Γιάννενα: Αγέλες αδέσποτων στα Καρδαμίτσια

Γιάννενα: Αγέλες αδέσποτων στα Καρδαμίτσια
Κραυγή αγωνίας αποτελεί η επιστολή του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του 3ου Δημοτικού Σχολείου Μαρμάρων προς τον Δήμαρχο Θωμά Μπέγκα, καθώς η περιοχή των Καρδαμιτσίων όπου βρίσκεται το σχολείο, έχει κατακλειστεί από αγέλες αδέσποτων ζώων.

Όπως σημειώνουν μάλιστα στην περιοχή έχουν σχηματιστεί αγέλες αδέσποτων σκύλων, σε σχηματισμούς των 15 και 20 οι οποίες δρουν επιθετικά.
Η ύπαρξη του μεγάλου αριθμού αδέσποτων προκαλεί φόβο σε όλους κυρίως όμως στους μικρούς μαθητές, που συχνά πηγαινοέρχονται πεζοί και χωρίς την συνοδεία γονιών στο σχολείο τους.
Η ίδια κατάσταση επικρατεί και όταν τα παιδιά πηγαίνουν στα κέντρα μελέτης ή για αθλητικές δραστηριότητες.
Επίσης έντονο το πρόβλημα και στο ΚΔΑΠ ΑΜΕΑ που λειτουργεί κατά τις απογευματινές ώρες.
«Δεν αμφιβάλλουμε ότι οι αδέσποτοι σκύλοι είναι εμβολιασμένοι, παρόλο που η πλειοψηφία τους δεν φέρει το χαρακτηριστικό κολάρο. 
Θέλουμε να σας επιστήσουμε όμως την προσοχή καθώς οι σκύλοι αυτοί δημιουργούν σχηματισμούς πέριξ του δημοτικού σχολείου αλλά και σε κεντρικούς δρόμους, όπου οι επιθέσεις σε πεζούς, αυτοκίνητα, μηχανάκια και ποδήλατα είναι καθημερινό φαινόμενο», επισημαίνεται στην επιστολή.
Τονίζεται δε με έμφαση ότι το πρόβλημα τείνει να πάρει επικίνδυνες διαστάσεις και ζητείται από τον Δήμο η λήψη όλων των απαραίτητων μέτρων για την ασφάλεια των παιδιών.
epiruspost.gr
epirusblog.gr
5 of 5
Γιάννενα: Αγέλες αδέσποτων στα Καρδαμίτσια
epirusblog.gr
5 of 5
Ιωάννινα 4295894164437136906
item