Υστερία σε τουρκικά ΜΜΕ: «Θα μας επιτεθεί ο 6ος αμερικανικός στόλος»

Υστερία σε τουρκικά ΜΜΕ: «Θα μας επιτεθεί ο 6ος αμερικανικός στόλος»
Σενάρια πολέμου στο Αιγαίο μεταξύ ΗΠΑ και Τουρκίας παρουσιάζει η τουρκική φιλοκυβερνητική εφημερίδα Yeni Safak δύο 24ωρα πριν τις κρίσιμες κάλπες για τον Ταγίπ Ερντογάν, που επιμένει να αναδεικνύει το ζήτημα της εθνικής ασφάλειας προς άγραν ψήφων.
Το άρθρο με τίτλο «Ο 6ος στόλος θα επιτεθεί στην Τουρκία», επικαλείται το βιβλίο δύο απόστρατων αξιωματικών του αμερικανικού Πολεμικού Ναυτικού με τίτλο "Fleet Tactics and Naval Operations",  που εκδόθηκε πέρυσι τον Ιούνιο και το οποίο προλογίζει ο ναύαρχος  Τζον Ρίτσαρντσον.
Οι συγγραφείς του βιβλίου αναλύουν διάφορα σενάρια συγκρούσεων, μεταξύ άλλων σε Αιγαίο και ανατολική Μεσόγειο.
Το δημοσίευμα της Yeni Safak με τίτλο «Ο 6ος Στόλος θα επιτεθεί στην Τουρκία»
Το δημοσίευμα της Yeni Safak με τίτλο «Ο 6ος Στόλος θα επιτεθεί στην Τουρκία»
Σύμφωνα με ένα από τα σενάρια αυτά με τίτλο «Πόλεμος στο Αιγαίο» ο 6ος στόλος των ΗΠΑ παρεμβαίνει υπέρ της χώρας μας σε μια ελληνοτουρκική σύρραξη εξαπολύοντας επίθεση κατά της Τουρκίας. 
Παρουσιάζονται μάλιστα χάρτες που αναλύουν τα στάδια της σύρραξης και τις επιχειρήσεις των αμερικανικών και των τουρκικών δυνάμεων.
Στον πρώτο χάρτη εξηγείται ότι η Ελλάδα σχεδιάζει να αναπτύξει τακτικούς βαλλιστικούς πυραύλους στην Κύπρο. 
Η Τουρκία απειλεί να μεταφέρει μεγάλες στρατιωτικές δυνάμεις στη μεγαλόνησο και στη συνέχεια το ναυτικό της βυθίζει τα ελληνικά πλοία που κατευθύνονται στην Κύπρο.
Στον δεύτερο χάρτη οι Τούρκοι ξεκινούν αποβατικές επιχειρήσεις σε Λήμνο, Λέσβο, Χίο, Σάμο και Κω από το Αϊβαλί, τον Τσεσμέ, τη Σμύρνη, το Κουσάντασι και το Μπόντρουμ (Αλικαρνασσός).
Στον τρίτο χάρτη το αμερικανικό αεροπλανοφόρο Harry S.Truman και άλλα πολεμικά πλοία του 6ου στόλου παίρνουν θέσεις μάχης κατά τουρκικών στόχων μεταξύ Κύπρου και Τουρκίας στην ανατολική Μεσόγειο.
Και στον τελευταίο χάρτη, αμερικανικά στρατεύματα αναπτύσσονται βόρεια της Χίου στοχεύοντας το Αϊβαλί και τη Σμύρνη και νότια της Αμοργού όπου ξεκινούν επιχειρήσεις με στόχο τον Τσεσμέ, το Κουσάντασι και το Μπόντρουμ.
Την ίδια ώρα ο 6ος στόλος «ξεδιπλώνει» το οπλοστάσιό του βόρεια της Κρήτης για να συγκρουστεί κοντά στα Δωδεκάννησα με τις τουρκικές ναυτικές δυνάμεις.
Πηγή: iefimerida.gr 
epirusblog.gr
5 of 5
Υστερία σε τουρκικά ΜΜΕ: «Θα μας επιτεθεί ο 6ος αμερικανικός στόλος»
epirusblog.gr
5 of 5
κοσμος 4230994297506683850
item