Στο πλαίσιο αυτό με έγγραφο που εστάλη προς όλες τις κεντρικές αστυνομικές υπηρεσίες, ζητείται η λήψη έκτακτων μέτρων ασφαλείας. 
«Παρακαλείσθε όπως εντατικοποιήσετε τα λαμβανόμενα αστυνομικά μέτρα σε εγκαταστάσεις και κτήρια όπου στεγάζονται αστυνομικές υπηρεσίες προς πρόληψη-αποτροπή δράσεων αφνιδιαστικού χαρακτήρα με τη μορφή συμβολικής κατάληψης ή παρέμβασης, καθώς και οποιασδήποτε έκνομης ενέργειας εις βάρος τους», αναφέρει το έγγραφο από το Αρχηγείο της ΕΛ.ΑΣ.
Να σημειώσουμε, ότι ο μεγάλος «πονοκέφαλος» της Κρατικής Ασφάλειας είναι τα δεκάδες «αχαρτογράφητα» νέα μέλη του «Ρουβίκωνα» και του αντιεξουσιαστικού χώρου γενικότερα. 
Μάλιστα, η ανησυχία δεν πηγάζει μόνο για τη δράση των λεγόμενων «μπαχαλάκηδων», αλλά και του ένοπλου αντάρτικου πόλης που για την ώρα έχει «σωπάσει», διατηρεί όμως πρόσωπα, χρήματα και οπλισμό για χτύπημα ακόμη και σε Αστυνομικό Τμήμα.
Αυξημένα μέτρα ασφαλείας υπάρχουν και στο κτίριο της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Αττικής, υπό τον φόβο «ενέργειες» με τρικάκια από άτομα που θα προσέγγιζαν μόνα τους την είσοδο.