Ήγουμενίτσα: ΟΧΙ στην άσκοπη χρήση αντιβιοτικών, ΝΑΙ στον εμβολιασμό σε ημερίδα στην Ηγουμενίτσα Ήγουμενίτσα: ΟΧΙ στην άσκοπη χρήση αντιβιοτικών, ΝΑΙ στον εμβολιασμό σε ημερίδα στην Ηγουμενίτσα | Epirusblog.gr | Ιωάννινα Ήπειρος Ελλάδα

Ήγουμενίτσα: ΟΧΙ στην άσκοπη χρήση αντιβιοτικών, ΝΑΙ στον εμβολιασμό σε ημερίδα στην Ηγουμενίτσα

Ήγουμενίτσα: ΟΧΙ στην άσκοπη χρήση αντιβιοτικών, ΝΑΙ στον εμβολιασμό σε ημερίδα στην Ηγουμενίτσα
Ενημερωτική ημερίδα για τα αντιβιοτικά και τα εμβόλια και πιο συγκεκριμένα, για την σωστή χρήση τους, πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Πέμπτης 21 Φεβρουαρίου 2019 στην Ηγουμενίτσα. 

Οργανώθηκε  στο πλαίσιο της εκστρατείας – ενημέρωσης για την ορθή χρήση των αντιβιοτικών και των Εμβολίων, από το Δήμο της Ηγουμενίτσας και το Ελληνικό Διαδημοτικό Δίκτυο Υγιών Πόλεων (ΕΔΔΥΠΠΥ) με τίτλο «Μύθοι και αλήθειες για τα αντιβιοτικά και τα εμβόλια». 

Συνδιοργανωτές της εκδήλωσης ήταν ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών, η Ελληνική Εταιρεία Χημειοθεραπείας και η Ελληνική Εταιρεία Λοιμώξεων, υπό την Αιγίδα της ΚΕΔΕ. 

Μέσα από τις εισηγήσεις των ειδικών επιστημόνων πως μπορεί να προκύψει  μείωση της άσκοπης χρήσης αντιβιοτικών, μαθαίνοντας πότε πραγματικά χρειάζεται να πάρουμε αντιβιοτικό και πότε όχι, ποιες είναι οι συνέπειες από την άσκοπη χρήση, πως προλαμβάνονται οι λοιμώξεις μέσω των εμβολιασμών, ώστε να μη νοσήσουν και να μη χρειαστεί τελικά να πάρουν αντιβιοτικό. 

Μίλησαν: Η Νταίζη Παπαθανασοπούλου, συντονίστρια του Προγράμματος Υγιείς Πόλεις στο Ελληνικό Διαδημοτικό Δίκτυο Υγιών Πόλεων του Π.Ο.Υ., πρόεδρος της Συμβουλευτικής Επιτροπής του Π.Ο.Υ. Ευρώπης για τα Εθνικά Δίκτυα με θέμα: «Εκστρατεία για την ορθή χρήση αντιβιοτικών». 

Η  Δήμητρα Καββαθά, παθολόγος- λοιμωξιολόγος, διευθύντρια ΕΣΥ, Δ΄ Παθολογική Πανεπιστημιακή Κλινική , Νοσοκομείο ΑΤΤΙΚΟΝ, με θέματα: «Τα αντιβιοτικά και ο Έλληνας πολίτης: Ευθύνη όλων μας η διάσωσή τους» και «Το Παιδαγωγικό υλικό της Ευρώπης (European Center Disease Control): e-bug»: 

Εκπαιδευτικό Υλικό. Παρουσίαση οδηγού εργασίας για τα παιδιά», ενώ παρουσίασε παιδικό παραμύθι, στα πλαίσια της εκστρατείας «Μύθοι και Αλήθειες για τα Αντιβιοτικά».
epirusblog.gr
5 of 5
Ήγουμενίτσα: ΟΧΙ στην άσκοπη χρήση αντιβιοτικών, ΝΑΙ στον εμβολιασμό σε ημερίδα στην Ηγουμενίτσα
epirusblog.gr
5 of 5
Ήγουμενίτσα 101922696954103192
Σχόλια
item