Βόρεια Ελλάδα: Μοίρασαν φυλλάδια για την «αυτονομία της Μακεδονίας» [εικόνες] Βόρεια Ελλάδα: Μοίρασαν φυλλάδια για την «αυτονομία της Μακεδονίας» [εικόνες] | Epirusblog.gr | Ιωάννινα Ήπειρος Ελλάδα

Βόρεια Ελλάδα: Μοίρασαν φυλλάδια για την «αυτονομία της Μακεδονίας» [εικόνες]

Βόρεια Ελλάδα: Μοίρασαν φυλλάδια για την «αυτονομία της Μακεδονίας» [εικόνες]
Φυλλάδια τα οποία μιλούν για «αυτονομία της Μακεδονίας», μοιράστηκαν από αγνώστους σε χωριά της Βόρειας Ελλάδας.
Σύμφωνα με το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star, τα φυλλάδια γράφουν «Αυτονομία της Μακεδονίας» και τα διακινούν, όπως τονίζεται στο ρεπορτάζ, «ύποπτοι κύκλοι» σε χωριά της Φλώρινας και των Σερρών.
Το φυλλάδιο γράφει και «μπράκα Μακεντόνσκι», δηλαδή «αδέλφια Μακεδόνες».
Το «αυτονομία της Μακεδονίας» είναι στα ελληνικά με λάθος στο «της» που είναι με γιώτα αλλά και στα λατινικά, αλλά όχι στα κυριλλικά. 
Σύμφωνα με το thestival, ως συντάκτης υπογράφει το VMRO Οbedineta που είναι η «αριστερή» πτέρυγα του κόμματος Γκρουέφσκι.
«Eίναι αυτοί που δημιούργησαν στη εποχή του μεσοπολέμου το ευφυολόγημα των τριών ανυπάρκτων “Μακεδονιών”, την τεχνητή γλώσσα και τώρα θέλουν να δημιουργήσουν τεχνητή, φτιαχτή μειονότητα που περιλαμβάνει και την αυτονομία. 
Να αυτονομηθούν , δηλαδή να αποσχιστούν από την Ελλάδα», δηλώνει στο Star o Μιχάλης Χρυσανθακόπουλος, πρόεδρος Παμμακεδονικών Ενώσεων Αγώνα Ελλάδας-Αυστραλίας.
«Έχουν αποθρασυνθεί κάποιοι. Μοιράζουν φυλλάδια στα χωριά των Σερρών και όπως μαθαίνουμε στα χωριά της Δυτικής Μακεδονίας, τα οποία μιλούν για αυτονόμηση της Μακεδονίας» επισημαίνει ο Γιώργος Τάτσιος, πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Πολιτιστικών Συλλόγων Μακεδόνων.

epirusblog.gr
5 of 5
Βόρεια Ελλάδα: Μοίρασαν φυλλάδια για την «αυτονομία της Μακεδονίας» [εικόνες]
epirusblog.gr
5 of 5
κοινωνία 187633165452000390
Σχόλια
item