Γιάννενα: ΟΚΠΑΠΑ - Ένα ΚΔΑΠ που «αγκαλιάζει» τα παιδιά με αναπηρία Γιάννενα: ΟΚΠΑΠΑ - Ένα ΚΔΑΠ που «αγκαλιάζει» τα παιδιά με αναπηρία | Epirusblog.gr | Ιωάννινα Ήπειρος Ελλάδα

Γιάννενα: ΟΚΠΑΠΑ - Ένα ΚΔΑΠ που «αγκαλιάζει» τα παιδιά με αναπηρία

Γιάννενα: ΟΚΠΑΠΑ - Ένα ΚΔΑΠ που «αγκαλιάζει» τα παιδιά με αναπηρία
Σήμερα η επίσημη έναρξη λειτουργίας της νέας σημαντικής δομής του Δήμου Ιωαννιτών 
Μια εξαιρετικά σημαντική και πολύ χρήσιμη δομή ξεκινά επίσημα την λειτουργία της από τον ΟΚΠΑΠΑ, καθώς σήμερα στις 12.00 το μεσημέρι εγκαινιάζεται το πρώτο ΚΔΑΠ μεΑ, που βρίσκεται στα Καρδιαμίτσια.
Σε ένα χώρο που τηρεί όλες τις προδιαγραφές, τα παιδιά με αναπηρία, με νοητική υστέρηση, αυτισμό, κινητική ή και πολλαπλή αναπηρία θα έχουν την ευκαιρία απασχοληθούν από ειδικούς.
Οι Υπηρεσίες που θα προσφέρει το ΚΔΑΠ μεΑ έχουν να κάνουν με την ασφαλή απασχόληση και αξιοποίηση του ελεύθερου χρόνου των παιδιών/εφήβων με την ανάπτυξη προσωπικής ή ομαδικής δραστηριότητας.
Το νέο κέντρο βρίσκεται στην περιοχή των Καρδαμιτσίων ενώ αναμένεται μέσα στις επόμενες ημέρες να εγκαινιαστεί και δεύτερο ΚΔΑΠ μεΑ στην άλλη πλευρά της πόλης προκειμένου να καλυφθούν οι ανάγκες και των παιδιών που ζουν από την πλευρά της Ανατολής και των γύρω περιοχών του λεκανοπεδίου.
Λίγο πριν τα επίσημα εγκαίνια του Κέντρου Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών με Αναπηρία ο Πρόεδρος του ΟΚΠΑΠΑ, Φίλιππος Τσουμάνης επιθεώρησε τους χώρους και μαζί με τους συνεργάτες του και τους εργαζόμενους, είδε τις τελευταίες λεπτομέρειες ώστε όλα να ετοιμαστούν και να ξεκινήσει επίσημα την λειτουργία του το ΚΔΑΠ μεΑ που είναι ένα σημαντικό εγχείρημα και έρχεται να καλύψει τις μεγάλες ανάγκες αυτών των παιδιών.
«Με ξεχωριστή χαρά και ικανοποίηση παρουσιάζουμε σήμερα στην πόλη μας και στους συμπολίτες μας μια καινούργια δομή του ΟΚΠΑΠΑ. 
Πιστεύουμε ότι είναι μια πολύ σημαντική δομή αφού πρόκειται για το 1ο ΚΔΑΠ μεΑ – είναι πρώτο γιατί σχεδιάζουμε και δεύτερο – που είναι ένα ακόμη δίχτυ προστασίας του ΟΚΠΑΠΑ σε ευαίσθητες ομάδες συμπολιτών που το χρειάζονται» τόνισε ο κ. Τσουμάνης, σημειώνοντας πως «το 1ο ΚΔΑΠ μεΑ στεγάζεται σε ειδικά διαμορφωμένο χώρο στα Καρδαμίτσια και πληροί όλες τις προδιαγραφές που προβλέπει ο νόμος».
Ο κ. Τσουμάνης φανερά ικανοποιημένος από την έναρξη αυτής της δομής, κάλεσε τους πολίτες και τις οικογένειες της πόλης που έχουν παιδιά με αναπηρία να επισκεφθούν το ΚΔΑΠ μεΑ, να δουν τις εγκαταστάσεις, να συζητήσουν με το προσωπικό, να το αγκαλιάσουν και να εμπιστευθούν τα παιδιά τους στη νέα δομή που σίγουρα κερδίζει τις εντυπώσεις.
Το 1ο ΚΔΑΠ για παιδιά με αναπηρία μπορεί να φιλοξενήσει 25 παιδιά και εφήβους με αναπηρία. Είναι η πρώτη δομή του ΟΚΠΑΠΑ που αφορά πολίτες με αναπηρία και ακολουθούν το δεύτερο ΚΔΑΠ μεΑ και το Κέντρο για παιδιά με αυτισμό που εντάχθηκε στην πρόταση του Δήμου για το νέο ΕΣΠΑ (2021 – 2027).
Οι κύριοι σκοποί του ΚΔΑΠ μεΑ είναι η δημιουργική απασχόληση των παιδιών αυτών, η κοινωνική ένταξή τους, η στήριξη της οικογένειας και η βελτίωση της ποιότητας ζωής τους.
Μερικές από αυτές τις δραστηριότητες είναι: εκπαίδευση σε θέματα αυτοεξυπηρέτησης, ανάπτυξη κοινωνικών δεξιοτήτων, προγράμματα έκφρασης και ψυχαγωγίας, ασκήσεις λόγου και άθλησης, εκπαίδευση των μελών της οικογένειας για την αντιμετώπιση εξειδικευμένων αναγκών και φροντίδας.
Για την λειτουργία του ΚΔΑΠ μεΑ έχουν προσληφθεί Ειδική παιδαγωγός, Λογοθεραπεύτρια, Κοινωνική Λειτουργός, Κοινωνική Φροντίστρια – Επιμελήτρια πρόνοιας, Τεχνίτρια Χειροτεχνίας, Φυσικοθεραπεύτρια και βοηθητικό προσωπικό. Τέλος αναμένουν Εργοθεραπευτή και έναν οδηγό λεωφορείου καθώς τα παιδιά θα έχουν την δυνατότητα μεταφοράς από και προς το Κέντρο.
Το ΚΔΑΠ μεΑ λειτουργεί σε ετήσια βάση, κατά την διάρκεια της λειτουργίας των σχολείων θα λειτουργεί από 13.30 έως 21.30 και κατά τα διαστήματα που τα σχολεία είναι κλειστά θα λειτουργεί από 8.00 έως 16.00
epirusblog.gr
5 of 5
Γιάννενα: ΟΚΠΑΠΑ - Ένα ΚΔΑΠ που «αγκαλιάζει» τα παιδιά με αναπηρία
epirusblog.gr
5 of 5
Ιωάννινα 2099318386516525970
Σχόλια
item