Γιάννενα: Βραβεία για περιβαλλοντικές δράσεις σε Φο.Δ.Σ.Α. Ιωαννίνων και Δήμους της Ηπείρου

       Γιάννενα: Βραβεία για περιβαλλοντικές δράσεις σε Φο.Δ.Σ.Α. Ιωαννίνων και Δήμους της Ηπείρου
Τέσσερα βραβεία απέσπασε η Ήπειρος, στα πλαίσια της Διεθνούς Έκθεσης «VerdeTec» για τις Τεχνολογίες Περιβάλλοντος που πραγματοποιήθηκε στην Αθήνα το Σαββατοκύριακο, υπό την αιγίδα της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδος (ΚΕΔΕ). 
Τα βραβεία «Greek Green Awards» απονεμήθηκαν σε Δήμους, φορείς και οργανισμούς που διακρίθηκαν για τις βέλτιστες πρακτικές τους σε θέματα περιβάλλοντος και αειφορίας.
- Στην κατηγορία Αστικά Στερεά Απόβλητα το βραβείο «Ολοκληρωμένη Διαχείριση Απορριμμάτων» απονεμήθηκε στον Φο.Δ.Σ.Α. Ιωαννίνων, ο οποίος εκπροσωπήθηκε από τον Πρόεδρο του Φορέα Σπύρο Κωνσταντόπουλο. 
Σε ανάρτησή του στο facebook ο κ. Κωνσταντόπουλος έγραψε, μεταξύ άλλων: «Πρώτο βραβείο για τον Φορέα Διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων Νομού Ιωαννίνων για την εξαιρετική δουλειά και συμβολή του Φορέα στην Ολοκληρωμένη Διαχείριση Απορριμμάτων [...]. Συγχαρητήρια στα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου, τους υπηρεσιακούς παράγοντες και τους συνεργάτες του ΦοΔΣΑ Ν. Ιωαννίνων. 
Βραβείο και για το Δίκτυο Φορέων Διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων για τη Διαδημοτική Συνεργασία Εθνικής Εμβέλειας, το οποίο είχα την τιμή να παραλάβω ως μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου Δικτύου ΦοΔΣΑ...».
- Στην κατηγορία «Διαχείριση Περιβάλλοντος & Πολιτιστικής Κληρονομιάς» βραβεύθηκε ο Δήμος Ζίτσας, ο οποίος εκπροσωπήθηκε από τον Δήμαρχο Μιχάλη Πλιάκο. 
- Στην κατηγορία: Αστική Βιωσιμότητα Ι το βραβείο: Ολοκληρωμένο Σχέδιο Κινητικότητας απέσπασε ο Δήμος Ηγουμενίτσας, ο οποίος εκπροσωπήθηκε από τον Δήμαρχο Ι. Λώλο. 
- Στην κατηγορία Αστική Βιωσιμότητα ΙΙ το βραβείο: Συμβολή στη μείωση αερίων θερμοκηπίου απονεμήθηκε στον Δήμο Αρταίων, ο οποίος εκπροσωπήθηκε από τον Αντιδήμαρχο Τεχνικών Έργων, Πολεοδομίας και Καθημερινότητας Κωνσταντίνο Ζέρβα.
Ο Γ. Πατούλης 
Την ανάγκη να σχεδιάζονται και να υλοποιούνται προγράμματα ανακύκλωσης και διαχείρισης προσαρμοσμένα στις τοπικές ιδιαιτερότητες και ανάγκες, αλλά και αποκέντρωσης από το υπερσυγκεντρωτικό Κράτος που απαγορεύει πρωτοβουλίες Δήμων, όπως η αλλαγή χρήσης γης, προκειμένου να μετατραπεί σε πράσινο σημείο, υπογράμμισε ο Πρόεδρος της ΚΕΔΕ Γ. Πατούλης στον χαιρετισμό του κατά την έναρξη της Διεθνούς Έκθεσης. 
Στην ομιλία του επισήμανε πως η Αυτοδιοίκηση επενδύει και ενισχύει την ανακύκλωση με όλες τις δυνάμεις σημειώνοντας χαρακτηριστικά: «Σταθερή θέση μας είναι ότι πριν φτάσουμε στην ανακύκλωση πρέπει να εξαντλήσουμε όλες τις δυνατότητες που θα οδηγήσουν στη πρόληψη δημιουργίας αποβλήτων αλλά και στην διαλογή και επανάχρηση υλικών που σήμερα απορρίπτονται. 
Είναι ανάγκη να δοθούν οικονομικά κίνητρα στους πολίτες με διάφορες μορφές επιδότησης (π.χ. με ανάλογη μείωση των δημοτικών τελών) αλλά και αντικίνητρα σε όσους κινούνται στην αντίθετη κατεύθυνση».
Αναφερόμενος στα βραβεία ο Πρόεδρος της ΚΕΔΕ τόνισε πως είναι το επιστέγασμα μιας μεγάλης προσπάθειας και επιβράβευσης πρωτοβουλιών που η αυτοδιοίκηση, οι Δήμοι της χώρας και οι φορείς τους έχουν να επιδείξουν πρωταγωνιστικό ρόλο υλοποιώντας σήμερα έργα σημαντικά, δράσεις με ιδιαίτερο περιβαλλοντικό και αναπτυξιακό ενδιαφέρον με μεγάλο κοινωνικό όφελος και υψηλή προστιθέμενη αξία.

Στην τελετή απονομής παρέστησαν ο Αν. Υπουργός Περιβάλλοντος Σ. Φάμελλος, ο Υφυπουργός Περιβάλλοντος Γ. Δημαράς, ο Τομεάρχης Περιβάλλοντος της Ν.Δ., βουλευτής Τρικάλων Κ. Σκρέκας, ο βουλευτής Αργολίδας του Κινήματος Αλλαγής, καθηγητής Γιάννης Μανιάτης. Το Προεδρείο της Βουλής εκπροσώπησε η Πρόεδρος της Επιτροπής Εμπορίου Χαρά Καφαντάρη.
Παρέστησαν επίσης ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ και πρώην Υπουργός Γιάννης Τσιρώνης, οι βουλευτές της Ν.Δ. Γεώργιος Βλάχος και Αθανάσιος Μπούρας, καθώς και ο Αντιπεριφερειάρχης Βορείου Τομέα Αττικής Γιώργος Καραμέρος.
epirusblog.gr
5 of 5
       
Γιάννενα: Βραβεία για περιβαλλοντικές δράσεις σε Φο.Δ.Σ.Α. Ιωαννίνων και Δήμους της Ηπείρου
epirusblog.gr
5 of 5
       
Ιωάννινα 161800191157085123
item