Και οι επιχειρήσεις θα ενταχθούν στις 120 δόσεις για εισφορές - Πώς θα υπολογίζεται η δόση

Και οι επιχειρήσεις θα ενταχθούν στις 120 δόσεις για εισφορές - Πώς θα υπολογίζεται η δόση

Και οι επιχειρήσεις θα μπορούν να ενταχθούν στη ρύθμιση των 120 δόσεων για οφειλές από ασφαλιστικές εισφορές. 

Αυτό διευκρίνισε ο υφυπουργός Κοινωνικών Ασφαλίσεων Αναστάσιος Πετρόπουλος, μιλώντας στο Πρώτο Πρόγραμμα.


Όπως εξήγησε ο κ. Πετρόπουλος, σκοπός της ρύθμισης είναι να έχει το μεγαλύτερο δυνατό εύρος και είπε ότι θα έχουν δυνατότητα διακανονισμού και επιχειρήσεις - εργοδότες για τις ασφαλιστικές εισφορές των εργαζομένων. 

Ωστόσο, διευκρίνισε ότι οι επιχειρήσεις που έχουν τέτοιου είδους οφειλές δεν θα πρέπει να αφήσουν απλήρωτες ρυθμίσεις που ενδεχομένως έχουν ήδη προκειμένου να μπορούν να ενταχθούν στη νέα ρύθμιση, αφήνοντας προφανώς να εννοηθεί ότι η εγκατάλειψη ρυθμίσεων πιθανόν να αποτελεί κριτήριο απόρριψης από το νέο σύστημα. 


Ο υφυπουργός ανέφερε επίσης ότι δεν θα υπάρχουν εισοδηματικά κριτήρια για τον υπολογισμό του αριθμού των δόσεων και ο μόνος περιορισμός είναι ότι η μηνιαία δόση δεν θα μπορεί να είναι χαμηλότερη από 50 ευρώ.

Επομένως, όλοι θα έχουν δικαίωμα σε 120 δόσεις, εκτός εάν προκύπτει ποσό χαμηλότερο από 50 ευρώ, οπότε ο αριθμός των δόσεων θα περιορίζεται ανάλογα. 

Η νέα ρύθμιση, σύμφωνα με όσα είπε ο κ. Πετρόπουλος, προβλέπει τον επανυπολογισμό των οφειλομένων εισφορών που δημιουργήθηκαν πριν την εισαγωγή των αλλαγών του νόμου Κατρούγκαλου, με το νέο σύστημα που υπολογίζει τις εισφορές ανάλογα με το ύψος του εισοδήματος. 


Αυτό σημαίνει ότι για την πλειονότητα των οφειλετών το ποσό θα μειωθεί σημαντικά, έως και κατά 70%, ενώ ταυτοχρόνων θα διαγραφεί το 85% των προσαυξήσεων που επιβαρύνουν αυτές τις οφειλές. 

Ταυτόχρονα, βέβαια, ανάλογα με τη μείωση των εισφορών θα μειωθεί και το ποσό της υπολογιζόμενης σύνταξης, αλλά οι οφειλέτες, μετά τη ρύθμιση θα έχουν το δικαίωμα να πάρουν τη σύνταξή τους.

Για τις οφειλές που δημιουργήθηκαν μετά την εισαγωγή του συστήματος που προβλέπει ο νόμος Κατρούγκαλου , προφανώς δεν υπάρχει ζήτημα επανυπολογισμού και διαγραφής οφειλών, αλλά θα έχουν και αυτοί το δικαίωμα να ενταχθούν στο σύστημα ρύθμισης των οφειλών με έως 120 δόσεις.
epirusblog.gr
5 of 5
Και οι επιχειρήσεις θα ενταχθούν στις 120 δόσεις για εισφορές - Πώς θα υπολογίζεται η δόση
epirusblog.gr
5 of 5
πολιτική 1543265640073633023
item