Άρτα: Erasmus+....Δεύτερη συνάντηση 6 εταίρων στην Μαρτινίκα Άρτα: Erasmus+....Δεύτερη συνάντηση 6 εταίρων στην Μαρτινίκα | Epirusblog.gr | Ιωάννινα Ήπειρος Ελλάδα

Άρτα: Erasmus+....Δεύτερη συνάντηση 6 εταίρων στην Μαρτινίκα


Άρτα: Erasmus+....Δεύτερη συνάντηση 6 εταίρων στην Μαρτινίκα
Στα πλαίσια του προγράμματος Erasmus+ KA2 που πραγματοποιεί το Γυμνάσιο Πέτα σε συνεργασία με 5 ευρωπαϊκά σχολεία από Πολωνία, Ρουμανία, Γαλλία, Κροατία και Ισπανία, με θέμα «Dimensions of European Cultural Heritage-Διαστάσεις της Ευρωπαϊκής Πολιτιστικής Κληρονομιάς», έγινε από τις 4 ως τις 8 Φεβρουαρίου 2019 η δεύτερη συνάντηση των 6 εταίρων στην Μαρτινίκα, η οποία είναι υπερπόντια επαρχία της Γαλλίας στην Καραϊβική.

Στη συνάντηση αυτή συμμετείχαν καθηγητές από τα 6 σχολεία-εταίρους. Το Γυμνάσιο Πέτα συμμετείχε με δύο εκπαιδευτικούς, την Διευθύντρια του γυμνασίου Καραγιάννη Ευφημία, που είναι υπεύθυνη για το πρόγραμμα και την καθηγήτρια γαλλικών του σχολείου Στρογγύλη Ευδοκία. 

Την πρώτη μέρα, οι εργασίες της επιμορφωτικής συνάντησης ξεκίνησαν στο χώρο του σχολείου Collège Édouard Glissant στην πόλη Le Lamentin, όπου καθηγητές και μαθητές παρουσίασαν την Μαρτινίκα, το ιδιαίτερο φυσικό περιβάλλον του νησιού, πτυχές του πολιτισμού τους (ιστορία, μουσική, παραδοσιακές ενδυμασίες, κρεολική κουζίνα, γιορτές). Οι μαθητές χόρεψαν παραδοσιακούς τοπικούς χορούς και στο χώρο όπου γίνεται το μάθημα μαγειρικής, ετοίμασαν μια κρεολική συνταγή. Στη συνέχεια, οι φιλοξενούμενοι καθηγητές επισκέφτηκαν μια βιοφάρμα, όπου είδαν από κοντά διάφορα είδη φυτών που ευδοκιμούν στην Μαρτινίκα. 

Τις επόμενες μέρες περιηγήθηκαν στο νησί με επισκέψεις στο αρχαιολογικό μουσείο όπου γνώρισαν τον αρχαίο πολιτισμό των Amérindiens, στην πρώην πρωτεύουσα Saint-Pierre που καταστράφηκε από έκρηξη του ηφαιστείου Πελέ, στην έκθεση της Renault με έργα τέχνης, επισκέφθηκαν τα αποστακτήρια του νησιού και τέλος, έκαναν ιστιοπλοΐα με gommiers, τις παραδοσιακές βάρκες της Μαρτινίκας.
epirusblog.gr
5 of 5
Άρτα: Erasmus+....Δεύτερη συνάντηση 6 εταίρων στην Μαρτινίκα
epirusblog.gr
5 of 5
Αρτα 7189887998983538686
Σχόλια
item