Ο Πετρόπουλος παραδέχεται: Είπαμε εμείς ότι δεν έχουμε μειώσει τις συντάξεις; Ο Πετρόπουλος παραδέχεται: Είπαμε εμείς ότι δεν έχουμε μειώσει τις συντάξεις; | Epirusblog.gr | Ιωάννινα Ήπειρος Ελλάδα

Ο Πετρόπουλος παραδέχεται: Είπαμε εμείς ότι δεν έχουμε μειώσει τις συντάξεις;

Ο Πετρόπουλος παραδέχεται: Είπαμε εμείς ότι δεν έχουμε μειώσει τις συντάξεις;

Κι όμως ο αναπληρωτής υπουργός Εργασίας Τάσος Πετρόπουλος παραδέχθηκε ότι η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ μείωσε κύριες συντάξεις και ομολόγησε ότι υπάρχει πρόβλημα με τον ρυθμό απονομής νέων συντάξεων.

Η κρίση ειλικρίνειας του κ. Πετρόπουλου έγινε στην επιτροπή της Βουλής για την παρακολούθηση του ασφαλιστικού συστήματος όπου παρουσίασε την πορεία του συστήματος.

«Είπαμε εμείς ότι δεν έχουμε κάνει μειώσεις στις κύριες συντάξεις;» αντέδρασε στα σχόλια των βουλευτών της αντιπολίτευσης που προκάλεσε η παραδοχή των μειώσεων για να συνεχίσει: «Υπάρχει αύξηση στις περισσότερες συντάξεις, υπάρχουν όμως και μειώσεις εκεί που έχουμε λιγότερους χρόνους ασφάλισης. Κοντά στις 620 χιλιάδες έχουν αύξηση».

Κυνικός Πετρόπουλος: Μειώθηκε η σύνταξη γιατί είχε λίγο χρόνο ασφάλισης...

Όταν δε ο βουλευτής του ΚΚΕ Χρήστος Κατσώτης ανέφερε πως «οικοδόμος μου είπε ότι λάμβανε σύνταξη 676 ευρώ και σήμερα 650 ευρώ. Εχασε 26 ευρώ. Γιατί;» ο κ. Πετρόπουλος απάντησε κυνικά: «Θα είχε λίγο χρόνο ασφάλισης. Να δεις τι θα γίνει με το νόμο Μηταράκη αν έρθει η ΝΔ».

«Πράγματι στους χαμηλούς χρόνους, όταν κάποιος έχει μειωμένα χρόνια ασφάλισης έχουμε πολύ μικρές συντάξεις. Γενικά είναι μικρές οι συντάξεις στην χώρα μας αλλά οι νέες που παράγονται είναι θεαματικά μεγαλύτερες από παλαιότερα.  Κριτήριο είναι ο χρόνος ασφάλισης και το ύψος εισφορών».

Αναφορικά με την απόδοση συντάξεων, είπε ότι υπάρχουν περίπου 15.000 εκκρεμή αιτήματα εκ των οποίων στις περίπου 12.500 περιπτώσεις καταβάλλεται προσωρινή σύνταξη. «Είναι γεγονός ότι υπάρχουν προβλήματα. Δεν θα κρύψω τα προβλήματα που υπάρχουν. 


Όταν εμείς παραλάβαμε το ΓΛΚ είχε μόλις 50 άτομα ενώ παλαιότερα 200. Δεν μας ικανοποιεί η κατάσταση και είναι προτεραιότητα για εμάς η επίλυση των προβλημάτων. Δικαίως ο κόσμος αγανακτεί. Καλά κάνει και ενοχλείται και αυτό αποτελεί για εμένα αιτία για να βρω λύσεις» είπε ο κ. Πετρόπουλος. 

Πάντως ο αν υπουργός υποστήριξε ότι το νέο σύστημα μηχανογράφησης εγκαθίσταται και λαμβάνει «εντυπωσιακά σχόλια από διεθνείς εμπειρογνώμονες» ενώ επανερχόμενος σε παλαιότερες δηλώσεις του για περι ασφαλισμένων που του ζητούν να τους αυξήσει τις εισφορές προκειμένου να λαμβάνουν μεγαλύτερη σύνταξη είπε «Αυτό που είπα προφορικώς τότε για τις εισφορές ήταν αλήθεια και αυτό επιβεβαιώνεται εγγράφως από τους συλλόγους εμπόρων κ.α. που μου ζήτησαν να πληρώνουν παραπάνω». 

Ο ίδιος επιχειρώντας να διασκεδάσει τις εντυπώσεις που προκάλεσαν πρόσφατες δηλώσεις του για έλληνες που έτρωγαν από τα σκουπίδια και τους έσωσε ο ΣΥΡΙΖΑ είπε «εσείς βγάζατε σποτ με τα «γιατί κύριε» και κατηγορείτε εμένα που είπα ότι άνθρωποι έτρωγαν από τα σκουπίδια;».

Μετά την αναστάτωση που προκάλεσε η αρχική αναφορά του αναπληρωτή υπουργού, ο κ. Πετρόπουλος διευκρινίζει στο protothema.gr πως η απάντησή του στην αρμόδια επιτροπή αναφορικά με το ύψος των κύριων συντάξεων και το χρόνιο ασφάλισης έχει να κάνει με τις νέες συντάξεις και όχι με τις ήδη καταβαλλόμενες, υποστηρίζοντας ότι καμία καταβαλλόμενη παλαιά σύνταξη στις 31.12.2018 δεν μειώθηκε, ενώ 620.000 κύριες συντάξεις του ΕΦΚΑ καταβάλλονται αυξημένες από την 1.1.2019 λόγω του επανυπολογισμού τους με το νόμο 4387/2016, ο οποίος δίνει υψηλότερα ποσά στις περιπτώσεις καταβολής μεγαλύτερων εισφορών ή και περισσότερου χρόνου ασφάλισης.
epirusblog.gr
5 of 5
Ο Πετρόπουλος παραδέχεται: Είπαμε εμείς ότι δεν έχουμε μειώσει τις συντάξεις;
epirusblog.gr
5 of 5
πολιτική 4584753563332075980
Σχόλια
item