Ξαναέχουμε συμφωνία για τα κόκκινα δάνεια και την προστασία της πρώτης κατοικίας

Ξαναέχουμε συμφωνία για τα κόκκινα δάνεια και την προστασία της πρώτης κατοικίας

Ολοκληρώθηκε αργά το απόγευμα, μετά από 3,5 περίπου ώρες,  η σύσκεψη στο Μαξίμου με τους επικεφαλής των τραπεζών για τα κόκκινα δάνεια και την προστασία της πρώτης κατοικίας. 

Σύμφωνα με πληροφορίες υπάρχει συμφωνία επί της αρχής - η διάρκεια του μέτρου θα συνεχιστεί για ένα χρόνο, ωστόσο φαίνεται να υπάρχουν ακόμη σημεία τα οποία δεν έχουν αποσαφηνιστεί.

Στη σύσκεψη με εκπροσώπους της Ένωσης Ελληνικών Τραπεζών και τους CEOs  των τεσσάρων συστημικών τραπεζών, υπό τον Υπουργό Επικρατείας, Αλέκο Φλαμπουράρη και τον Υφυπουργό παρά τω Πρωθυπουργό, Δημήτρη Λιάκο συμμετείχαν και οι Θεσμοί, μέσω τηλεδιάσκεψης.

Ειδικότερα, μετά από 3,5 ώρες ολοκληρώθηκε η συνάντηση στο Μέγαρο Μαξίμου μεταξύ των επικεφαλής των τραπεζών (Καραβίας Eurobank, Μυλωνάς Εθνική, Ψάλτης Alpha bank, Μεγάλου Πειραιώς) με μέλη της κυβέρνησης και όπως προέκυψε αντιμετωπίστηκαν οι σοβαρές διαφωνίες που εξέφρασαν οι θεσμοί και ειδικά ο SSM o Μόνιμος Εποπτικός Μηχανισμός των Τραπεζών.

Στο πλαίσιο αυτό η κυβέρνηση θα προχωρήσει τις επόμενες μέρες στην κατάθεση της σχετικής νομοθετικής ρύθμισης.

Υπενθυμίζεται ότι όπως έγινε γνωστό την Περασμένη εβδομάδα μετά την πρώτη συνάντηση των δυο πλευρών, το ύψος της αντικειμενικής αξίας στα ακίνητα ήταν 250.000 ευρώ και το υπόλοιπο του δανείου 130.000 ευρώ.

Τα εισοδηματικά κριτήρια είχαν οριστεί στις 12.500 ευρώ για ένα άτομο, στις 21.000 ευρώ για το ζευγάρι και επιπλέον 5.000 ευρώ ανά τέκνο έως τα τρία. Δηλαδή οικογένεια με τρία παιδιά θα καλύπτονταν για εισόδημα μέχρι 36.000 ευρώ.
epirusblog.gr
5 of 5
Ξαναέχουμε συμφωνία για τα κόκκινα δάνεια και την προστασία της πρώτης κατοικίας
epirusblog.gr
5 of 5
πολιτική 8766175656930091252
item