Γιάννενα: ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ - Σήμα κινδύνου για την συνένωση με το ΤΕΙ Ηπείρου Γιάννενα: ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ - Σήμα κινδύνου για την συνένωση με το ΤΕΙ Ηπείρου | Epirusblog.gr | Ιωάννινα Ήπειρος Ελλάδα

Γιάννενα: ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ - Σήμα κινδύνου για την συνένωση με το ΤΕΙ Ηπείρου

Γιάννενα: ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ - Σήμα κινδύνου για την συνένωση με το ΤΕΙ Ηπείρου
«Κεραυνός εν αιθρία» για την Σύγκλητο του Ιδρύματος η μη έγκριση του προϋπολογισμού, δύο μήνες σχεδόν μετά την αρχή του έτους, χωρίς την παραμικρή έγκριση κάποιας απολύτως λειτουργικής δαπάνης – Ανοικτό το ενδεχόμενο και για παραίτηση της Συγκλήτου! 
Σαν… κεραυνός εν αιθρία «έπεσε» στην Σύγκλητο του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων και στο Πρυτανικό Συμβούλιο η μη έγκριση του προϋπολογισμού του Ιδρύματος, δύο μήνες σχεδόν μετά την αρχή του έτους, χωρίς την παραμικρή έγκριση κάποιας απολύτως λειτουργικής δαπάνης.
Σύμφωνα με χθεσινό ρεπορτάζ του Ioannina TV, η Σύγκλητος του Πανεπιστημίου, μετά την συγκεκριμένη εξέλιξη, εκπέμπει σήμα κινδύνου και παράλληλα, προειδοποιεί πως πλέον, αφενός φαίνεται πως δεν μπορεί να προχωρήσει το εγχείρημα ένταξης του ΤΕΙ Ηπείρου στο Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων, αφετέρου, αντιμετωπίζει το δίλημμα είτε να συνηγορήσει σε μία αδιέξοδη διαδικασία, είτε να οδηγηθεί σε παραίτηση.
«Σε αυτό το δίλημμα, η επιλογή κάθε υπεύθυνου πανεπιστημιακού είναι αυτονόητη», αναφέρεται χαρακτηριστικά στην τελευταία πρόταση της απόφασης της Συγκλήτου.
Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, στο σκεπτικό που οδήγησε στη συγκεκριμένη απόφαση και το οποίο σύμφωνα με πληροφορίες συνάντησε και εσωτερικές αντιδράσεις στο πρυτανικό συμβούλιο, οι οποίες κάμφθηκαν στην πορεία γίνονται συγκεκριμένες διαπιστώσεις αναφορικά με την μη έγκριση του προϋπολογισμού του Ιδρύματος.
Όπως αναφέρεται χαρακτηριστικά δεν είναι κατανοητοί και δεν μπορούν να γίνουν αποδεκτοί οι λόγοι απόρριψης του προϋπολογισμού.
«Ο προϋπολογισμός που υποβλήθηκε είναι αποτέλεσμα εξαντλητικής συζήτησης και έχει εκπονηθεί με γνώμονα την κάλυψη των βασικών εκπαιδευτικών και λειτουργικών αναγκών του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων.
Η Σύγκλητος και το Υπουργείο γνωρίζουν ότι ο υποβληθείς προϋπολογισμός είναι ελλειμματικός ως προς τις ενεργειακές ανάγκες (πετρέλαιο θέρμανσης, ηλεκτρικό ρεύμα, κ.α.), οι οποίες αντιστοιχούν στο 45% της επιχορήγησης. 
Το Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων αδυνατεί να ικανοποιήσει αποτελεσματικά αυτές τις καίριες ανάγκες του. 
Η έμμεση περικοπή του προϋπολογισμού του επιδρά αρνητικά και ακυρώνει την εκπαιδευτική λειτουργία των εργαστηρίων και κλινικών καθώς και στη μισθοδοσία του έκτακτου προσωπικού, που καλύπτει τα τρέχοντα κενά.
Η Σύγκλητος ζητεί το υπόλοιπο του ποσού που χρειάζεται για την κάλυψη των αναγκών σε πετρέλαιο θέρμανσης και ηλεκτρικό ρεύμα να καλυφθεί από επιπρόσθετη συμπληρωματική χρηματοδότηση και μετά από τροποποίηση του προϋπολογισμού που θα υποβληθεί αρμοδίως και εν ευθέτω χρόνω. 
Συμπληρωματικά, η Σύγκλητος ζητεί την άμεση διάθεση των θέσεων ΔΕΠ που δημιουργεί η συνταξιοδότηση των μελών προσωπικού το 2019 και τη χρηματοδότηση του Πανεπιστημιακού Ερευνητικού Κέντρου, όπως προβλέπεται από το Νόμο», αναφέρεται στο σκεπτικό της απόφασης.
epirusblog.gr
5 of 5
Γιάννενα: ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ - Σήμα κινδύνου για την συνένωση με το ΤΕΙ Ηπείρου
epirusblog.gr
5 of 5
Ιωάννινα 7354375723298977559
Σχόλια
item