Θεσπρωτία: Κλιμάκιο της Ενωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Θεσπρωτίας στον Αστυνομικό Διευθυντή Φώτη Ντίνη-Τα θέματα που συζητήθηκαν

Θεσπρωτία: Κλιμάκιο της Ενωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Θεσπρωτίας στον Αστυνομικό Διευθυντή Φώτη Ντίνη-Τα θέματα που συζητήθηκαν
Την Πέμπτη 14/03/2019 το Δ.Σ. της Ένωσης πραγματοποίησε επίσκεψη-συνάντηση με τον Αστυνομικό Διευθυντή της Δ.Α. Θεσπρωτίας κ. ΝΤΙΝΗ Φώτιο.
Η συνάντηση διεξήχθη σε πολύ καλό κλίμα αμοιβαίας διάθεσης για συνεργασία και ενημέρωση και αφορούσε πολλά θέματα που απασχολούν το αστυνομικό προσωπικό της Δ.Α. Θεσπρωτίας.
Ειδικότερα ο κ. Αστυνομικός Διευθυντής αναφέρθηκε στην προσπάθεια που θα πρέπει να καταβληθεί από όλους μας έτσι ώστε να καταφέρουμε να εμπεδώσουμε από άκρη σ’ άκρη του νομού το αίσθημα ασφάλειας και να μεταδώσουμε στους πολίτες την πεποίθηση ότι η αστυνομία στέκεται δίπλα τους για να προσφέρει λύση σε κάθε δυσκολία που αντιμετωπίζουν.
Από την πλευρά μας αναφερθήκαμε κυρίως στα εξής ζητήματα που απασχολούν εντόνως την καθημερινότητα του αστυνομικού προσωπικού της Διευθύνσεως το τελευταίο διάστημα:
α) Στόλος οχημάτων της Διεύθυνσης. Ειδικότερα αναφερθήκαμε στη τραγική κατάσταση την οποία βρίσκονται τα περισσότερα οχήματα καθώς και στο γεγονός ότι δύο (2) από τα καλύτερα οχήματα είναι αποσπασμένα στην Κέρκυρα και ζητήσαμε να γίνουν προσπάθειες να επιστρέψουν. 
Επιπλέον ζητήσαμε την επιστροφή ενός οχήματος το οποίο βρίσκεται στην ΥΤΕΒΕ από το Σεπτέμβριο του 2018. Θεωρούμε απαράδεκτο το γεγονός να εκτελούνται περιπολίες από το Α.Τ. Ηγουμενίτσας με τα υπάρχοντα οχήματα τόσο για την ασφάλεια των συναδέλφων όσο και για αυτή των πολιτών.
β) Κτηριακό Δ.Α. Θεσπρωτίας. Αναφερθήκαμε στην απαράδεκτη κατάσταση στην οποία βρίσκεται το κτήριο στο οποίο στεγάζεται η Δ.Α. Θεσπρωτίας και η ανάγκη εύρεσης νέου πιο σύγχρονου και λειτουργικού και με πρόσβαση στους ΑΜΕΑ. 
Επίσης ζητήσαμε να επισπευτούν οι διαδικασίες ώστε να γίνει στατική μελέτη για το υπάρχον κτήριο και να βεβαιωθούμε ότι δεν είναι επικίνδυνο τόσο για τους εργαζόμενους όσο και για τους πολίτες.
γ) Σκοπός κρατητηρίων. Θεωρούμε απαράδεκτο να μην υπάρχει σκοπός κρατητηρίων στα κεντρικά κρατητήρια της Διεύθυνσής μας. 
Η συνεχής μη τοποθέτηση σκοπού κρατητηρίων εγκυμονεί κινδύνους για τους συναδέλφους που εκτελούντα καθήκοντα του Αξ. Υπηρεσίας καθόσον είναι επιφορτισμένοι με την επίβλεψή τους αλλά δεν έχουν καμία οπτική επαφή με αυτά. Άραγε ποιος θα ευθύνεται αν συμβεί κάτι κακό με τους κρατούμενους;
δ) Λιμάνι Ηγουμενίτσας. Επισημάναμε στον κ. Διευθυντή τις δυσλειτουργίες του εφαρμοζόμενου σχεδίου φύλαξης του Λιμένα. Ειδικότερα αναφερθήκαμε στο γεγονός ότι καθημερινός για κάποιες ώρες την ημέρα ο Δήμος Ηγουμενίτσας δεν αστυνομεύεται καθώς όλες οι αστυνομικές δυνάμεις απασχολούνται εκεί.
ε) Το τελευταίο διάστημα παρατηρήθηκε το φαινόμενο να γίνουν κάποιες μετακινήσεις χωρίς την θέληση του προσωπικού διαταράσσοντας την υπηρεσιακή και οικογενειακή τους ηρεμία. Οι μετακινήσεις αυτές αναμφισβήτητα είναι νόμιμες είναι όμως και ηθικές;
στ) Ζητήσαμε την κατασκευή μιας νέας σύγχρονης σκοπιάς στο πίσω μέρος της Διεύθυνσης η οποία θα παρέχει τόσο τις κατάλληλες εργασιακές συνθήκες όσο και τους απαραίτητους κανόνες ασφάλειας για το προσωπικό. Η ήδη υπάρχουσα είναι ακατάλληλη για χρήση.
ζ) Τέθηκε το ζήτημα της αστυνόμευσης της Εγνατίας οδού. Επειδή καθίσταται αδύνατη η αστυνόμευσή από το Τ.Τ. Ηγουμενίτσας λόγο της μη ύπαρξης της απαραίτητης δύναμης ζητήσαμε να δρομολογηθούν οι ενέργειες για τη σύσταση νέας υπηρεσίας Τροχαίας Εγνατίας οδού.
Ο κ. Διευθυντής, αφού μας άκουσε προσεχτικά, δεσμεύθηκε ότι θα κάνει ότι είναι δυνατόν για την επίλυση όσων εκ των ανωτέρω θεμάτων περνούν από τα χέρια του ενώ τα υπόλοιπα θα προωθηθούν αρμοδίως.
Θεωρούμε σημαντική την επίλυση ενός χρόνιου προβλήματος το οποίο σε προγενέστερη συνάντηση αναδείξαμε στον κ. Διευθυντή, αυτό της αναπλήρωσης των Διοικητών των Υπηρεσιών από Αξιωματικούς, στο οποίο ανταποκρίθηκε άμεσα.
Κλείνοντας θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε τον κ. Διευθυντή για το ενδιαφέρον που επέδειξε καθ’ όλη τη διάρκεια της συνάντησης και για την υπόσχεση που μας έδωσε ότι θα σταθεί αρωγός στην προσπάθειά μας να αναδείξουμε και αν μπορούμε να επιλύσουμε προβλήματα καθημερινότητας του αστυνομικού προσωπικού της Δ.Α. Θεσπρωτίας.
Εμείς με τη σειρά μας θέλουμε να διαβεβαιώσουμε τους συναδέλφους μας ότι το Δ.Σ. θα συνεχίσει να παλεύει μέχρι να ικανοποιηθεί και το τελευταίο δίκαιο αίτημά τους.
ΓΙΑ ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ Ο ΓΕΝ.ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
NAKOΣ Βασίλειος ZΗΣΗΣ Δημήτριος
epirusblog.gr
5 of 5
Θεσπρωτία: Κλιμάκιο της Ενωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Θεσπρωτίας στον Αστυνομικό Διευθυντή Φώτη Ντίνη-Τα θέματα που συζητήθηκαν
epirusblog.gr
5 of 5
Ήγουμενίτσα 8711301776260370179
item