Ήπειρος: ΑΡΧΑΙΑ ΘΕΑΤΡΑ ΗΠΕΙΡΟΥ - Μνημεία και «επιχειρείν», οδηγούν στην ανάπτυξη Ήπειρος: ΑΡΧΑΙΑ ΘΕΑΤΡΑ ΗΠΕΙΡΟΥ - Μνημεία και «επιχειρείν», οδηγούν στην ανάπτυξη | Epirusblog.gr | Ιωάννινα Ήπειρος Ελλάδα

Ήπειρος: ΑΡΧΑΙΑ ΘΕΑΤΡΑ ΗΠΕΙΡΟΥ - Μνημεία και «επιχειρείν», οδηγούν στην ανάπτυξη

Ήπειρος: ΑΡΧΑΙΑ ΘΕΑΤΡΑ ΗΠΕΙΡΟΥ - Μνημεία και «επιχειρείν», οδηγούν στην ανάπτυξη
Εξήντα επιχειρήσεις από όλη την Ήπειρο συμμετέχουν ενεργά στην Πολιτιστική Διαδρομή – Έγινε το πρώτο σημαντικό βήμα για τη σύνδεση των μνημείων με την επιχειρηματικότητα
 Σημαντικά βήματα ανάπτυξης γίνονται το τελευταίο χρονικό διάστημα για την ευρύτερη περιοχή της Ηπείρου, χάρη στο καινοτόμο και πρωτοποριακό πρόγραμμα της Πολιτιστικής Διαδρομής στα Αρχαία Θέατρα.
Αυτό αποδείχθηκε στην πράξη και χθες, καθώς ολοκληρώθηκε μια σημαντική ημέρα για την υλοποίηση του προγράμματος, με υψηλό συμβολισμό, με την πρώτη επιτυχημένη συνεδρίαση με αφορμή τη συγκρότηση της διοίκησης του cluster, στο οποίο αναφέρεται η σύνδεση των μνημείων της Ηπείρου με την επιχειρηματικότητα.
Μάλιστα, όπως έγινε γνωστό, συνολικά 60 επιχειρήσεις από την Ήπειρο δήλωσαν συμμετοχή και αποτελούν τον πρώτο πυρήνα του επιχειρηματικού κόσμου που θα συμμετέχει ενεργά στην πολιτιστική διαδρομή των αρχαίων θεάτρων της Ηπείρου.
Η διοίκηση αποτελείται από ένα δεκαπενταμελές σχήμα, που απαρτίζεται από επιχειρηματίες και υπηρεσιακούς παράγοντες, ενώ από την 1η Ιουλίου, εφόσον δεν υπάρξουν ανατροπές, η γενική συνέλευση που επίσης θα συγκροτηθεί, θα αποφασίζει για τα τρέχοντα ζητήματα.
Σύμφωνα με ρεπορτάζ του Ioannina TV, στην χθεσινή συνεδρίαση παρόντες ήταν και ο Περιφερειάρχης Αλέξανδρος Καχριμάνης και ο πρόεδρος του Σωματείου Διάζωμα Σταύρος Μπένος, που έδωσαν την διάσταση των τελευταίων εξελίξεων και του καθορισμού των επόμενων βημάτων.
Λίγο πριν την έναρξη της συνάντησης σε δήλωση του ο Περιφερειάρχης Ηπείρου, Αλέξανδρος Καχριμάνης, ανέφερε και τα εξής: «Στην Ελλάδα μόνο εάν κάνουμε σωστές κινήσεις και δεν αφήνουμε τίποτε στην τύχη, έχουμε μέλλον. 
Η καινοτομία δεν είναι δύσκολη, γιατί στην Ήπειρο διαθέτουμε συγκριτικά πλεονεκτήματα όπως το φυσικό περιβάλλον, οι αρχαιολογικοί θησαυροί και ο πρωτογενής τομέας. Το πάντρεμα αυτών δίνει το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα».
Για μία συνάντηση – σταθμό στην διαδικασία υλοποίησης του προγράμματος των πολιτιστικών διαδρομών έκανε λόγο από την πλευρά του ο κ. Μπένος, οριοθετώντας τους στόχους της επόμενης περιόδου.
«Σήμερα έχουμε έναν «αρραβώνα» μεταξύ των μνημείων της Ηπείρου και όχι μόνο των θεάτρων, με την επιχειρηματικότητα. 
Στις 30 Μαρτίου θα πραγματοποιηθεί μία μεγάλη γιορτή στην οποία θα εγκαινιάσουμε το cluster του πρώτου ολιστικού προϊόντος, όχι μόνο στην Ευρώπη, αλλά σε ολόκληρο τον κόσμο», σημείωσε ο κ. Μπένος.
Μέχρι τις 30 Ιουνίου υπολογίζεται να έχει ολοκληρωθεί η διαδικασία συγκρότησης των οργάνων και από τον Ιούλιο οι ενδιαφερόμενες επιχειρήσεις να μετέχουν στην «πολιτιστική διαδρομή» μπορούν να υποβάλουν αιτήσεις, οι οποίες θα κρίνονται από τη διοίκηση εάν πληρούν τις απαιτούμενες προϋποθέσεις.
anex.gr
epirusblog.gr
5 of 5
Ήπειρος: ΑΡΧΑΙΑ ΘΕΑΤΡΑ ΗΠΕΙΡΟΥ - Μνημεία και «επιχειρείν», οδηγούν στην ανάπτυξη
epirusblog.gr
5 of 5
Ιωάννινα 6324691476567159177
Σχόλια
item