Άρτα: ΤΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ "ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗ ΠΑΙΔΙΚΟΥ ΤΡΑΥΜΑΤΟΣ" ΘΑ ΕΞΟΠΛΙΣΕΙ ΤΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΤΗΣ ΑΡΤΑΣ Άρτα: ΤΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ "ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗ ΠΑΙΔΙΚΟΥ ΤΡΑΥΜΑΤΟΣ" ΘΑ ΕΞΟΠΛΙΣΕΙ ΤΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΤΗΣ ΑΡΤΑΣ | Epirusblog.gr | Ιωάννινα Ήπειρος Ελλάδα

Άρτα: ΤΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ "ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗ ΠΑΙΔΙΚΟΥ ΤΡΑΥΜΑΤΟΣ" ΘΑ ΕΞΟΠΛΙΣΕΙ ΤΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΤΗΣ ΑΡΤΑΣ

Άρτα: ΤΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ "ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗ ΠΑΙΔΙΚΟΥ ΤΡΥΑΜΑΤΟΣ" ΘΑ ΕΞΟΠΛΙΣΕΙ ΤΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΤΗΣ ΑΡΤΑΣ
Σε δράσεις για την υγεία των παιδιών και για την υγεία γενικότερα σε 27 νοσοκομεία, νοσηλευτικά ιδρύματα και κέντρα υγείας από τον Νοέμβριο 2017 έως και τον Οκτώβριο 2018 συνολικού ύψους των 423.658,28 ευρώ, προχώρησε το Σωματείο ‘’Αντιμετώπιση Παιδικού Τραύματος’’ - Μη Κερδοσκοπικός Οργανισμός.


Η ‘’Αντιμετώπιση Παιδικού Τραύματος’’ ιδρύθηκε με σκοπό την μείωση των παιδικών ατυχημάτων, την άμεση και σωστή αντιμετώπιση των τραυματισμένων παιδιών και την αναβάθμιση της νοσηλείας των παιδιών στην χώρα μας.


Στόχος του σωματείου είναι η αναβάθμιση και ο εξοπλισμός όλων των Παιδιατρικών Τμημάτων των Νοσοκομείων και τα Κέντρα Υγείας των νησιών μας.

Οι δράσεις του Σωματείου στην Ήπειρο

Εξοπλισμός στα Τμήματα Επειγόντων Περιστατικών στα Νοσοκομεία:

- Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Ιωαννίνων
- Γενικό Νοσοκομείο- Κ.Υ. Φιλιατών

Εξοπλισμός με τα απαραίτητα μηχανήματα 8 Παιδιατρικές Κλινικές στα ακόλουθα Νοσοκομεία:

- Γενικό Νοσοκομείο Ιωαννίνων “Γ. Χατζηκώστα”
- Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Ιωαννίνων

Ένας από τους άμεσους στόχους του Σωματειου είναι ο εξοπλισμός των Τμήματος Επειγόντων Περιστατικών και της Παιδιατρικής Κλινικής του Νοσοκομείου Άρτας, καθώς και η αγορά μηχανημάτων απαραίτητων για την κάλυψη ουσιαστικών και άμεσων αναγκών στο Παιδιατρικό Τμήμα του Γ.Ν. Ιωαννίνων “Γ. Χατζηκώστα”.

Οι Διακρίσεις

Για τρίτη συνεχή χρονιά το Σωματείο ‘’Αντιμετώπιση Παιδικού Τραύματος’’ διακρίθηκε ως η ΜΚΟ της Χρονιάς στην κατηγορία Υγεία και Πρόληψη στο θεσμό των Hellenic Responsible Business Awards 2018, που διοργάνωσε η Boussias Communications και το περιοδικό Marketing Week. 

Η τελετή απονομής πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 15 Φεβρουαρίου 2018, στο Ελληνικό Μουσείο Αυτοκινήτου.

Στις 14 Απριλίου 2018 ο Καθηγητής κ. Γεώργιος Χρούσος, Διευθυντής της Α’ Παιδιατρικής Κλινικής του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, που εδρεύει στο Νοσοκομείο Παίδων «Η Αγία Σοφία», και τα Μέλη της απένειμαν στο Σωματείο μας μία τιμητική πλακέτα για τη στήριξή μας στο έργο της Κλινικής. 

Η απονομή έλαβε χώρα στην Αίθουσα Θεάτρου Κολλεγίου Αθηνών - Κολλεγίου Ψυχικού στα πλαίσια της 51ης Ετήσιας Θεραπευτικής Ενημέρωσης.

Για δεύτερη συνεχή χρονιά το Σωματείο διακρίθηκε στο θεσμό των Healthcare Business Awards 2018, που διοργάνωσε η Boussias Communications και το Health Daily, παραλαμβάνοντας το Silver Βραβείο για τη Δημιουργία Τμημάτων Επειγόντων Περιστατικών Παίδων και τον Εξοπλισμό των Παιδιατρικών Τμημάτων Νοσοκομείων και Κέντρων Υγείας με τα απαραίτητα μηχανήματα, στην κατηγορία ‘’Προσφορά στην υγεία από ΜΚΟ’’. 

Η τελετή απονομής των βραβείων πραγματοποιήθηκε την Τρίτη 11 Σεπτεμβρίου 2018, στο Anais Club.

Λίγα λόγια για το Σωματείο “Αντιμετώπιση Παιδικού Τραύματος”

Το Μη Κερδοσκοπικό Σωματείο “Αντιμετώπιση Παιδικού Τραύματος” δημιουργήθηκε το 1998 από μία ομάδα Ιατρών και γονέων. Σκοπός του είναι η μείωση των παιδικών ατυχημάτων και η άμεση και σωστή αντιμετώπιση των παιδικών τραυματισμών. 
epirusblog.gr
5 of 5
Άρτα: ΤΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ "ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗ ΠΑΙΔΙΚΟΥ ΤΡΑΥΜΑΤΟΣ" ΘΑ ΕΞΟΠΛΙΣΕΙ ΤΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΤΗΣ ΑΡΤΑΣ
epirusblog.gr
5 of 5
Αρτα 6585196887106008868
Σχόλια
item