Πρέβεζα: Στις 30 Μαρτίου το 3ο School Art Festival στην Πρέβεζα

Πρέβεζα: Στις 30 Μαρτίου το 3ο School Art Festival στην Πρέβεζα
Τη διοργάνωση του 3ου School Art Festival στις 30 Μαρτίου αποφάσισε η Συντονιστική Επιτροπή Μαθητών Πρέβεζας και σε σχετικά ανακοίνωση αναφέρει:
"Από το δεύτερο School Art Festival έχει περάσει ένας χρόνος σχεδόν και εμείς οι μαθητές μαζευτήκαμε στις συνεδριάσεις της Συντονιστικής Επιτροπής και ήδη αποφασίσαμε να πραγματοποιήσουμε το 3ο φέτος.
Μέσα στον καιρό που πέρασε συνέβησαν αρκετά. Η κυβέρνηση μίλησε για νέο νομοσχέδιο, οι φασίστες προσπάθησαν να βρουν φωνή μέσα στο μαθητικό κίνημα με αφορμή τη Συμφωνία των Πρεσπών, τα προβλήματα υποδομών στα σχολειά μας παρέμειναν τα ίδια, το ΝΑΤΟ συνεχίζει να αλωνίζει στην χώρα μας και να φέρνει το γεράκι του πολέμου όλο και πιο κοντά. 
Σεισμοί που εν έτη 2019 καταστρέφουν τα σχολεία μας, όπως έγινε στο ΕΠΑΛ Πρέβεζας, με μεγάλες καταστροφές, μιας και συζητάμε για ένα κτήριο κατεστραμμένο και κατά τύχη δεν θρηνήσαμε θύματα !!!
Μέσα σε όλα αυτά οι μαθητές δεν μείναμε με τα χέρια σταυρωμένα. Στην πόλη μας κάναμε μαζικές και δυναμικές κινητοποιήσεις, απαιτήσαμε και διεκδικήσαμε τα δικαιώματα μας σε υποδομές, βροντοφωνάξαμε ΟΧΙ στο Νομοσχέδιο, απαιτήσαμε δωρεάν παιδεία και ένα σχολείο που να μορφώνει και όχι να εξοντώνει. 
Όπως οι περισσότερες ΣΕ στην υπόλοιπη Ελλάδα έτσι και εμείς πήραμε απόφαση για το φεστιβάλ – θεσμό του SAF, μια μαθητική γιορτή που κάθε χρόνο διοργανώνουμε εμείς οι ίδιοι οι μαθητές. Φέτος αποφασίσαμε μέσα από το SAF να εκφράσουμε την ανάγκη μας για αθλητικές και πολιτισμικές υποδομές  
Έτσι λοιπόν, το Σάββατο 30 Μάρτη θα ανεβούμε στην σκηνή, θα παίξουμε μουσική, θα μιλήσουμε και θα συζητήσουμε ,αλλά πάνω από όλα, θα πιέσουμε τους αρμόδιους με έναν τρόπο ξεχωριστό για να μας παρέχουν υποδομές, για να μπορούμε αθληθούμε, για να φτιάξουν τα σχολεία μας μετά τους σεισμούς, για να έχουμε χώρους όπου η νεολαία θα μπορεί να ψυχαγωγηθεί πραγματικά με δημιουργικούς τρόπους  
Είμαστε μαθητές σε μια επαρχιακή πόλη της Ελλάδας, στην Πρέβεζα και είναι σαν να ζούμε σε μια πόλη συνταξιούχων. Δεν έχουμε χώρους να αθληθούμε δωρεάν, γήπεδα ποδοσφαίρου και μπάσκετ, χώρους για να κάνουμε skate , να κάνουμε graffiti και να δημιουργήσουμε.
Πρόσφατα πήγαμε στο δήμαρχο και απαιτήσαμε να φτιαχτεί το πάρκο του Πυροβολικού, ένα πάρκο που αντί να μπορούμε να πηγαίνουμε, αντίθετα είναι ένας χώρος που δεν πλησιάζεται μιας και τα βράδια γίνεται διακίνηση ναρκωτικών. 
Και σαν να μην έφτανε αυτό, ο δήμαρχος είχε το θράσος να μας πει ότι μια χαρά είναι το πάρκο από τη στιγμή που έχει χορτάρι και παγκάκια… ΕΛΕΟΣ!!!
Το 2019 το πάρκο του Πυροβολικού μπορεί να γίνει ένας σύγχρονος χώρος για όλους τους νέους, με όργανα γυμναστικής, με μπάρες για skateboard, με γήπεδο ποδοσφαίρου και μπάσκετ, με χώρους για να μπορούμε να ζωγραφίζουμε.
Θα μας ακούσει όλη η Πρέβεζα…
ΔΕΝ ΚΑΝΟΥΜΕ ΒΗΜΑ ΠΙΣΩ!!! Η ΑΝΑΓΚΗ ΜΑΣ ΔΕΝ ΠΑΖΑΡΕΥΕΤΑΙ!!! ΔΕΝ ΠΑΜΕ ΠΙΣΩ ΑΠΟ ΤΟ ΝΑ ΕΧΟΥΜΕ ΤΩΡΑ ΤΟ ΠΑΡΚΟ ΟΠΩΣ ΜΑΣ ΤΑΙΡΙΑΖΕΙ!!! ΓΙΑ ΝΑ ΕΧΟΥΜΕ ΣΧΟΛΕΙΑ ΚΑΙ ΚΤΗΡΙΑ ΓΙΑ ΝΑ ΜΟΡΦΩΘΟΥΜΕ!!!
Συζητάμε στα 15μελή και 5μελή μας για να διοργανώσουμε την 3η μας μαθητική γιορτή. Δηλώνουμε όλοι τις ομάδες μας (χορού, θεάτρου, φωτογραφίας κ.λ.π), τα συγκροτήματά μας. Το μήνυμά μας να φτάσει παντού.
Μια βδομάδα πριν, το Σαββατοκύριακο 23-24 Μάρτη διοργανώσουμε τουρνουά ποδοσφαίρου των σχολείων μας. Δηλώνουμε από τώρα τις ομάδες μας!!!
atpreveza.grFacebook
epirusblog.gr
5 of 5
Πρέβεζα: Στις 30 Μαρτίου το 3ο School Art Festival στην Πρέβεζα
epirusblog.gr
5 of 5
Πρεβεζα 3457312031401035142
item