Το Πακιστάν κατέρριψε δύο Ινδικά μαχητικά και συνέλαβε έναν πιλότο (video) Το Πακιστάν κατέρριψε δύο Ινδικά μαχητικά και συνέλαβε έναν πιλότο (video) | Epirusblog.gr | Ιωάννινα Ήπειρος Ελλάδα

Το Πακιστάν κατέρριψε δύο Ινδικά μαχητικά και συνέλαβε έναν πιλότο (video)

Το Πακιστάν κατέρριψε δύο Ινδικά μαχητικά και συνέλαβε έναν πιλότο (video)

Το Πακιστάν ανακοίνωσε ότι κατέρριψε δύο πολεμικά αεροσκάφη της Ινδίας, τα οποία πετούσαν πάνω από το Κασμίρ.

Σύμφωνα με τους Πακιστανούς, ο πιλότος του ενός αεροσκάφους συνελήφθη ζωντανός και κρατείται..Εκπρόσωπος του στρατού ανέφερε ότι η πακιστανική πολεμική αεροπορία κατέρριψε τα μαχητικά αφού παραβίασαν τον εναέριο χώρο, πάνω από τη διαφιλονικούμενη περιοχή. 

Σύμφωνα με τον Πακιστανό Αρχιστράτηγο Ασίφ Γκαφούρ, το ένα αεροσκάφος συνετρίβη στην ελεγχόμενη από τους Ινδούς πλευρά του Κασμίρ, ενώ το άλλο κατέπεσε σε πακιστανικό έδαφος και ο πιλότος του συνελήφθη.

Το περιστατικό συνέβη μία μόλις ημέρα μετά την εκτόξευση απειλών από μέρους του Πακιστάν προς την Ινδία, ότι θα απαντήσει με αντίποινα για την αεροπορική επιδρομή κατά του πακιστανικού μέρους του Κασμίρ.

Ο Γκαφούρ είχε προειδοποιήσει από την Τρίτη το Νέο Δελχί, λέγοντας: Είναι η σειρά σας τώρα να περιμένετε και να δείτε την έκπληξη που σας ετοιμάζουμε.

Το Νέο Δελχί διευκρίνισε από την πλευρά του ότι κατέρριψε ένα πακιστανικό μαχητικό και κατά το περιστατικό έχασε και ένα δικό της μαχητικό αεροσκάφος τύπου MiG 21 με τον πιλότο να αγνοείται. 

«Το Πακιστάν ισχυρίζεται ότι έχει συλλάβει τον πιλότο, ελέγχουμε τις πληροφορίες» συμπλήρωσε
epirusblog.gr
5 of 5
Το Πακιστάν κατέρριψε δύο Ινδικά μαχητικά και συνέλαβε έναν πιλότο (video)
epirusblog.gr
5 of 5
κοσμος 8892264010090402021
Σχόλια
item