Πιτσιόρλας για την τροπολογία-δώρο στους καναλάρχες: Οπου μπορούμε θα κάνουμε διευκολύνσεις

Πιτσιόρλας για την τροπολογία-δώρο στους καναλάρχες: Οπου μπορούμε θα κάνουμε διευκολύνσεις
Για τα σχέδια της κυβέρνησης στην οικονομία και την τροπολογία-δώρο στους καναλάρχες μίλησε ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομίας Στέργιος Πιτσιόρλας.
«Έχουμε πολύ μεγάλα σχέδια για τη βιομηχανική κάνναβη. Υπάρχουν και 35 φάκελοι επενδύσεων συμαντικών για την ιατρική κάνναβη» είπε ο κ. Πιτσιόρλας μιλώντας στο «ΘΕΜΑ 104,6» επιμένοντας ότι «οι εκλογές θα γίνουν τον Οκτώβριο» καθώς «η χώρα έχει μπροστά της μια περίοδο αρκετών μηνών παραγωγική ακι δημιουργική». 
Σύμφωνα με τον ίδιο «προβλέπουμε καλό αποτέλεσμα στις ευρωεκλογές και πολύ καλύτερο στις εθνικές».
Ερωτηθείς για την τροπολογία-«δώρο» στους καναλάρχες ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομίας απάντησε ότι «δεν κάνουμε δώρο στους καναλάρχες, εμάς μας απασχολεί η πορεία όλων των επιχειρήσεων, θέλουμε να αυξηθεί η απασχόληση. 
Εάν κάπου για κάποιες κατηγορίες μπορούμε να κάνουμε διευκολύνσεις θα τις κάνουμε. Υπάρχουν πολλές ad hoc ρυθμίσεις καθώς βγαίνουμε από μια περίοδο δύσκολη .
Ο κ. Πιτσιόρλας χαρακτήρισε «βασικό στόχο» το θέμα των 120 δόσεων προσθέτοντας ότι «προφανώς πάμε και για τις επιχειρήσεις» ενώ για τις ενστάσεις των δανειστών υποστήριξε ότι «υπάρχει μια περίοδος μεταβατική κάπως αυξημένης εποποτείας και κάθε μέρα πείθουμε ότι έχει υπάρξει μεγαλύτερη ελευθερία».
Κληθείς να τοποθετηθεί για την υψηλή φορολογία των επιχειρήσεων είπε ότι «δεν με ρωτάει κανείς από τους εκατοντάδες ξένους επενδυτές και επιχειρηματίες με τους οποίους μιλάω για τους συντελεστές φορολόγησης κερδών».
Όσον αφορά τη σχέση της κυβέρνησης με το καθεστώς Μαδούρο είπε ότι «δεν έχουμε καμία ειδική σχέση. Τα θέματα της Βενεζουέλας θα τα λύσει ο λαός της χώρας. Κάθε είδους παρεμβάσεις δεν βοηθούν. Να μην υπάρχουν υπερβολικές παρεμβάσεις που αλλοιώνουν τη θέληση του λαού».
Τέλος, σον αφορά την εικόνα που παρουσιάζεται στη Βουλή με την κυβέρνηση να δυσκολεύεται να εξασφαλίσει πλειοψηφίες για προτάσεις υπουργών, ο κ. Πιτσιόρλας σχολίασε ότι «μετά την εξέλιξη με τους ΑΝΕΛ θα χρειαστεί αναπροσαρμογή των διαδικασιών για να εκφράζεται η πλειοψηφία και στα επιμέρους νομοσχέδια. Είναι τριβές που θα ξεπεραστούν γρήγορα».

epirusblog.gr
5 of 5
Πιτσιόρλας για την τροπολογία-δώρο στους καναλάρχες: Οπου μπορούμε θα κάνουμε διευκολύνσεις
epirusblog.gr
5 of 5
πολιτική 8522947759832208004
item