Γιάννενα: Στην Μπάφρα το Οδοιπορικό Υγείας και Αλληλεγγύης

Γιάννενα: Στην Μπάφρα το Οδοιπορικό Υγείας και Αλληλεγγύης
Εξαιρετική υποδοχή επιφύλαξαν οι κάτοικοι της Μπάφρας του Δήμου Ιωαννιτών ως υποδοχείς του Οδοιπορικού Υγείας και Αλληλεγγύης, το οποίο φιλοξενήθηκε στο ομώνυμο χωριό με την ευλογία του Σεβασμιότατου Μητροπολίτη Ιωαννίνων κ.κ. Μάξιμου, ανταποκρινόμενο σε πρόσκληση του Δημάρχου κ. Θωμά Μπέγκα. 
Μετά την Αρχιερατική Θεία Λειτουργία, σε μία ομολογουμένως κατανυκτική ατμόσφαιρα, παρουσία πλήθους πιστών που κατέκλυσαν τον ιστορικό Ι.Ν. Αγίας Παρασκευής, πραγματοποιήθηκε ημερίδα ενημέρωσης των πολιτών για την πρόληψη ιατρικών παθήσεων.
Στον καλαίσθητο χώρο εκδηλώσεων του Ναού, στον οποίο ο Ιερολογιώτατος π. Καλλίνικος Ναυρόζογλου, ο αιδεσιμώτατος πρεσβύτερος π. Ιωάννης Γούσης, ο Διευθυντής του Δημοτικού Σχολείου κ. Αναστάσιος Τσιούρης και οι κάτοικοι του χωριού διευθέτησαν αρμονικά και την παραμικρή οργανωτική λεπτομέρεια,  ο Πρόεδρος του χωριού κ. Γεώργιος Σαββίδης καλωσόρισε το Σεβασμιότατο και τους συμμετέχοντες ως εξής: «Ευχαριστούμε τον καθηγητή Καρδιολογίας γιατί ενέταξε και τη Μπάφρα στο πρόγραμμα ενημέρωσης των πολιτών για θέματα πρόληψης, της οποίας την αξία γνωρίζουμε όλοι μας». 
Χαιρετισμό απηύθυνε η Περιφερειακή Σύμβουλος κ. Κέλυ Καραμάνη, τονίζοντας: «Οφείλω να συγχαρώ τον επίκουρο καθηγητή Καρδιολογίας γιατί αυτό που κάνει είναι πραγματικό λειτούργημα, είναι πραγματικά αξιέπαινο το έργο του». 
Την κήρυξη της έναρξης των εργασιών της ημερίδας πραγματοποίησε ο Σεβασμιότατος κ.κ. Μάξιμος, επισημαίνοντας μεταξύ άλλων: «Είναι ιδιαίτερα σημαντική η δραστηριότητα του κ. Φούσα και των συνεργατών του, γιατί επιτελούν το έργο τους επακριβώς. 
Έχουν αποκτήσει τόσο μεγάλη εμπειρία στα δέκα και πλέον χρόνια που το κάνουν, που καταφέρνουν και δίνουν στους πολίτες πολύτιμες πληροφορίες για την πρόληψη με τρόπο εύληπτο και απολύτως κατανοητό».
Στην εκδήλωση συμμετείχε στην ενότητα της αλληλεγγύης και ο Επίτιμος Εισαγγελέας του Αρείου Πάγου, κ. Γεώργιος Μποροδήμος, ο οποίος μεταξύ άλλων, επισήμανε: «Όσο η πατρίδα μας έχει ανθρώπους όπως ο Σεβασμιότατος και ο κ. Στέφανος Φούσας δεν έχει να φοβηθεί κάτι». 
Στην εννοιολογική προσέγγιση της αλληλεγγύης αλλά και στις εκφάνσεις της στο Οδοιπορικό αναφέρθηκε ο κ. Ελευθέριος Γείτονας, Βελλαΐτης παιδαγωγός και Διευθύνων Σύμβουλος των ομώνυμων εκπαιδευτηρίων. 
Στην εκδήλωση παρευρέθηκε ο Πρόεδρος του Πανελληνίου Συνδέσμου Αποφοίτων Ιεροδιδασκαλείου Βελλάς κ. Κλέανδρος Παπαδόπουλος, ο οποίος υπογράμμισε: «Συμπαραστεκόμαστε στην αξιόλογη δράση για τα Γιάννινα αλλά και την Ήπειρο του Βελλαΐτη καθηγητή Καρδιολογίας. 
Οφείλω να σας αποκαλύψω ότι τα πρώτα βήματά μου στη Βελλά τα οφείλω στον αείμνηστο Κώστα Γεωργιάδη». Στην ενότητα της πρόληψης, την ομάδα επιστημονικών συνεργατών που συντόνισε ο π. Πρόεδρος της Ελληνικής Καρδιολογικής Εταιρείας κ. Στέφανος Φούσας, αποτελούσαν ο αιδεσιμότατος Μιχαήλ Χ. Χρυσέλης,  Επιμελητής Β΄ Γυναικολογίας ΕΣΥ («Πρόληψη στη γυναικολογία»), η Αθηνά Ζαχαρή, Ψυχίατρος («Θλίψη και κατάθλιψη»), η Σοφία Ζουρούδη, Νευρολόγος («Άνοια: Νόσος ή φυσιολογικό επακόλουθο της γήρανσης;»), ο Απόστολος Καλοφύρης, Γενικός ιατρός Κ.Υ. Δελβινακίου («Εκτίμηση και αντιμετώπιση επειγόντων περιστατικών»), η Παρασκευή  Κίτσου, Χειρουργός-Οδοντίατρος («Στοματική υγεία - Οδοντιατρική πρόληψη»), ο Ιωάννης Μπίγγος, Παθολόγος Κ.Υ. Ιωαννίνων («Η σημασία των εμβολίων»), ο δρ. Αθανάσιος Μαργαρίτης, Αναισθησιολόγος - Εντατικολόγος E.K.A.B. («Ορισμοί και προβληματισμοί στην πρόληψη»), η Βάια Θ. Ρούντου - Υφαντή, Χειρουργός Οφθαλμίατρος («Μέτρα προστασίας και βελτίωσης της όρασης»), ο Αθανάσιος Σιώλος, Ενδοκρινολόγος, Επικουρικός Ιατρός ΠΓΝΙ («Σακχαρώδης διαβήτης και άσκηση»), η Σίσυ Τασολάμπρου, Ειδική Γαστρεντερολόγος-Ενδοσκόπος («Πρόληψη καρκίνου πεπτικού σωλήνα»), ο Κίμων Τσουκανέλης, Χειρουργός Ουρολόγος («Παθήσεις κύστεως και νεφρών - Υπερπλασία του προστάτη»), ο Ζαχαρίας Χριστογιάννης, Καρδιολόγος, («Γιατί να κόψεις το κάπνισμα;»), ο Κώστας Τσαγκλής, Δικηγόρος («Νομική προστασία στην υγεία») και ο Σταύρος  Σταύρου, Πολιτικός επιστήμων-Msc («Χρήση και κατάχρηση του διαδικτύου-internet»).
epirusblog.gr
5 of 5
Γιάννενα: Στην Μπάφρα το Οδοιπορικό Υγείας και Αλληλεγγύης
epirusblog.gr
5 of 5
Ιωάννινα 8294838227752150450
item