Μαγνησία: Μαθήτρια διάβαζε στο πεζοδρόμιο γιατί ήταν κομμένο το ρεύμα στο σπίτι Μαγνησία: Μαθήτρια διάβαζε στο πεζοδρόμιο γιατί ήταν κομμένο το ρεύμα στο σπίτι | Epirusblog.gr | Ιωάννινα Ήπειρος Ελλάδα

Μαγνησία: Μαθήτρια διάβαζε στο πεζοδρόμιο γιατί ήταν κομμένο το ρεύμα στο σπίτι

Μαγνησία: Μαθήτρια διάβαζε στο πεζοδρόμιο γιατί ήταν κομμένο το ρεύμα στο σπίτι
Σε συνθήκες ακραίας φτώχειας επιβιώνει μια οικογένεια στην Αγριά Μαγνησίας, με τη μεγαλύτερη κόρη, που είναι μαθήτρια Λυκείου, να διαβάζει στο πεζοδρόμιο, υπό το φως του δημοτικού στύλου, καθώς το ρεύμα στο σπίτι είναι κομμένο. 
Άνεργοι και οι δύο γονείς, δεν μπορούν να προσφέρουν στα τρία ανήλικα κορίτσια τους ούτε τα αναγκαία. Καταγγελία στις κοινωνικές υπηρεσίες έγινε από τον πρώην δημοτικό σύμβουλο κ.  Ζάχο, που σοκαρίστηκε από την εικόνα του κοριτσιού, που διάβαζε στο πεζοδρόμιο.
Τα παιδιά σύμφωνα με το αποκλειστικό δημοσίευμα της «Θεσσαλίας» μεγαλώνουν σε συνθήκες φτώχειας και αυτό επηρεάζει την εκπαίδευσή τους.
Οι γείτονες τακτικά προσφέρουν είδη πρώτης ανάγκης, ρούχα, αλλά και χρήματα στην οικογένεια.
Το σχολείο επίσης είναι ενημερωμένο για την κατάσταση των τριών ανήλικων κοριτσιών και θα μπορούσε να αποτελεί ένα δίχτυ ασφαλείας, ιδιαίτερα για τα παιδιά που βρίσκονται σε κατάσταση ένδειας.
Ο πατέρας τους λάμβανε επίδομα αναπηρίας, αλλά όπως έγινε γνωστό αυτό «κόπηκε» και στην οικογένεια δεν υπάρχει εισόδημα.
Στην Αγριά, σύμφωνα με το ethesalia, είναι κοινό μυστικό η κατάσταση της οικογένειας, αλλά δεν υπάρχει επίσημη και θεσμική κοινωνική υποστηρικτική κινητικότητα και η οικογένεια ζει με την «ελεημοσύνη» των γειτόνων. 
Εκτός από τη μαθήτρια που φοιτεί στο Λύκειο, η οικογένεια έχει δύο ακόμα κοριτσάκια, ένα στο δημοτικό και ένα στο γυμνάσιο.
Σήμερα το πρωί τελικά επανασυνδέθηκε το ρεύμα στο σπίτι της οικογένειας, με χρήματα που συγκέντρωσαν οι γείτονες.

epirusblog.gr
5 of 5
Μαγνησία: Μαθήτρια διάβαζε στο πεζοδρόμιο γιατί ήταν κομμένο το ρεύμα στο σπίτι
epirusblog.gr
5 of 5
κοινωνία 6892751976182523916
Σχόλια
item