Πώς να αποκτήσετε μια υγιή και ευτυχισμένη σχέση;

Πώς να αποκτήσετε μια υγιή και ευτυχισμένη σχέση;

Το κυνήγι της ευτυχίας είναι μια διαρκής διαδικασία που αφορά πολλά επίπεδα της προσωπικής μας ζωής.

Η σχέση μας είναι ένα από τα σημαντικότερα κομμάτια, προσπαθώντας καθημερινά να την εξελίσσουμε, με στόχο την αίσθηση της απόλυτης ευτυχίας. 

Πώς όμως μπορούμε να αγγίξουμε το ιδανικό αυτό συναίσθημα όταν oi καθημερινές τριβές και η ρουτίνα μας παρασύρουν στους δικούς τους ρυθμούς; 

Οι παρακάτω παράγοντες είναι εκείνοι που μπορούν να θέσουν τις βάσεις για υγιείς και τελικά… ευτυχισμένες σχέσεις.



Εμπιστοσύνη
Η εμπιστοσύνη είναι το βασικότερο ίσως συστατικό για μια ευτυχισμένη σχέση. Η εμπιστοσύνη καλλιεργείται από την παιδική ακόμα ηλικία, από τις σχέσεις που είχαμε με τους γονείς μας και αργότερα με τους φίλους μας. 


Δεν θα πρέπει να ξεχνάμε πως η εμπιστοσύνη κερδίζεται και άρα θα πρέπει να κάνουμε ό,τι περνά από το χέρι μας, ώστε να κάνουμε τον άλλον να αισθανθεί σιγουριά. 

Όταν λείπει η εμπιστοσύνη από μία σχέση επέρχεται απομάκρυνση και συγκρούσεις, που με τη σειρά τους καταλήγουν να επηρεάζουν αρνητικά τη σχέση μας.

Αμοιβαίος σεβασμός
Όταν λείπει ο σεβασμός τα αποτελέσματα μπορεί να είναι ολέθρια. Η λεκτική κακοποίηση είναι ένα από τα σημαντικότερα προβλήματα των σύγχρονων ζευγαριών, όπως επίσης η κριτική και ο υπερβολικός έλεγχος.


Για να σεβαστούμε, όμως, τον σύντροφό μας θα πρέπει σίγουρα να σεβαστούμε πρώτα τον εαυτό μας. Δώστε χώρο στον άλλον και δεχτείτε τις ιδιαιτερότητές του, χωρίς να τον κρίνετε και να προσπαθείτε να προσαρμόσετε τα θέλω του στα δικά σας.

Ερωτισμός

Το σεξουαλικό κομμάτι είναι πολύ σημαντικό και μπορεί να διατηρήσει τη «φλόγα» σε μια σχέση. Όταν απουσιάζει από τη ζωή ενός ζευγαριού η ερωτική έλξη, δημιουργούνται αυτομάτως επώδυνα συναισθήματα, με αποτέλεσμα την απουσία της πραγματικής ευτυχίας. 


Διατηρήστε σε ένα ικανοποιητικό επίπεδο τη σεξουαλικότητά σας και δώστε στον άλλον την αίσθηση της αμοιβαίας έλξης. 

Ουσιαστικός χρόνος με τον άλλο
Ο ποιοτικός χρόνος ανάμεσα σε ένα ζευγάρι είναι ότι καλύτερο για την ανάπτυξη ενός δυνατού δεσμού. Γελάστε, διασκεδάστε και επιδοθείτε μαζί του/της σε δραστηριότητες που σας κάνουν χαρούμενους!

Διάθεση για συγχώρεση

Δώστε στον άλλον μια δεύτερη ευκαιρία. Τα μικρά καθημερινά λάθη είναι κομμάτι μιας σχέσης. 


Η συγχώρεση, όχι μόνο στην ερωτική αλλά στις γενικότερες διαπροσωπικές μας σχέσεις, μας δημιουργεί ένα αίσθημα πληρότητας και ανωτερότητας, κάτι που με σιγουριά μπορεί να ενισχύσει αναλόγως την ευτυχία που νιώθουμε!
epirusblog.gr
5 of 5
Πώς να αποκτήσετε μια υγιή και ευτυχισμένη σχέση;
epirusblog.gr
5 of 5
ενδιαφέροντα 3705000998086906465
item