Όταν ο άνδρας δεν είναι έτοιμος για γάμο

Όταν ο άνδρας δεν είναι έτοιμος για γάμο
Η σχέση σας μετράει ήδη αρκετά χρόνια. Κι ενώ εσείς νιώθετε την ανάγκη να προχωρήσετε, ο άνθρωπος με τον οποίο είστε μαζί σας κάνει φανερό με όλους τους τρόπους ότι έχει άλλες προτεραιότητες. 

Γι' αυτό και το δίλημμα στριφογυρίζει στο μυαλό σας: να προχωρήσω τη ζωή μου ή να περιμένω μέχρι να αλλάξει γνώμη;

Καταρχάς, είναι απολύτως λογικό να νιώθετε απογοήτευση καθώς, ενώ βλέπετε πως έχετε ξοδέψει πολλά σε αυτή τη σχέση, συνειδητοποιείτε ότι αυτή δεν σας δίνει όσα εσείς χρειάζεστε. Δεν χρειάζεται να έχετε ουσιώδη παράπονα από το σύντροφό σας. 

Μπορεί να είναι το καλύτερο παιδί, απλώς να μην αισθάνεται την ανάγκη να ανέβει τα σκαλιά της εκκλησίας. Είναι ξεκάθαρο ότι εσείς οι δύο δεν έχετε τις ίδιες προτεραιότητες. Για να προχωρήσει όμως μια σχέση, πρέπει και τα δύο άτομα την ίδια χρονική στιγμή να προσδοκούν κοινά πράγματα.

Αν η ανάγκη σας να περάσετε τη σχέση σας στο επόμενο στάδιο είναι έντονη και δεν σας επιτρέπει να απολαύσετε πλέον αυτό που έχετε με το σύντροφό σας, πρέπει να βρείτε το θάρρος να του εκφράσετε τις ανάγκες και τα «θέλω» σας. 

Αν εκείνος δεν μπορεί ή δεν θέλει να τις ακολουθήσει, πρέπει ο καθένας να πάρει το δρόμο του και να ζήσει τη ζωή που επιθυμεί.

Πριν όμως κάνετε την οποιαδήποτε συζήτηση, οφείλετε να αναρωτηθείτε: για ποιο λόγο αισθάνεστε την ανάγκη να προχωρήσετε σε γάμο με το σύντροφό σας; 

Είναι κάτι που επιθυμείτε εσείς ή κάτι που σας επιβάλλει το κοινωνικό περιβάλλον ή τα στερεότυπα με τα οποία έχετε μεγαλώσει; Αυτό που χρειάζεται λοιπόν να ακούσετε την αληθινή «ψυχολογική φωνή» σας και να μην μπερδεύεστε με τις «ανάγκες» που μας έχουν επιβληθεί χωρίς την θέλησή μας.

Αν πράγματι η επιθυμία σας για γάμο πηγάζει από μέσα σας και ο σύντροφός σας δείχνει να έχει... αλλεργία στον θεσμό, το μόνο που πρέπει να κάνετε είναι να διακόψετε αυτή τη σχέση, καθώς δεν θα σας οδηγήσει πουθενά. 

Ακόμη κι αν χρειαστεί να μείνετε μόνη σας για κάποιο διάστημα, αυτό θα σας βοηθήσει να συνειδητοποιήσετε πιο καθαρά ποια είστε και τι θέλετε να κάνετε. Τότε θα βρείτε έναν νέο σύντροφο, με τον οποίο θα ταιριάζετε αληθινά και με τον οποίο θα βαδίσετε σε έναν δρόμο κοινό, βασισμένο σε κοινές αξίες. Έτσι θα μπορέσετε να νιώσετε την ευτυχία και την πληρότητα.

epirusblog.gr
5 of 5
Όταν ο άνδρας δεν είναι έτοιμος για γάμο
epirusblog.gr
5 of 5
ενδιαφέροντα 5491890359664476589
item