Κόλαση φωτιάς στη Νότια Αυστραλία -Καίγονται σπίτια, 2.000 πυροσβέστες δίνουν μάχη [βίντεο] Κόλαση φωτιάς στη Νότια Αυστραλία -Καίγονται σπίτια, 2.000 πυροσβέστες δίνουν μάχη [βίντεο] | Epirusblog.gr | Ιωάννινα Ήπειρος Ελλάδα

Κόλαση φωτιάς στη Νότια Αυστραλία -Καίγονται σπίτια, 2.000 πυροσβέστες δίνουν μάχη [βίντεο]

Κόλαση φωτιάς στη Νότια Αυστραλία -Καίγονται σπίτια, 2.000 πυροσβέστες δίνουν μάχη [βίντεο]
Δύο χιλιάδες πυροσβέστες έχουν ριχτεί στη μάχη με τις φλόγες στην πολιτεία της Βικτώρια στην Αυστραλία καθώς μαίνονται ανεξέλεγκτα τουλάχιστον 19 μέτωπα κι έχουν αποτεφρώσει ήδη τουλάχιστον εννέα κτίρια ανατολικά της Μελβούρνης.
Το κύμα καύσωνα δεν έχει υποχωρήσει στην Αυστραλία, που έζησε το πιο ζεστό καλοκαίρι που έχει καταγραφεί από τότε που τηρούνται αρχεία, με τη θερμοκρασία σε πολλές περιοχές να ξεπερνά τους 40 βαθμούς Κελσίου.
Χιλιάδες άνθρωποι αναγκάστηκαν να εγκαταλείψουν τις εστίες τους στην πολιτεία Βικτώρια, τη μεγαλύτερη από τις πυρκαγιές της οποίας, προκάλεσε ένας κεραυνός στα τέλη της προηγούμενης εβδομάδας. Ήδη  στο Μπάνιαπ Στέιτ Παρκ έχουν γίνει στάχτη  60.000 στρέμματα.


Ένας αμπελουργός από την περιοχή περιέγραψε πώς παρακολούθησε χωρίς να μπορεί να κάνει κάτι την καταστροφή της ιδιοκτησίας του, την οποία κατέγραψε τηλεοπτικό δίκτυο.
«Είδα στην τηλεόραση τις πόρτες του κελαριού, το εστιατόριο, το σπίτι δίπλα στο κεντρικό κτίσμα να εκρήγνυνται», δήλωσε στην εφημερίδα The Age. «Έτσι μάθαμε» ότι είχαν καεί τα πάντα, εξήγησε, καθώς ο ίδιος και η οικογένειά του είχαν φύγει.
«Χάσαμε τα πάντα. Χάσαμε τα μέσα επιβίωσής μας. Εγώ ο ίδιος φύτεψα τα αμπέλια και πρώτη φορά τα τρύγησα το 1979», πρόσθεσε συντετριμμένος:This is what firefighters faced on the ground in Garfield North near yesterday, where MFB strike teams managed to save two homes and two granny flats from the . We're working closely with @CFA_Updates & @FFMVic crews to protect assets in the area @vicemergency

99 άτομα συζητούν σχετικά με αυτό
Ο Άντριου Κρισπ, αξιωματούχος της υπηρεσίας πολιτικής προστασίας στην πολιτεία Βικτώρια, δήλωσε ότι η κρίση δεν έχει περάσει, αν και η πτώση της θερμοκρασίας σήμερα βοηθά τους πυροσβέστες.
Την προηγούμενη Πέμπτη η κυβέρνηση της Αυστραλίας ανακοίνωσε ότι ο χειμώνας που πέρασε (από τον Δεκέμβριο ως τον Φεβρουάριο) ήταν ο πιο ζεστός που έχει καταγραφεί ποτέ από τότε που διατηρούνται αρχεία, ενώ είχε προειδοποιήσει ότι οι προβλέψεις για το φθινόπωρο δεν είναι καλές.
Ήδη στις αρχές Φεβρουαρίου η εθνική μετεωρολογική υπηρεσία της Αυστραλίας είχε ανακοινώσει ότι ο Ιανουάριος ήταν ο πιο ζεστός που έχει καταγραφεί ποτέ, με τη μέση θερμοκρασία να ξεπερνά για πρώτη φορά τους 30 βαθμούς Κελσίου.

epirusblog.gr
5 of 5
Κόλαση φωτιάς στη Νότια Αυστραλία -Καίγονται σπίτια, 2.000 πυροσβέστες δίνουν μάχη [βίντεο]
epirusblog.gr
5 of 5
κοσμος 5659818358996438815
Σχόλια
item