Γιάννενα: Μια γυναικεία συμμαχία με άρωμα παράδοσης Γιάννενα: Μια γυναικεία συμμαχία με άρωμα παράδοσης | Epirusblog.gr | Ιωάννινα Ήπειρος Ελλάδα

Γιάννενα: Μια γυναικεία συμμαχία με άρωμα παράδοσης

Γιάννενα: Μια γυναικεία συμμαχία με άρωμα παράδοσης

Ένα σπουδαίο μουσικό σχήμα, που αποτελείται μόνο από γυναίκες, παρουσιάζει το Πνευματικό Κέντρο του δήμου Ιωαννιτών, την Παρασκευή 8 Μαρτίου, στις 9 το βράδυ, με αφορμή τον εορτασμό της Παγκόσμιας Ημέρας της Γυναίκας.

Η Ερωφίλη και η Αφεντούλα Ραζέλη, ερμηνεύτριες που μετρούν αρκετά χρόνια αξιόλογης παρουσίας στο ελληνικό τραγούδι τόσο μέσα από την προσωπική τους δισκογραφία όσο και με τις συνεργασίες τους με δεκάδες ξεχωριστούς ερμηνευτές και δημιουργούς, συναντούν την πολλά υποσχόμενη και δραστήρια ορχήστρα Smyrna. 

Μια γυναικεία συμμαχία, γεμάτη γνώση και ωριμότητα, σ’ ένα πρόγραμμα με τραγούδια που έχουν τις ρίζες τους σ’ ένα πολιτισμό που σμιλεύτηκε μέσα από διαφορετικές κουλτούρες.

Με τις χαρακτηριστικά αναγνωρίσιμες φωνές τους, η Ερωφίλη και η Αφεντούλα Ραζέλη υπόσχονται να παρασύρουν το κοινό με το προσωπικό τους ύφος, αρμονικά δεμένο με το χθες και συνδυάζοντας τη φρεσκάδα με την παράδοση, και να το ταξιδέψουν μελωδικά στον χρόνο, με σκοπούς και τραγούδια από τη Μικρά Ασία, την Καππαδοκία, την Κωνσταντινούπολη, τη Θράκη, τη Μακεδονία, την Ήπειρο, το Αιγαίο αλλά και σμυρνιών συνθετών.

Οι πέντε κοπέλες της ορχήστρας Smyrna είναι οι Σταυρούλα Βλασοπούλου (τσέλο, τραγούδι), Άντρια Ζήκου (κιθάρα, τραγούδι), Κάλια Καμπούρη (κανονάκι, τραγούδι), Δανάη Λουκίδη (βιολί, τραγούδι) και Πένυ Παπακωνσταντίνου (πολίτικο λαούτο, κρουστά, τραγούδι).

Η είσοδος είναι ελεύθερη.

agon.gr
epirusblog.gr
5 of 5
Γιάννενα: Μια γυναικεία συμμαχία με άρωμα παράδοσης
epirusblog.gr
5 of 5
Ιωάννινα 6190906235245109386
Σχόλια
item