Δήμος Αρταίων: Υποβολή πρότασης για τη δημιουργία «Πράσινου Σημείου» Δήμος Αρταίων: Υποβολή πρότασης για τη δημιουργία «Πράσινου Σημείου» | Epirusblog.gr | Ιωάννινα Ήπειρος Ελλάδα

Δήμος Αρταίων: Υποβολή πρότασης για τη δημιουργία «Πράσινου Σημείου»

Δήμος Αρταίων: Υποβολή πρότασης για τη δημιουργία «Πράσινου Σημείου»
Στην υποβολή της πρότασης στο ΕΣΠΑ για τη δημιουργία «Πράσινου Σημείου» θα προβεί ο Δήμος Αρταίων, καθώς το θέμα συζητήθηκε και εγκρίθηκε στο χθεσινό Δημοτικό Συμβούλιο. 
Το «Πράσινο Σημείο» θα κατασκευαστεί σε οικόπεδο που βρίσκεται ανατολικά του ποταμού Λούρου. Ο προϋπολογισμός ανέρχεται στο 1.100.000€.
Η έκταση του συνολικού γηπέδου είναι 27 στρέμματα, ενώ το τμήμα που θα χρησιμοποιηθεί για την κατασκευή του Πράσινου Σημείου έχει έκταση 6,77 στρέμματα.
Σημειώνεται ότι στο ίδιο οικόπεδο ανατολικά του τμήματος που θα χρησιμοποιηθεί για την κατασκευή του Πράσινου Σημείου θα κατασκευαστεί  ο Σταθμός Μεταφόρτωσης Απορριμμάτων (Σ.Μ.Α) Άρτας σε έκταση περίπου 10 στρεμμάτων.
Το Πράσινο Σημείο είναι ένας οριοθετημένος και διαμορφωμένος χώρος οργανωμένος από το Δήμο με κατάλληλη κτιριακή υποδομή και εξοπλισμό ώστε οι δημότες να εναποθέτουν ανακυκλώσιμα υλικά, χωριστά συλλεγέντα, όπως χαρτί, γυαλί, μέταλλα, πλαστικά, υφάσματα, βρώσιμα έλαια ή χρησιμοποιημένα αντικείμενα και εξοπλισμό (ρουχισμό, έπιπλα, ηλεκτρικό και ηλεκτρονικό εξοπλισμό) προκειμένου να προωθηθούν στη συνέχεια για ανακύκλωση ή για επαναχρησιμοποίηση.  
artabest.net
epirusblog.gr
5 of 5
Δήμος Αρταίων: Υποβολή πρότασης για τη δημιουργία «Πράσινου Σημείου»
epirusblog.gr
5 of 5
Αρτα 4454327016361267333
Σχόλια
item