Πρέβεζα: Σχολείο Διάσωσης από την ΛΕΚ Πρέβεζας - Απεγκλωβισμός τραυματία από κτήριο

Πρέβεζα: Σχολείο Διάσωσης από την ΛΕΚ Πρέβεζας - Απεγκλωβισμός τραυματία από κτήριο
Συνεχίζοντας την εκπαίδευση στα πλαίσια του Σχολείου Διάσωσης για τα μέλη της ΛΕΚ/ΕΔΟΠΑ πραγματοποιήθηκε στο παλαιό διοικητήριο του κάστρου του Αγίου Ανδρέα, εκπαίδευση με αντικείμενο «Απεγκλωβισμός τραυματία από κτήριο- χρήση κλίμακας – κεκλιμένης - ραπέλ σε κτήριο».
Η εκπαίδευση επικεντρώθηκε στις ενέργειες που πρέπει να πραγματοποιηθούν σε περίπτωση καταστροφής σε ένα κτήριο από τους διασώστες ώστε να απεγκλωβίσουν τυχόν τραυματίες από αυτό, όταν και εφόσον η είσοδος στο κτήριο έχει καταστεί επικίνδυνη και ο μόνος τρόπος είναι από παράθυρο ενός ορόφου.
Χρησιμοποιήθηκε κλίμακα τόσο για την είσοδο των διασωστών στο χώρο όσο και τον απεγκλωβισμό τραυματία με φορείο.
Τονίστηκαν οι συγκεκριμένες ενέργειες που πρέπει να γίνουν από τις ομάδες στο πεδίο καταστροφής, διευκρινίστηκαν οι ρόλοι κάθε διασώστη κατά την επιχείρηση απεγκλωβισμού του τραυματία με φορείο, με ανάλυση της επιχείρησης με το απαιτούμενο αριθμό διασωστών, αλλά και με τον ελάχιστο λόγω ανάγκης που θα μπορεί να πραγματοποιηθεί ο απεγκλωβισμός.
Χρησιμοποιήθηκε η μέθοδος καταρρίχησης ραπέλ για την απομάκρυνση των διασωστών από το επικίνδυνο κτήριο, σε περίπτωση που η κατάσταση απαιτεί γρήγορη και άμεση απομάκρυνση από ένα κτήριο που έχει υποστεί μεγάλη καταστροφή και οι συνθήκες κάνουν την παραμονή του σε αυτό πολύ επικίνδυνη.
Τονίστηκε και έγινε επίδειξη από έμπειρα στελέχη της ΛΕΚ η χρήση κεκλιμένης για μεταφορά του τραυματία σε φορείο, ως ένας τρόπος απομάκρυνσης τραυματία από κτήριο σε περίπτωση που η χρήση οποιαδήποτε άλλου τρόπου απεγκλωβισμού είναι απαγορευτική και επικίνδυνη.
Στην εκπαίδευση συμμετείχαν τα μέλη που μετέχουν στο σχολείο διάσωσης, καθώς και στελέχη της ΕΕΕΔ Δήμου Πάργας, τα οποία σε μια συνεργασία με την ΛΕΚ παρακολουθούν το Σχολείο Διάσωσης.
 pamepreveza.gr

epirusblog.gr
5 of 5
Πρέβεζα: Σχολείο Διάσωσης από την ΛΕΚ Πρέβεζας - Απεγκλωβισμός τραυματία από κτήριο
epirusblog.gr
5 of 5
Πρεβεζα 1334173005427488369
item