Γιάννενα: ΔΗΜΟΣ ΠΩΓΩΝΙΟΥ - Διαμαρτυρία για τη μη ένταξη χωριών στη λίστα των «λευκών περιοχών»

Γιάννενα: ΔΗΜΟΣ ΠΩΓΩΝΙΟΥ - Διαμαρτυρία για τη μη ένταξη χωριών στη λίστα των «λευκών περιοχών»
Επιστολή διαμαρτυρίας για τη μη ένταξη όλων των χωριών στα λίστα των «λευκών περιοχών» απέστειλε στο Υπουργείο Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης, ο αντιδήμαρχος, Στυλιανός Κουκουλάρης.
Αρχικά στην επιστολή σημειώνονται τα εξής: «Επανερχόμαστε για τρίτη φορά στο θέμα της καθολικής τηλεοπτικής κάλυψης και εκφράζουμε την έντονη αντίδρασή μας στο γεγονός ότι στις «λευκές περιοχές» δεν περιλαμβάνονται πολλές από τις Τοπικές Κοινότητες του παραμεθόριου Δήμου Πωγωνίου με αποτέλεσμα να αποκλείονται πολλοί ακρίτες δημότες από το δικαίωμα της ελεύθερης πρόσβασης στο τηλεοπτικό σήμα. 
Υπάρχουν σημεία στο νομοσχέδιο που προκαλούν αφενός προβληματισμό κι αφετέρου δίκαιη αγανάκτηση τόσο από την πλευρά μας όσο και από την πλευρά των δημοτών μας που αισθάνονται παραγκωνισμένοι καθώς τους αποκλείεται το δικαίωμα στην ενημέρωση και την ψυχαγωγία. 
Μέχρι σήμερα δεν έχουμε λάβει απάντησή σας σχετικά με τα κριτήρια με τα οποία επιλέγηκαν οι περιοχές που αποκτούν πρόσβαση στα ελληνικά κανάλια μετά την υπερψήφιση του νομοσχεδίου ενώ δεν έγινε καμία διορθωτική παρέμβαση ώστε να ενταχθούν στη λίστα τα χωριά που έχουν αποκλειστεί».
Και στη συνέχεια ο αντιδήμαρχος αναφέρει και τα εξής: «Ζητάμε εκ νέου να μας ενημερώσετε για τα εξής: Για ποιο λόγο δε συμπεριλαμβάνονται στις λευκές περιοχές όλα τα χωριά και με ποια κριτήρια έγινε ο διαχωρισμός τους; 
Για ποιο λόγο υπάρχει διαχωρισμός των κατοίκων σε μόνιμους και μη, δεδομένου του γεγονότος ότι όλοι πληρώνουν ΕΡΤ μέσω των λογαριασμών της ΔΕΗ; Οι εργαζόμενοι όπως αγροτικοί γιατροί, στρατιωτικοί, αστυνομικοί κ.λπ. που ζουν στα χωριά για όσο χρονικό διάστημα απαιτεί η υπηρεσία τους, θεωρούνται μόνιμοι ή μη μόνιμοι κάτοικοι; Θα έχουν δικαίωμα στην τηλεοπτικό σήμα; 
Όσοι μετοικίσουν στα χωριά μετά την λήξη της υποβολής αιτήσεων για την τηλεοπτική κάλυψη, πώς θα εξυπηρετηθούν; Ζητούμε την άμεση διόρθωση της λίστας των «λευκών περιοχών» για την αντιμετώπιση της αδικίας καθώς και απάντηση στα ερωτήματα που σας έχουμε θέσει».
epirusblog.gr
5 of 5
Γιάννενα: ΔΗΜΟΣ ΠΩΓΩΝΙΟΥ - Διαμαρτυρία για τη μη ένταξη χωριών στη λίστα των «λευκών περιοχών»
epirusblog.gr
5 of 5
Ιωάννινα 7180561855731975447
item