσκηση χωρίζεται σε τέσσερις φάσεις:
ΦΑΣΗ 1: ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ
ΦΑΣΗ 2: ΠΑΡΑΤΑΞΗ ΔΥΝΑΜΕΩΝ
ΦΑΣΗ 3: ΦΑΣΗ ΕΚΤΕΛΕΣΗΣ: 1-έως 12 Απριλίου του 2019
DV DAY: 3 Απριλίου
Αποστολές
Προκειμένου να επιτευχθεί ο στόχος της Άσκησης, το Σχολείο Όπλων Τακτικής (ΣΟΤ) επιβλέπει τις αποστολές, από τον σχεδιασμό του σεναρίου μέχρι τον απολογισμό, σιγουρεύει ότι καλύπτεται πλήρως το φάσμα των αποστολών που διεξάγονται από την ΠΑ:
Καταστολή του συστήματος Αεράμυνας – Interdiction of Air Defense Systems (IADS).
Προσβολή Αεροδρομίου.
Προσβολή Ειδικών Στόχων /Αεροπορική Απομόνωση (Γέφυρες, υποδομές, μέσα και προσωπικό).
Προσβολής Στόχων επιφανείας.
Προστασία Αεροσκαφών Υποστήριξης (Slow Mover).
Αποστολές Έρευνας και Διάσωσης Μάχης (Combat Search and Rescue ).
Συμμετέχοντες
Στον Ηνίοχο 2019 συμμετέχουν μέχρι στιγμής οι παρακάτω χώρες:
Ελλάδα: F-16 BLOCK 30/50/52+/M, F-4, M-2000, EMB-145H AEW&C
ΗΠΑ: F-15
Ισραήλ:F-16 & F-15
Ιταλία: TORNADO & F-35 A Lightning II
Κύπρος: AW-139
Παρατηρητές θα έρθουν από παντού, ενώ ακόμη και η Γαλλία ζήτησε να έχει συμμετοχή!
Η Ιταλία επιβεβαίωσε ότι θα στείλει στην Ανδραβίδα, αεροσκάφη F-35. Αυτή τη στιγμή η Ιταλία έχει παραλάβει έξι F-35 και οι πληροφορίες λένε ότι θα στείλει στην Ανδραβίδα και τα έξι. Θα είναι η πρώτη φορά που θα δούμε τα F-35 να πετούν σε ελληνικό εναέριο χώρο. Προφανώς το τι ακριβώς θα μπορέσουμε να δούμε και να συμπεράνουμε θα ΄ναι απολύτως ελεγχόμενο, όχι τόσο από τους Ιταλούς, όσο από τους Αμερικανούς.
Με πληροφορίες από: militaire.gr – pentapostagma.gr – defence-point.gr
thnosimo.gr
epirusblog.gr
5 of 5
Για πρώτη φορά στην Ελλάδα έρχονται F-35 στον «Ηνίοχο 2019» στην Ανδραβίδα
epirusblog.gr
5 of 5
ενδιαφέροντα 3307842651007154728
Σχόλια
item