Αιφνίδια νυχτερινή σύσκεψη υπουργών στο γραφείο του Τσακαλώτου

Αιφνίδια νυχτερινή σύσκεψη υπουργών στο γραφείο του Τσακαλώτου

Αιφνίδια νυχτερινή σύσκεψη στο γραφείο του υπουργού Οικονομικών Ευκλείδη Τσακαλώτου με τη συμμετοχή σχεδόν του μισού υπουργικού συμβουλίου και κομματικά στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ, με «άρωμα» εκλογών.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι συμμετέχοντες έσπευσαν να διαψεύσουν στους δημοσιογράφους ότι η σύσκεψη είχε σχέση με τις εκλογές, μιλώντας για λάθος συναγερμό.

Η συνάντηση κράτησε πάνω από δύο ώρες και ολοκληρώθηκε στις 10.30 το βράδυ της Δευτέρας. Σύμφωνα με πληροφορίες, συμμετείχαν, μεταξύ άλλων, σημαίνοντα κυβερνητικά στελέχη, όπως ο υπουργός Εσωτερικών Αλέξης Χαρίτσης, ο υπουργός Παιδείας Κώστας Γαβρόγλου, ο υπουργός Υγείας Ανδρέας Ξανθός, η αναπληρώτρια υπουργός Κοινωνικών Ασφαλίσεων Θεανώ Φωτίου, αλλά και πολλά κομματικά στελέχη, όπως ο βουλευτής και πρώην υπουργός Θοδωρής Δρίτσας, η εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ Ράνια Σβίγγου, ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του κόμματος Χρήστος Μαντάς, η αντιπρόεδρος της Βουλής Τασία Χριστοδουλοπούλου και άλλοι. 

Ουδείς αποκάλυψε –σύμφωνα με πληροφορίες- στους δημοσιογράφους που βρίσκονταν μέχρι τόσο αργά στο υπουργείο, το αντικείμενο της βραδινής συνάντησης. 

Είναι βέβαιο όμως πως η δίωρης διάρκειας συζήτηση είχε αποκλειστικά πολιτικό και όχι οικονομικό περιεχόμενο, εν όψει και της συνεδρίασης της Πολιτικής Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ. 

Το πολιτικό «μενού» προφανώς περιελάμβανε και την «γραμμή» που θα τηρήσουν οι "53" της πολιτικής ομάδας, της οποίας ηγείται ο Ευκλείδης Τσακαλώτος και επίσης συζητήθηκαν εκκρεμότητες νομοσχεδίων. 

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο κ. Τσακαλώτος, στην ερώτηση γιατί συγκεντρώθηκε στο γραφείο του «το μισό υπουργικό συμβούλιο», απάντησε με χαμόγελο πριν αποχωρήσει: «Τώρα γίνεστε υπερβολικοί». 

Η κυρία Θεανώ Φωτίου απέφυγε –σύμφωνα με πληροφορίες- να πει οτιδήποτε σχετικά με την συνάντηση ή και για τον χρόνο διενέργειας εκλογών, απαντώντας με χιούμορ: «Ποια συνάντηση; Εγώ φτιάχνω τα γεμιστά»!.

Στο ίδιο μοτίβο και ο αρμόδιος υπουργός Εσωτερικών, Αλέξης Χαρίτσης, ο οποίος όταν ρωτήθηκε –σύμφωνα με πληροφορίες- αν είναι έτοιμοι στο υπουργείο του και για βουλευτικές εκλογές, απάντησε: «Ποιος ασχολείται με τις εκλογές; Ασχολείται κανείς;». 

epirusblog.gr
5 of 5
Αιφνίδια νυχτερινή σύσκεψη υπουργών στο γραφείο του Τσακαλώτου
epirusblog.gr
5 of 5
πολιτική 2317351304915589405
item