Κατηγορούνται ως επικίνδυνοι για το Δημοκρατικό Πολίτευμα οι συνδικαλιστές στα νοσοκομεία!

Κατηγορούνται ως επικίνδυνοι για το Δημοκρατικό Πολίτευμα οι συνδικαλιστές στα νοσοκομεία!

Απειλή για το Δημοκρατικό Πολίτευμα αποτελούν οι συνδικαλιστές εργαζόμενοι στα δημόσια νοσοκομεία, σύμφωνα με επίσημο έγγραφο του Αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας! 

Ειδικότερα, ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εργαζομένων Δημόσιων Νοσοκομείων (ΠΟΕΔΗΝΜιχάλης Γιαννάκος και η εκπρόσωπος του σωματείου εργαζομένων στο νοσοκομείο “Ερυθρός Σταυρός” Σταυρούλα Γεωργάκη, κλήθηκαν από το Τμήμα Προστασίας του Κράτους και του Δημοκρατικού Πολιτεύματος της Κρατικής Ασφάλειας, προκειμένου να δώσουν εξηγήσεις για συγκέντρωση διαμαρτυρίας που πραγματοποίησαν οι εργαζόμενοι στα νοσοκομεία έξω από το Μέγαρο Μαξίμου, τον Απρίλιο του 2018. 


Υπενθυμίζεται ότι το ίδιο τμήμα της Κρατικής Ασφάλειας είχε καλέσει σε ανομωτί κατάθεση και τον  Παναγιώτη Λαφαζάνη για τις κινητοποιήσεις ενάντια στους πλειστηριασμούς.  

Εις βάρος των δύο συνδικαλιστών διενεργείται προκαταρκτική εξέταση έπειτα από παραγγελία της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών, για κατηγορίες όπως διατάραξη της κοινής ειρήνης, αντίσταση και σωματικές βλάβες, που η κάθε μία από αυτές τις πράξεις επισείει ποινή φυλάκισης έως δύο έτη. 

poe1
poe2
Σύμφωνα με πληροφορίες σ' εκείνη την συγκέντρωση οι αστυνομικοί κατέσχεσαν ακόμη και την ντουντούκα των διαδηλωτών. 

Οι ίδιες πηγές αναφέρουν, πως όταν η δικηγόρος τους ζήτησε να επιστραφεί η ντουντούκα, οι Αρχές της απάντησαν, ότι εξετάζεται για δαχτυλικά αποτυπώματα καθώς αποτελεί μέσο εγκληματικής οργάνωσης

Οι δύο συνδικαλιστές είχαν κληθεί να εμφανισθούν χθες στη ΓΑΔΑ προκειμένου να παράσχουν “έγγραφες εξηγήσεις”. 


Σύμφωνα με πληροφορίες ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ Μιχάλης Γιαννάκος και η εκπρόσωπος εργαζομένων στον “Ερυθρό Σταυρό” Σταυρούλα Γεωργάκη ζήτησαν και πήραν προθεσμία. 

Στον κ.Γιαννάκο αναφέρθηκε προσβλητικά χθες ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας Παύλος Πολάκης χαρακτηρίζοντάς τον “τσόλι”, στο γνωστό σε όλους παραλήρημά του, όπου μεταξύ άλλων αρνήθηκε να απαντήσει σε δημοσιογραφική ερώτηση για την υπόθεση θανάτου δύο παιδιών που νοσηλεύθηκαν στο Γενικό Νοσοκομείο Λαμίας.

poed4
poe5
Η επίμαχη συγκέντρωση της ΠΟΕΔΗΝ για την οποία έχουν κληθεί για εξηγήσεις οι δύο συνδικαλιστές, έγινε στις 2 Απριλίου 2018 έξω από το Μέγαρο Μαξίμου. 

Τα μέλη της ΠΟΕΔΗΝ θέλησαν να διαμαρτυρηθούν για την υποστελέχωση και την υποχρηματοδότηση των ψυχιατρικών νοσοκομείων, τα οποία οδηγούνται σε λουκέτα. 

Επέλεξαν εκείνη την ημέρα, δηλαδή την επομένη της Πρωταπριλιάς, προκειμένου να αναδείξουν τα ψέματα του Πρωθυπουργού, όπως υποστήριξαν. 

Οι διαδηλωτές κρατούσαν πανό με συνθήματα, τα οποία έχουν κρεμάσει σε ιμάντες με τους οποίους δένουν τους ψυχικά πάσχοντες. 

Σε ένα από αυτά, ο Πρωθυπουργός εμφανιζόταν να έχει μύτη Πινόκιο, ενώ έκοψαν και τούρτα για την “3η επέτειο με τα πρωταπριλιάτικα ψέματα για κονδύλια και προσλήψεις”. 

Όταν τα μέλη της ΠΟΕΔΗΝ επιχείρησαν να σπάσουν το φραγμό που είχε στήσει η αστυνομία, χτυπήθηκαν από τους άνδρες των ΜΑΤ, όπως υποστήριξαν τότε. 


Μάλιστα μεταξύ των τραυματιών ήταν και η συνδικαλίστρια Σταυρούλα Γεωργάκη, η οποία κλήθηκε για έγγραφες εξηγήσεις από το Τμήμα Προστασίας του Κράτους και του Δημοκρατικού Πολιτεύματος.

eggrafo3
eggrafo4
Ένταση έξω από το Μέγαρο Μαξίμου στη συγκέντρωση της ΠΟΕΔΗΝ
epirusblog.gr
5 of 5
Κατηγορούνται ως επικίνδυνοι για το Δημοκρατικό Πολίτευμα οι συνδικαλιστές στα νοσοκομεία!
epirusblog.gr
5 of 5
κοινωνία 1560152046513360521
item