Γιάννενα: ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΗΠΕΙΡΟΥ - Πρωταγωνιστεί στους ελέγχους για τις παράνομες εισαγωγές γάλακτος

Γιάννενα: ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΗΠΕΙΡΟΥ - Πρωταγωνιστεί στους ελέγχους για τις παράνομες εισαγωγές γάλακτος
Το εγκώμιο του Περιφερειάρχη Ηπείρου, στην προσπάθεια πάταξης του φαινομένου, έπλεξε ο διευθύνων σύμβουλος του ΕΛΓΟ «Δήμητρα» - Αλ. Καχριμάνης: «Πρέπει να προστατεύσουμε με κάθε τρόπο τα ποιοτικά προϊόντα»
Ούτε βήμα πίσω δεν είναι διατεθειμένη να κάνει η Περιφέρεια Ηπείρου και προσωπικά ο Περιφερειάρχης, Αλέξανδρος Καχριμάνης, αναφορικά με τους εντατικούς ελέγχους και τον αγώνα για πάταξη του φαινομένου των παράνομων εισαγωγών γάλακτος και την χρήση του για την παραγωγή ΠΟΠ προϊόντων.
Ο ΕΛΓΟ Δήμητρα, που είναι ο καθ’ ύλην αρμόδιος φορέας μπορεί να διεξήγαγε και στο παρελθόν ελέγχους, τους τελευταίους μήνες όμως οι έλεγχοι γίνονται περισσότερο στοχευμένοι και κυρίως αποδεικνύουν το βάσιμο των καταγγελιών που ξεκίνησαν από την Ήπειρο, την Περιφερειακή αρχή και τον Αλ. Καχριμάνη.
Τα παραπάνω, αναγνωρίστηκαν και επίσημα χθες, από τον διευθύνοντα σύμβουλο του ΕΛΓΟ κ. Μπακαλέξη, που βρέθηκε στα Γιάννενα, στο πλαίσιο εκδήλωσης της Γαλακτοκομικής Σχολής.
Αφού τόνισε πως ο Περιφερειάρχης Ηπείρου είναι εκείνος που βοήθησε καθοριστικά στη διενέργεια των ελέγχων για την καταπολέμηση του φαινομένου έδωσε και μερικά χαρακτηριστικά παραδείγματα για τον τρόπο με τον οποίο αντιδρούν πλέον οι ελεγχόμενες γαλακτοβιομηχανίες.
«Ανέκαθεν γινόταν έλεγχοι, όμως πλέον είναι βέβαιο ότι υπάρχει αποτέλεσμα και αυτό το αντιλαμβάνονται εκείνοι που εμπλέκονται. Καταγράφουμε συνεχώς περιστατικά που ελεγκτές μας σταματούν βυτία που μεταφέρουν γάλα έξω από βιομηχανίες και στελέχη των βιομηχανιών πλησιάζουν τους ελεγκτές δηλώνοντας άγνοια για τα βυτιοφόρα. 
Είναι ένα φαινόμενο παραβατικότητας που επηρεάζει και την τιμή του προϊόντος κυρίως όμως φέρνει σε δύσκολη θέση τους Έλληνες παραγωγούς», σημείωσε.
Λίγο νωρίτερα ο Αλ. Καχριμάνης παραδέχθηκε πως ο μοναδικός φορέας που στήριξε και ασχολήθηκε στην πράξη με τις καταγγελίες και το φαινόμενο είναι ο ΕΛΓΟ, ενώ την ίδια στιγμή διατύπωσε σοβαρές αιχμές και για άλλες υπηρεσίες, ακόμη όμως και για τους συναδέλφους του Περιφερειάρχες, που δεν έχουν παρέμβει σχετικά.
«Υπάρχουν τεράστιες ευθύνες που φτάσαμε στο σημερινό αποτέλεσμα. Θεωρώ πως θα υπάρξουν θετικές εξελίξεις, όμως η απογοήτευση είναι πλήρης και θα πρέπει να προστατεύσουμε με κάθε τρόπο τα ποιοτικά προϊόντα», ανέφερε μεταξύ άλλων.
epirusblog.gr
5 of 5
Γιάννενα: ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΗΠΕΙΡΟΥ - Πρωταγωνιστεί στους ελέγχους για τις παράνομες εισαγωγές γάλακτος
epirusblog.gr
5 of 5
Ιωάννινα 3290874982787751061
item