Αίγυπτος: Τουλάχιστον 25 νεκροί από την πυρκαγιά σε σιδηροδρομικό σταθμό στο Κάιρο Αίγυπτος: Τουλάχιστον 25 νεκροί από την πυρκαγιά σε σιδηροδρομικό σταθμό στο Κάιρο | Epirusblog.gr | Ιωάννινα Ήπειρος Ελλάδα

Αίγυπτος: Τουλάχιστον 25 νεκροί από την πυρκαγιά σε σιδηροδρομικό σταθμό στο Κάιρο

Αίγυπτος: Τουλάχιστον 25 νεκροί από την πυρκαγιά σε σιδηροδρομικό σταθμό στο Κάιρο
Σε 25 ανέρχεται μέχρι τώρα ο αριθμός των νεκρών, από την πυρκαγιά στον κεντρικό σιδηροδρομικό σταθμό «Ραμσής» του Καΐρου, όταν αμαξοστοιχία έπεσε πάνω σε μεταλλικές μπάρες σήμερα στις 9.26 το πρωί.
Τουλάχιστον άλλοι 40 άνθρωποι τραυματίστηκαν, πολλοί από αυτούς σοβαρά.
Ιατρικές πηγές που βρέθηκαν επιτόπου δήλωσαν ότι πολλοί από τους τραυματίες είναι σε κρίσιμη κατάσταση, έχοντας υποστεί σοβαρά εγκαύματα. Η Ερυθρά Ημισέληνος έχει αποστείλει ασθενοφόρα στο σταθμό όπου οι άνθρωποι μπορούν να δώσουν αίμα.
Όλοι οι τραυματίες έχουν μεταφερθεί στο Νοσοκομείο Σιδηροδρόμων, στο νοσοκομείο της παρακείμενης περιοχής Σούμπρας και στο νοσοκομείο «Al-Helal» κοντά στον σιδηροδρομικό σταθμό.
Η Υπουργός Υγείας Χάλα Ζάιεντ δήλωσε πάντως ότι όλοι οι τραυματίες θα μεταφερθούν από τα νοσοκομεία στο Ινστιτούτο Θεραπείας «Nasser» και στο Τμήμα Επείγουσας Δράσης «El-Sheffa».
Από την πλευρά της, η Αρχή Σιδηροδρόμων τόνισε ότι η πυρκαγιά ξέσπασε μετά από πρόσκρουση αμαξοστοιχίας σε μεταλλικές μπάρες.
Επιτόπου έσπευσαν ο Πρωθυπουργός της χώρας Μουστάφα Μαντμπούλι, ο Υπουργός Μεταφορών Χισάμ Αραφάτ και η Υπουργός Κοινωνικής Αλληλεγγύης Γάντα Ουάλι.
Ο Πρωθυπουργός Μαντμπούλι δήλωσε ότι παραμένει άγνωστη μέχρι τώρα η ακριβής αιτία της πυρκαγιάς, αλλά τόνισε κατηγορηματικά ότι θα εξαντλήσει κάθε περιθώριο για να αποκαλυφθούν οι πραγματικοί ένοχοι.
Ο Αιγύπτιος Πρόεδρος Άμπντελ Φατάχ Αλ Σίσι ενημερώθηκε για το τραγικό γεγονός και ζήτησε να ξεκινήσει αμέσως διεξοδική έρευνα για να αποκαλυφθούν οι αιτίες του συμβάντος.
Ο Ανώτατος Εισαγγελέας διέταξε άμεση διερεύνηση για το θέμα.

epirusblog.gr
5 of 5
Αίγυπτος: Τουλάχιστον 25 νεκροί από την πυρκαγιά σε σιδηροδρομικό σταθμό στο Κάιρο
epirusblog.gr
5 of 5
κοσμος 976273181056855744
Σχόλια
item