Ένα επιπλέον περιπολικό σκάφος ανοιχτής θαλάσσης για την Κύπρο

Ένα επιπλέον περιπολικό σκάφος ανοιχτής θαλάσσης για την Κύπρο
Σύμφωνα με πληροφορίες μας η Κύπρος έχει αποφασίσει τη ναυπήγηση ενός ακόμα περιπολικού πλοίου ανοιχτής θαλάσσης, όμοιο με το εν υπηρεσία P-61 «Αρχιπλοίαρχος Α. Ιωαννίδης». Το νέο πλοίο, τύπου Saar-62, όπως και το εν υπηρεσία, είναι σχεδίασης των ισραηλινών ναυπηγείων Israel Shipyards.
Το P-61 «Αρχιπλοίαρχος Α. Ιωαννίδης», όπως πιθανότατα και το υπό ναυπήγηση. Έχει μήκος 62 μέτρα, εκτόπισμα περί τους 430 τόνους και επιτυγχάνει μέγιστη ταχύτητα 32 κόμβους (59 χιλιόμετρα την ώρα). Φέρει τηλεχειριζόμενο πύργο με πυροβόλο των 23 χιλιοστών, ενώ απαιτεί 30 άτομα πλήρωμα και μπορεί να μεταφέρει Ομάδα Υποβρυχίων Καταστροφών.
Το P-61 «Αρχιπλοίαρχος Α. Ιωαννίδης», το οποίο κόστισε € 44 εκατομμύρια, εντάχθηκε σε υπηρεσία τον περασμένο Ιανουάριο. Το σχετικό συμβόλαιο είχε υπογραφεί το Δεκέμβριο του 2015 και περιελάμβανε δικαίωμα προαίρεσης για ένα ακόμη πλοίο, το οποίο και ενεργοποιήθηκε.
Παράλληλα, όπως μάθαμε, και όπως σας είχαμε μεταδώσει πρώτοι, τον περασμένο Οκτώβριο, στο πλαίσιο της παρουσίας μας στη διεθνή έκθεση «EuroNaval 2018», η Κύπρος βρίσκεται σε διαπραγματεύσεις με το Ισραήλ για τη ναυπήγηση δυο (2) επιπλέον περιπολικών σκαφών ανοιχτής θαλάσσης, με κυρία διαφορά την προσθήκη βαρύτερου οπλισμού. 
Σύμφωνα με το ρεπορτάζ μας πρόθεση της Κύπρου είναι η τοποθέτηση δυο (2) πυροβόλων, σε πλώρη και πρύμνη αντίστοιχα, διαμετρήματος 40 χιλιοστών. Τα πυροβόλα δεν θα είναι ισραηλινά αλλά Ιταλικά, της Oto Breda ή σουηδικά, της Bofors.
epirusblog.gr
5 of 5
Ένα επιπλέον περιπολικό σκάφος ανοιχτής θαλάσσης για την Κύπρο
epirusblog.gr
5 of 5
ενδιαφέροντα 1894176871694631146
item