Ινδικά πολεμικά αεροπλάνα έριξαν βόμβες στο Πακιστάν την Τρίτη, όπως παραδέχτηκαν και οι δυο πλευρές, καθώς οι στρατιωτικές εντάσεις μεταξύ των δύο χωρών που διαθέτουν πυρηνικό οπλοστάσιο κλιμακώθηκαν δραματικά μετά την επίθεση αυτοκτονίας του Kashmir την περασμένη εβδομάδα.
Η Ινδία δήλωσε ότι τα αεροσκάφη της κατέστρεψαν ένα στρατόπεδο εκπαίδευσης τρομοκρατών όπου οι μαχητές εκπαιδεύονταν για να πραγματοποιήσουν μια επικείμενη επίθεση. 
Αλλά ο πακιστανικός στρατός δήλωσε ότι το αεροσκάφος δεν προκάλεσε ζημιές αφού αναγκάστηκε να ρίξει μέρους του φορτίου του νωρίς όταν αναχαιτίστηκε από τις πακιστανικές δυνάμεις.
Ο υπουργός Εξωτερικών της Ινδίας, Βιγιάι Γκόκχαϊλ, δήλωσε ότι οι στρατιωτικές δυνάμεις της χώρας του χτύπησαν ένα στρατόπεδο εκπαίδευσης της ομάδας του Jaish-e-Mohammad, κοντά στο Balakot. 
Ισχυρίστηκε ότι «ένας πολύ μεγάλος αριθμός τρομοκρατών Jaish-e-Mohammad, εκπαιδευτών, ανώτερων διοικητών και ομάδων τζιχάντ που εκπαιδεύτηκαν για δράση fidayeen [αυτοκτονίας] εξαλείφθηκαν».
Η κυβέρνηση του Πακιστάν δήλωσε ότι θα πραγματοποιήσει συνάντηση έκτακτης ανάγκης για να συζητήσει το περιστατικό, ενώ στο παρελθόν έχει δηλώσει ότι θα επέμβει εναντίον οποιασδήποτε επιθετικότητας από το Δελχί.
Οι εντάσεις μεταξύ των γειτόνων αυξήθηκαν καθώς τουλάχιστον 40 άτομα που άνηκαν στην ινδική παραστρατιωτική αστυνομία σκοτώθηκαν σε βομβιστική επίθεση αυτοκτονίας κοντά στο Pulwama στο ινδικό ελεγχόμενο Κασμίρ νωρίτερα αυτό το μήνα.