ΗΠΑ: Σχεδίαζε πραξικόπημα εναντίον του Τραμπ μέλος της κυβέρνησής του;

ΗΠΑ: Σχεδίαζε πραξικόπημα εναντίον του Τραμπ μέλος της κυβέρνησής του;

Το «λάκκο» του Τραμπ... έσκαβε μέλος της κυβέρνησής του, όπως καταγγέλλει πρωτοκλασάτο στέλεχος των Ρεπουμπλικανών.

Ο Αμερικανός Γερουσιαστής Λίντσει Γκρέιαμ δεσμεύτηκε πως θα διενεργηθεί έρευνα για να χυθεί άπλετο φως στην υπόθεση, σύμφωνα με στοιχεία της οποίας ο τότε υφυπουργός Δικαιοσύνης,Ροντ Ρόζενσταιν συζητούσε το ενδεχόμενο να αποπειραθεί να απαλλάξει από τα καθήκοντά του τον 45ο πρόεδρο των ΗΠΑ το 2017.

«Έγινε καταγγελία από τον τότε υπηρεσιακό διευθυντή του FBI ότι ο υφυπουργός Δικαιοσύνης προσπαθούσε να ενορχηστρώσει πραξικόπημα, να καθαιρέσει τον πρόεδρο βάσει της διαδικασίας της εικοστής πέμπτης τροπολογίας», τόνισε ο γερουσιαστής Λίντσει Γκρέιαμ σε συνέντευξή του στην δημοφιλή τηλεοπτική εκπομπή «Face The Nation» του αμερικανικού δικτύου CBS.

«Από την πλευρά του, ο υφυπουργός Δικαιοσύνης το αρνείται. 

«Λοιπόν, υπόσχομαι στους τηλεθεατές σας το εξής: θα γίνει μια ακροαματική διαδικασία για να εξακριβωθεί ποιος λέει την αλήθεια, τι πράγματι συνέβη», υποστήριξε ο ο Γκρέιαμ, ένας από τους πιο ένθερμους υποστηρικτές του προέδρου.

Την ίδια ώρα, ο Άντριου Μακέιμπ, πρώην υπηρεσιακός διευθυντής του Ομοσπονδιακού Γραφείου Έρευνας, δήλωσε σε συνέντευξή του που μεταδόθηκε χθες ότι ο Ρόζενσταιν είχε ενοχληθεί τόσο πολύ από την απόφαση του Τραμπ να καθαιρέσει τον διευθυντή του FBI, Τζέιμς Κόμι που συζήταγε το ενδεχόμενο να πάρει με το μέρος του μέλη της κυβέρνησης και να επικαλεστούν την 25η τροπολογία του Συντάγματος προκειμένου ο Τραμπ να τους αδειάσει τη γωνιά. 


Τότε, «ο Ρόζενσταιν ανησυχούσε για την ικανότητα του Τραμπ να ασκεί την εξουσία και τις προθέσεις του εκείνη την περίοδο», τόνισε ο Μακέιμπ στην εκπομπή «60 Minutes» του δικτύου CBS. Mάλιστα, σύμφωνα με τον Μακέιμπ, δύο μέλη της αμερικανικής κυβέρνησης ήταν πρόθυμα να συμμετέχουν στο σχέδιο ανατροπής του Τραμπ. 

Σε ερώτηση δημοσιογράφου εάν θα κλήτευε τον Ρόζενσταιν και τον Μακέιμπ, ο Ρεπουμπλικανός γερουσιαστής Λίντει Γκρέιαμ απάντησε καταφατικά:«Πώς θα μπορούσα να μην το κάνω, αν χρειάζεται;».

Αξίζει να σημειωθεί πως ο Μακέιμπ διαδέχθηκε τον Τζέιμς Κόμι αναλαμβάνοντας υπηρεσιακός διευθυντής του FBI, αλλά παραιτήθηκε τον Ιανουάριο του 2018. 


Στη συνέχεια παρέμεινε στέλεχος της υπηρεσίας και ξαφνιάζοντας τους πάντες, αποπέμφθηκε, μία ημέρα πριν συνταξιοδοτηθεί. 

Σήμερα διαφημίζει το νέο του βιβλίο, υπό τον τίτλο:«Η Απειλή: Πώς το FBI Προστατεύει την Αμερική στην Εποχή της Τρομοκρατίας και του Τραμπ».
epirusblog.gr
5 of 5
ΗΠΑ: Σχεδίαζε πραξικόπημα εναντίον του Τραμπ μέλος της κυβέρνησής του;
epirusblog.gr
5 of 5
κοσμος 8548688647622107737
item